Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Jednych przekierowuje a drugich nie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam vpsa na debianie i na nim stoi strona. Mam folder "LFD" i w pliku /etc/apache2 i jeszcze jakis mam przekierowanie z 91.121.255.xx na polski-lfd.pl(to nie reklama!) i teraz mam problem ponieważ jednych przekierowuje na strone startowa 91.121.255.xx a drugich na polski-lfd.pl. Czy wiecie jak to poradzić ? prawdopodobnie pomogło by usunięcie ciasteczek ale ja chciałbym to rozwiązać inaczej.

Forum stoi na mybb

Opublikowano

A mam pytanie:

Czy jeśli ktoś wejdzie na 91.121.255.xx zamiast na polski-lfd.pl to wyświetli mu się ta sama strona co na polski-lfd.pl ?

Jeśli tak to wystarczy dać w index.php sprawdzenie czy HTTP_HOST jest odpowiedni (polski-lfd.pl)

Jak nie jest to pisze mu coś w stylu:

Witaj!

Forum zostało przeniesione na adres polski-lfd.pl

Kliknij tutaj aby przejść do strony głównej

############################################

Jeśli wpisałeś poprawny adres strony i mimo wszystko widzisz tą stronę zalecamy wyczyszczenie ciasteczek przeglądarki (tzw. cookies) oraz pamięci podręcznej.

I po echo dać exit; :)

@down:

Fakt ten sposób też może być ok ;)

Opublikowano

strona 91.121.255.xx jest stroną główną a polski-lfd.pl jest katalogu który znajduje się pod 91.121.255.xx/lf

jeśli ktoś wpisze 91.121.255.xx to nie moze sie logowac itd dlatego zależy mi na tym aby wystarczyło wpisać tylko polski-lfd.pl ;/

Opublikowano

No to utwórz plik .htaccess w katalogu lf i tam wpisz:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^91.121.255.xx/lf/
RewriteRule (.*) http://www.polski-lfd.pl/$1 [R=301,L]

Stwórz jeszcze plik index.php:

<?php
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently'); 
header('Location: http://www.polski-lfd.pl');
exit;
?>

Jeśli .htaccess nie będzie działać to index.php od razu przerzuci na polski-lfd.pl.

Opublikowano

ale po wpisaniu polski-lfd.pl wyskakuje strona główna z adresu 91.121.255.21 ale nadal jest adres polski-lfd.pl ...

Opublikowano

pewnie w vhostach nie przypisałeś aliasu dla www.

Wrotek ale po zmianie strony z phpbb by przemo na mybb to sie zaczęło dziać ... tak to wszystko było dobrze. Jednym działa a tym co wchodzili na stare forum nie działa ... Pewnie czyszczenie ciasteczek by pomogło ale chciałbym to naprawić od strony serwera.

Opublikowano

nie mam wcale :P Jesli w przegladarke wpisze 91.121.255.21/lf to nie mozna sie logowac ani nic a jesli wpisze polski-lfd.pl to wyskakuje mi strona glowna czyli 91.121.255.21 ale ciagle jest adres polski-lfd.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...