Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podnoszenie ciężarów

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od dziś zaczynam podnosić ciężary. Zakupiłem hantle tylko nie wiem od ilu kilo zacząć. Mam 4 ciężarki po 1kg oraz 2 ciężarki +1 hantla co daje razem 10 kg.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Zacznij od 4 kil po 100 razy. Po jakimś czasie zacznij zwiększać ilość podniesień.

5 kg na lape a potem tylko zwiekszaj np jak masz 5 kg to podnos 30 razy po tygodniu 50 .. i 100. ( ja robie)

buhahaha. nic dodać nic ująć tylko na mistrzów;)

dźwigać to nie tak odrazu. wyznacz sobie cel, sila,masa a może rzeźba?

dobierz sobie jakiś plan i ciężar do swojej siły. sprawdź ile dźwigniesz i nie słuchaj bo po miesiącu będziesz podnosił 300 razy hehe;)

każdy zaczynał praktycznie od zera.

Opublikowano

jezeli tak to za malo obciążenia sobie kupiłeś. ale gdzie z motyką na księżyc. jestem ciekaw jak wyglada ten gosciu co wyciska np 30kg na rękę 100 albo 200 razy...

zobacz za planem bo bez niego lipa

Opublikowano

Zaczynasz od drobnej wagi czyli od 2/3 kg. do 5 :D Podnosisz ograniczoną liczbe razy np. 15 razy i powtarzasz 3 razy to - co 1.5 min odpoczynek naprzykład :D

A jutro//po jutrze więcej.

Jeżeli chcesz na rzeźbe jedziesz mniej, a szybciej i więcej razy ^^

Opublikowano

buhahaha. nic dodać nic ująć tylko na mistrzów;)

dźwigać to nie tak odrazu. wyznacz sobie cel, sila,masa a może rzeźba?

dobierz sobie jakiś plan i ciężar do swojej siły. sprawdź ile dźwigniesz i nie słuchaj bo po miesiącu będziesz podnosił 300 razy hehe;)

każdy zaczynał praktycznie od zera.

Może i tak. Ale są tysiące sposobów na podnoszenie ciężarów. Więc nie mów mi że źle mówię.

Opublikowano

nie pytaj sie tu człowieku o takie rzeczy, bo Cie wiara w błąd wprowadza...

nie na darmo są kulturystyczne fora co nie?

pozdrówki i powodzenia.

@up są tysiące, ale 995 nie daje efektów.

Opublikowano

@up podnoszenie sto razy mu coś da... zmniejszenie siły...

joł.

Co najwyżej mięśnie przyzwyczają się do obciążenia i nie będzie przyrostu. xdd

t@

Co za debilne pytanie, a skąd mamy wiedzieć jaką partie mięśni zamierzasz ćwiczyć? Na hantle jest over900 ćwiczeń.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

@up podnoszenie sto razy mu coś da... zmniejszenie siły...

joł.

Co najwyżej mięśnie przyzwyczają się do obciążenia i nie będzie przyrostu. xdd

Tyle że jak po pierwszych dniach złapią go zakwasy, a dalej będzie ćwiczył to zamiast więcej podnosić skączy na 1 KG i tylko z 2 razy podniesie ;)

100 razy za 1 razem to bezsens.

Opublikowano

Zacznij od 4 kil po 100 razy. Po jakimś czasie zacznij zwiększać ilość podniesień.

taa jasne (nadwyrężaj sobie stawy proszę bardzo, w sumie gówno mnie to obchodzi, tylko chciałem wyśmiać tego idiotę Bliss'a)

================================================================

Najlepiej pompki leć.

100pompek.pl l00knij sobie np. tam

/gif

Opublikowano

Tyle że jak po pierwszych dniach złapią go zakwasy, a dalej będzie ćwiczył to zamiast więcej podnosić skączy na 1 KG i tylko z 2 razy podniesie ;)

100 razy za 1 razem to bezsens.

trening, po którym nie ma zakwasów, to nie trening uwierz.

to jest chyba normalne, że każdy jeden nie będzie w stanie ćwiczyć przez kilka dni, bo będzie obolały.

jego wytrzymałość nie spadnie, ale takimi witkami to będzie mógł przez neta szpanować.

