Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Części

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety nawet w serwisie nie da się naprawić mojego xboxa 360 - trwała usterka. Ale mogę sprzedać go na części. Proszę was o ustalenie ceny. Aktualne części jakie wiem że sprzedam to:

- Dysk - dobry stan, nie pamiętam ile profili (2 albo 3), na moim głównym profilu chyba ponad 1000 G. Czy warto dla niepoznaki usunąć dane profilu prócz G?

- Joy Stick - dobry stan, bezprzewodowy, popękany pojemnik na baterie, trochę brudny.

Potem jak xbox przyjdzie z naprawy dam więcej części jakie sprzedam.

Opublikowano

Jakie objawy ma xbox? Byc moze jest to pseudo serwis.

" Dysk " duzo to nie mowi, podaj ile GB i czy dysk jest z konsoli SLIM czy FAT.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Nie sprawdzę bo xbox zepsuty chyba że na nim pisze. Konsola na pewno nie Slim. A xbox 3 diody mój ojciec ze swoim pracownikiem chcieli naprawić ale na dobre zjarany. Oni pewnie też to stwierdzili.

Opublikowano

Wątpię aby się dało zarobili by na tym a tak to nic nie zarobią. A tak szczerze to na obudowie nic nie widzę poza toną znaczków.

P.S

Więcej zarobię na sprzedaży części niż na samym xboxie bo go bym sprzedał za max 300 stówy.

Edit

Na zewnętrznej stronie pisze HDD a po stronie wewnętrznej instrukcja zakładania i jakieś znaczki.

Opublikowano

A czy Twoj ojciec i znajomy maja specjalna stacje do reballingu? Moze powiesz jak chcieli to naprawic? :P

Najlepiej jak by te rzeczy byly sprawne: dysk, naped, cooler + radiator, obudowa w dobrym stanie, zasilacz, pad.

EDIT

Podaj date produkcji konsoli, jesli dysk nie byl wymieniany to po tym dojdziemy ile ma GB.

ruch_13.jpg
Opublikowano

A czy Twoj ojciec i znajomy maja specjalna stacje do reballingu? Moze powiesz jak chcieli to naprawic? :P

Najlepiej jak by te rzeczy byly sprawne: dysk, naped, cooler + radiator, obudowa w dobrym stanie, zasilacz, pad.

EDIT

Podaj date produkcji konsoli, jesli dysk nie byl wymieniany to po tym dojdziemy ile ma GB.

No nie mają doświadczenia ale i tak czy siak więcej zarobię na częściach. Date produkcji zobaczę jak xbox przyjdzie.

Edit

To powiedz chociaż za ile ten Joy pójdzie.

Opublikowano

No nie mają doświadczenia ale i tak czy siak więcej zarobię na częściach. Date produkcji zobaczę jak xbox przyjdzie.

Edit

To powiedz chociaż za ile ten Joy pójdzie.

Pada sprzedasz za ok 60zł.

Opublikowano

Pada sprzedasz za ok 60zł.

Spodziewałem się mniej. Resztę podam jak będę wiedział.

Aha i czy usunąć te dane z dysku? Kolega ma xboxa mogę z tym dyskiem do niego zajść (będę u niego w środę).

Opublikowano

Spodziewałem się mniej. Resztę podam jak będę wiedział.

Aha i czy usunąć te dane z dysku? Kolega ma xboxa mogę z tym dyskiem do niego zajść (będę u niego w środę).

Dobrze by było gdybyś usunął.

Opublikowano

Dobrze by było gdybyś usunął.

To skasuję historie grania, profile prócz tego z G i zmienię jego nazwę dla niepoznaki. Chyba starczy?

Edit

Ta tylko kolega ma slim.

Opublikowano

Skasuj cala zawartosc dysku, punkty G nie sa nikomu potrzebne. Dysk musisz wyjac z obudowy, zeby wszedl do SLIM.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Chyba cofka była. Xbox wrócił po pierwsze jak rozkręcić? Po drugie zaraz wam dam datę produkcji.

Na tym filmiku masz dokładnie wytłumaczone jak rozkręcić Xboxa.

Opublikowano

Na tym filmiku masz dokładnie wytłumaczone jak rozkręcić Xboxa.

OMG. No dobra chyba dam radę. Ale najpierw dysk oraz joystick. Data produkcji xboxa to "MFR Date: 2005-10-21". Jedyne cyfry które to sugerują. Mam nadzieje że wywnioskujecie ilość GB dysku z tego.

Opublikowano

Jest to XEON, najgrosza wersja xboxa 360. Dobrze, ze nie udalo sie go naprawic, bo nie pochodzil by dlugo. Jestem prawie pewien, ze to dysk 20gb. Nie myl pojecia JOYSTICK i PAD, bo to dwie rozne rzeczy.

ruch_13.jpg
Opublikowano

No to dobrze bo ten gościu co to naprawiał chciał kupić. To teraz misja rozkręcanie a jak coś się dowiem to powiem.

Opublikowano

Nie wiem co to jest ale to nie Slim. Po niedzieli prawdopodobnie zostanie sprzedany joystick i zostanie przeczyszczony dysk.

Opublikowano

ref

Mam wieści - jest opcja naprawy 3 rrod za 50 zł. Ale czy jest sens naprawy tego? Sprzedam to za max 300 zł a na części więcej.

Opublikowano

Za 50zł się opłaca gdyż zazwyczaj kosztuje to 150zł + . Ale ważne, żeby profesjonalnie Ci to naprawili, bo inaczej to xbox znowu padnie po tygodniu i już można sobie z niego doniczke na kwiatki zrobić : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...