Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem help?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ponieważ mam serwer Teamspeak i od kilku dni nie umiem sb poradzić z nadawaniem praw adminą ,co oni mogą co nie mogą , ogołnie mam rangi typu Root,HA,SSA,SA,jSa,Zarejestrowany i rozne tego typu i zdarza mi się ze nawet ranga Vip moze rozdawać gownego Administratora nie mam bladego pojecia jak się za to zabrać ogólnie bawię się tylko

Permission >Server Groups lub tez Uprawnienia>Grupy Servera

Szukałem roznych filmików jak to ograniczyć, przejrzałem dużo poradników i kompletna pustka na ten temat. Prosze o jakąś pomoc może coś zle robie nie wiem już sam. Dziękuje

Opublikowano

Tutaj masz zaznaczone opcje odpowiedzialne za nadawanie, usuwanie oraz edytowanie grup.

http://scr.hu/0rhx/6qrgp

Needed Group Member Add Power jest to wartość jaką grupa potrzebuje by nadać, usunąć ją jakiemuś użytkownikowi bądź ją edytować.

Group Member Add Power to wartość nadawania rang jaką ma grupa.

Z resztą podobnie.

Przykład:

Grupa Head Admin posiada Needed Group Member Add Power o wartości 75.

Grupa Moderator posiada Group Member Add Power o wartości 60.

W takim przypadku Moderator nie może nikomu dać Head Admina ponieważ jego prawa mają wartość 60 i będzie mógł dawać tylko grupy o Needed Group Member Add Power mniejszym lub równym 60.

Tak więc jeśli VIP może rozdawać Head Adminy dowoli to albo ma Group Member Add Power na 75 albo Head Admin ma Needed Group Member Add Power mniejszy niż domyślna 75.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam i życzę miłej przygody z TeamSpeak 3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...