Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poprawa] Questy bugują graczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koliduje tzn co się dzieje? Opisuj dokładnie problem. Zgadywać nie będę. Jedynie co na tą chwilę mogę napisać to dodaj do witch przy when pc.get_map_index().

Opublikowano

Koliduje tzn co się dzieje? Opisuj dokładnie problem. Zgadywać nie będę. Jedynie co na tą chwilę mogę napisać to dodaj do witch przy when pc.get_map_index().

Opis błedu przez graczy:

Witam dzisiaj poszlismy we 3 (McApollo MalyGiecik BuajakaBuajaka) na Wymiar Metinow u Kaplana i my loglismy z ch 1 na ch 2 bo ktos namc ciagle ksul i juz pozniej nie moglismy sie zalogowac bylo ze wchodzimy i nagle do menu

Dziekuje z gory , pozdrawiamy

A jak się wejdzie Do DT przez strażnika to pokazują sie wymiary to znaczy. Witaj w wymirze ....

Opublikowano

Zrób to co napisałem czyli dodaj pc.get_map_index >= 660000 and pc.get_map_index <670000 o ile index mapy to 66.

Opublikowano

z questa wynika że index to 66 :)

Dodam ten kod który ma rzekomo poprawić działanie questa.

Mam jeszcze 1 pytanie. w queście jest zastosowana funkcja d.new_jump_all . I jeśli jakaś grupka otworzy wymair to przenosi całe M1 na ten wymiar. I jeszcze jak postać sie wyoguje z wyamiru a nadal na nim jest to buguje konto i nie może na nie zpowrotem wejść.

Wiesz może jak to naprawić.

Co do funkcji to może zastosuje inna może d.join (przenisie całe PT).

Opublikowano

Wymiar jest na indexie 66 a DT również (standardowo) jest na tym samym indexie zmień index wymiaru na inny.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wymiar jest na indexie 66 a DT również (standardowo) jest na tym samym indexie zmień index wymiaru na inny.

Questy już sie nie bugują ;) ... Nawet nic nie zmieniałem.

Tylko ta kwestia jeśli gracz sie wyloguje podaczas gdy jest na wymiarze to konto sie buguje i nie można na nie wejść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...