100 razy to juz na prawde trzeba upasc na glowe.

Opublikowano

trening, po którym nie ma zakwasów, to nie trening uwierz.

to jest chyba normalne, że każdy jeden nie będzie w stanie ćwiczyć przez kilka dni, bo będzie obolały.

jego wytrzymałość nie spadnie, ale takimi witkami to będzie mógł przez neta szpanować.

100 razy to juz na prawde trzeba upasc na glowe.

Wiesz dobrze że są tacy debile co 100 odrazu by zrobili, a na 2 dzień by z łóżka wstać nie mogli ;)

Co do zakwasów i treningu - to zależy jeżeli coś tam coś trenował wcześniej (czyt.kilka dni wcześniej na biceps etc.) mam nadzieje że by się obeszło bez tego :DD

Ogólnie to mu powodzenia życze.

Opublikowano

Przecież zakwasy na początku treningu oznaczają, że ćwiczenia nie zostały wykonane prawidłowo i teraz mięśnie próbują się regenerować. Przez pierwsze kilka dni podnoś sobie od czasu do czasu po kilka razy z 3 kg na jedną rękę, np. rano wstaniesz to podnieś kilka razy, potem jak wrócisz ze szkoły też kilka razy, wieczorem przed myciem, po myciu, abyś się przyzwyczaił do tego. Potem zacznij robić ustalone serie, np. po 2 x 30 i zwiększaj, najpierw po 3 kg, potem po 4 kg, potem po 5 kg, itd. Od razu mówię, że z ogólnym obciążeniem 10 kg i dwoma krótkimi gryfami gór nie zdobędziesz. ;-)

Opublikowano

taa jasne (nadwyrężaj sobie stawy proszę bardzo, w sumie gówno mnie to obchodzi, tylko chciałem wyśmiać tego idiotę Bliss'a)

================================================================

Najlepiej pompki leć.

100pompek.pl l00knij sobie np. tam

Po pierwsze nie nazywaj mnie idiotą! Ok może źle powiedziałem że za pierwszym razem 100 ale to nie powód żeby mnie wyzywać. Ile masz lat żeby się tak zniżać.

Opublikowano

Przecież zakwasy na początku treningu oznaczają, że ćwiczenia nie zostały wykonane prawidłowo i teraz mięśnie próbują się regenerować. Przez pierwsze kilka dni podnoś sobie od czasu do czasu po kilka razy z 3 kg na jedną rękę, np. rano wstaniesz to podnieś kilka razy, potem jak wrócisz ze szkoły też kilka razy, wieczorem przed myciem, po myciu, abyś się przyzwyczaił do tego. Potem zacznij robić ustalone serie, np. po 2 x 30 i zwiększaj, najpierw po 3 kg, potem po 4 kg, potem po 5 kg, itd. Od razu mówię, że z ogólnym obciążeniem 10 kg i dwoma krótkimi gryfami gór nie zdobędziesz. ;-)

aha, czyli efektem dobrego treningu jest gówno, a nie zakwasy ok.

Opublikowano

aha, czyli efektem dobrego treningu jest gówno, a nie zakwasy ok.

Zakwasy zmuszą Cię do słabszego przyłożenia się do treningu następnego dnia, więc jaki w tym sens? Lepiej trenować wszystkie partie w tych samych ilościach, aby organizm mógł się rozwijać - zakwasy będziesz miał, jeżeli przeciążysz 'odpowiednią dawkę' i wcale nie dadzą Ci efektów, bo wystąpią na samym początku i mogą go tylko zniechęcić.

Opublikowano

Polecam poczytać o Treningu FBW i Split :)
Podnosząc x razy nic nie osiągniesz. Liczy się regularne ćwiczenie, z dobrym planem.

Opublikowano

Up@
Zgadzam się z tobą .
Top@
Jak czym wasze wypowiedzi to się turlam ze śmiechu po ziemi jak Chuck noris .. Zacznij od 5kg i tak po 50razy na łapkę na drugi dzień po 100 razy potem po 10kg 50 razy na dzień i potem na drugi dzień 100 tazy i tak w kółko sądzę, że do oko 30-50kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...