Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tekstury w Metin2.

szczepciu98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Grając w Metin2 i patrząc na jej grafikę, pomyślałem że można ją polepszyć - W Minecraft istnieje coś takiego jak texturepack'i a w GTA:SA jest około 30 modów zmieniających nie do poznania grę i upodobniając ją do tych najnowszych produkcji. Szukałem czegoś takiego do Metin2 i znalazłem 2-3 nowe tekstur-packi, jeden z nich był całkiem przyzwoity, jednak nie najlepszy. I moje pytanie: Czy jakoś modyfikując grę/silnik dałoby się dodać tekstury w HD itp.? Oczywiście wiem, ze trzeba byłoby je najpierw zrobić, bo same się nie polepszą. Daję lajka. :D

Opublikowano

musisz clienta gry edytować...rozpakować go i wszystko po kolei zmieniać

harnasiek_sygna.png

Masz pytanie? Problem? Pisz PW!

Pomogłem? Polub ->

Opublikowano

No tak, czyli możliwe jest zrobienie przepięknej grafiki w Metin2? Wiem że trzeba byłoby mieć mnóstwo grafików i otworzyć "małe" , "amatorskie" studio z tym projektem. :D Aha jeszcze jedno, skoro w metinie2 można tworzyć mnóstwo skryptów, to możliwe jest zrobienie czegoś pod budowanie własnych działek i ogólnie zmiany otoczenia? Coś jak w Minecraft, tylko zrobić edytor w grze dla graczy. :D

Opublikowano

jak tak bardzo chcesz, mozna cos takiego zrobic na wzór terenów gildii.. ale to wyzsza szkola jazdy

harnasiek_sygna.png

Masz pytanie? Problem? Pisz PW!

Pomogłem? Polub ->

Opublikowano

Nie rób z Metina Minecrafta! Jest mnóstwo nowych tekstur w klientach, ale to tekstury 2D. Nie zrobisz w Metinie np. trawy 3D, bo to musiałyby być obiekty w plikach. Silnika Metina nie edytujesz, więc jedyne co możesz zrobić to diffy - pewnie jest możliwość zrobienia takich działek jako nowe ziemie gildii, ale to zabawy, a zabawy w game. ;-)

Opublikowano

Nie zrobisz w Metinie np. trawy 3D

Tu się z Tobą w 100% NIE zgodzę, zrobienie trawy to nie problem.

Jedyne co tu było by "nudne" to ustawiane jej na mapie ;)

Opublikowano

Boże ludzie ... Czy ja robię? Nie można się już zapytać czy byłoby to mozliwe? Od razu naskakujecie? Jak ktoś chce zrobić z jednej gry trochę inną, a mu się bardzo podoba i nie chciałby grać w inną, to czemu od razu ma być dyskryminowany, no ludzie, proszę ... Wiem ze tekstury terrain są w 2D jak w każdej grze i na podstawie tego są tworzone tereny, ale zostało stworzonych wiele nowych map do metin2, więc na pewno jest możliwe zrobienie edytora w grze na przeznaczonej do tego mapie i można byłoby mieć dom! :D Mi chodzi po prostu o jakąś działkę załóżmy 2x2 tam byłby własny depozyt, poczta, i inne wnętrza.

Opublikowano

Przykładem gry o budowaniu, ale i także posiadaniu stylu gry MMORPG jest Runescape. Więc możliwe jest stworzenie i wgranie tekstur HD i edytowanie gry żeby można było budować?

Opublikowano

To edytacja clienta.

Możemy np. zmieniać wygląd okna gry no i zmieniać podłoże dlatego co serwer ma inne podłoże lecz samemu to robić jest troszkę roboty. Co do Okien i ich lepszego moim zdaniem wyglądu możesz zobaczyć,pobrać i zainstalować to :

http://metin2mod.tk/downloads.html

Tam znajdziesz te okna. I na pewno postępując według instrukcji dojdziesz do celu.

Co do reszty koledzy Ci wyjaśnili.

PS: Nie doublujemy postów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...