Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Król popu - Michael Jackson

grzesssiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

beznazwy2qc.png
Witam wszystkich zainteresowanych tematem o życiu i twórczości króla popu - Michaela Jacksona.
Gorąco zachęcam wszystkich zainteresowanych do brania udziału w dyskusji. :)

Tak więc dlaczego lubicie muzykę Michaela? Co w niej cenicie? Co czujesz gdy jej słuchasz?
Tutaj możesz podzielić się z nami swoim zdaniem :)

Kliknij w poniższy obrazek aby włączyć radio RMF-Michael Jackson.
jacksonjs.png

HBV27j.png

Opublikowano

Proste, jego muzyka miała w sobie to coś co zachęcało do słuchania jej. Kładł wszystkie inne gatunki na twarz.

Opublikowano

Uff, ja już zatraciłem wiarę w użytkowników na mpc bo tyle czasu nikt tutaj nie odpowiadał ale jednak

znaleźli się ludzie słuchający dobrej muzyki ;)

HBV27j.png

Weteran
Opublikowano

Uwielbiam go, jego piosenki są mega, no król po prostu : )

Najbardziej podoba mi się Earth Song, ciekawy przekaz niesie ten utwór, polecam posłuchać.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Czasami go słucham, niektóre piosenki są naprawdę fajne, ale polecam szczególnie Stranger In Moscow. Przyjemna nuta.

Gadu-Gadu: 45807851

Opublikowano

Również słuchałem inny rodzaj muzyki ale jego utwory przemwiały do mnie, ciekawiły.

Obstawiam że zostałeś zainspirowany jedną z piosenek Michaela Jacksona i stąd też Twój nick. Mam rację? :)

@topic

Może się ktoś pochwali że umie moonwalka? Jak nikt się nie chwali to może ja zacznę pierwszy.

UMIEM MOONWALKA! :D

Dla niewtajemniczonych którzy nie wiedzą co to moonwalk (wątpię że ktoś taki jest xD)

HBV27j.png

Opublikowano

Nie wiedzieć co to moonwalk to trzeba chyba mieszkać w podziemiu ^^

Teraz jeszcze skłon antygrawitacyjny cię czeka :D

@TOP Michael klasyk popkultury, każdy zna.

Opublikowano

Całe życie miał pod górkę... Pomijając już jego wszystkie świetne nagrania, na szacunek zasługuje Piosenka, dzięki której rząd amerykański go nie polubił - zresztą podobnie jak 'Imagine' Johna Lennona została zakazana po 11 września - mowa oczywiście o 'They don't care about us'. Tłumaczenie powala na kolana i się dziwię, że dopuszczono tak atakującą USA Piosenkę do ludzi i radia. Szkoda, że szara masa Ameryki nie rozumie co się do niej mówi, tylko ślepo ufa telewizji i mediom.

Po zastrzeleniu Johna Lennona i 2Paca ('Ghetto gospel') wątpię, żeby Michael tak po prostu przedawkował ;x Ktoś musiał mieć nad tym łapę.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Najgorsze było to że każdy chciał jego pieniędzy, każdy chciał na nim zarobić i go wykorzystać.

Niestety ale pieniądze i sława były jego największym przekleństwem. Niesamowicie irytują mnie plotki że Michael to, Michael tamto. Co do samej śmierci to nigdy nie dowiemy się tego jak to było na prawdę. Osobisty lekarz Jacksona został uznany za winnego nieumyślnego spowodowania śmierci ale czy to z pewnością było takie nieumyślne to szczerze wątpię.

HBV27j.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mimo to, że muzyka jaką tworzył nie jest specialnie w moim guście, to lubię od czasu do czasu posłuchać jego piosenek.
Ale liczy się też to jakim człowiekiem był. Szkoda, że większość zapamiętała go jako dziwaka bez nosa.

Opublikowano

Uwielbiam go, na ogół słucham rapu ale Michael Jackson zawsze ;D. Ucze się tańczyć w jego stylu ;D.

Niestety był (i przez niektóre osoby nadal jest) uważany za pedofila.

Miał on wielkie serce, szczególnie dla dzieci.

Polecam film o nim o nazwie "Michael Jackson - Historia Króla Popu" coś takiego xD.

@Up

skoro nie słuchasz popu więc się nie wypowiesz to po ch*j spamujesz?

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Na zawsze pozostanie Królem Pop`u .
Jego piosenki przekazywały bardzo wiele. Szkoda, że Go już nie ma , z Nami .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...