Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam woodenpc , nie moge nagrywać i grać w gry.Wybrałem już części ale mój tata ;/ Mam narazie tylko 380 zł a potrzebuje 2k na kompa.Jak go przekonać? Za każdą sensowna odpowiedz będzie lajk.

pzdr.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Każdy rodzic wie ,że jak syn / córka chce dodatkowy hajs na kase to tylko na gry . Powiedz ,że interesuje cię coś więcej niż tylko gry itd ...

Ja zacząłem interesować się grafiką i oprogramowaniem itd . mój tata to zauważył i mi kupił . Albo powiedz ,że będziesz mieć lepsze oceny w szkole ale miej lepsze . Pomagaj w domu ..

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

zrezygnuj z czegoś na co wydajesz pieniądze, które i tak pewnie dostajesz od rodziców bo nie zarabiasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Powiedz jakieś bajery (nie zrozumiałe dla rodziców) typu :

- ale bez tego peceta nie bd mógł robić prac domowych, a chce dostać dobre oceny(wikipedjjja)

- moje życie legnie, nie bd mógl konwersowac z moja laską

image.png 

Opublikowano

@up x 4

Około 3k miesięcznie

@up x3

Mówiłem to mojemu tacie , ale powiedział że z tego nie wyżyje o.O

@up x2

Wlasnie zbieram , ale 2k watpie ze uzbieram ;/

@up

:D

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Powiedz im, że w dzisiejszych czasach posiadanie dobrego komputera do podstawa. Musisz przecież gdzieś robić prezentacje do szkoły, szukać informacji czy grać w coś dla rozrywki. Nie wciskaj im kitów, że nie będziesz grał, bo nie uwierzą. :P Poproś rodziców, aby pożyczyli Ci te pieniądze bądź żeby Ci je dali w ramach rocznego kieszonkowego czy coś w tym stylu. Musisz zaproponować rozwiązanie, które zapewni ich, że bardzo Ci na tym zależy i jesteś w stanie się wyrzec innych przyjemności. :)

Opublikowano

Powiedz ,że teraz każdy rówieśników ma ,a ,że Ty tylko nie itp... na ściemniaj czegoś ;3

Opublikowano

2k nie uzbierasz ? Wejdź na tbe i ściągaj nowe tytuły gier sprzedawaj w szkole czy gdzieś tam i już ...

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Zagadaj do rodzicow, blagaj na kolanach, pros :D

W ostatecznosci do roboty idz :D Ulotki roznos albo w wakacje na truskawki ;)

Opublikowano

Sam sobie pozbieraj mój też chodzi jak gówno, dlatego zbierałem i mam 1600zł jeszcze trochę i kupie.

Trzeba być kompletnym debilem żeby sępić od rodziców ^^

logo1.png
Opublikowano

a ja mam lepszy pomysł rozwal starego PC tak żeby się wgl nie chciał włączyć i ci kupią nowy a jak nie wypali to zostaniesz bez PC nie znam twoich rodziców ale moi na to poszli :D

Alegoria losów to Tatuaże na ciałach, Historia Ciosów i obrażeń, blizny po postrzałach.

Zęby zjedzone albo z głodu albo w walce. kości przetrącone albo Głowa albo Palce.

Opublikowano

Mam lepszy pomysł jak starzy będą wchodzić na komputer to zrób w notatniku "wirusa" który po 5 minutach zamknie komputer.

Stary pomyślą że zepsuli i nowy masz. Proste?

Opublikowano

powiedz że wstyd na osiedlu bo nie mozesz w kolegami grać w metka bo ci laguje

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Wytłumacz, że jak na dzisiejsze czasy to ten komputer jest już przestarzały i nie wiedziałeś o kilku rzeczach pobierając jakieś pliki i zainfekowałeś system, a PC potrzebny do pracy, aby robić coś w wolnym czasie, że jest zima i na razie nie ma po co wychodzić na dwór. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale umiem przekonywać z tego co słyszałem, więc o jakieś konkretne pytanie możesz pytać na PM. :-)

Opublikowano

Dzięki za tyle odpowiedzi ;)

Nie zainfekuje kompa , bo rodzice odrazu do swojego kolegi zawiozą i komp naprawiony.Mam tylko 400 zł , brakuje troche ale na wakacje pójde pracować , mieszkam na wsi więc coś tam się zrobi.Mówiłem już że jest przestarzały itd.Mój tata kocha muzyke , gra , zarabia itd.Mówiłem mu że jego hobby to muzyka , a moje to komputery , żeby mi kupił nowy , to powiedział że z tego nie zarabia się tak jak z muzyki :s

@ew. Powiem że jestem najlepszy w Cod 4 i na meczach zarabiam ^^

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Nie zainfekuje kompa , bo rodzice odrazu do swojego kolegi zawiozą i komp naprawiony.Mam tylko 400 zł , brakuje troche ale na wakacje pójde pracować , mieszkam na wsi więc coś tam się zrobi.Mówiłem już że jest przestarzały itd.Mój tata kocha muzyke , gra , zarabia itd.Mówiłem mu że jego hobby to muzyka , a moje to komputery , żeby mi kupił nowy , to powiedział że z tego nie zarabia się tak jak z muzyki :s

Jak to na komputerach sie nie zarabia? Graficy? Webmasterzy? Nie jestem pewny, ale muzycy tez :D Nawet na glupich gierkach mozesz zarabiac grajac w turniejach :P

61093c6efb.png

Opublikowano

To pokaz mu, wytlumacz jak zarabiasz na tych turniejach i jeszcze cos palnij ze jak masz lepsze wyniki osiagac to potrzebujesz nowego kompa :D

Opublikowano

Bez komputera muzyka na szpulach by pięknie grała <3.

Nie zarabia się tak, jak z muzyki ? mhm... na pewno prościej jest się wybić tworząc cokolwiek sensownego na komputerze.

Powiedz "TACIE", że skoro kocha muzykę, to wypadałoby ją usprawnić i zremasterować na kompie ?

Poza tym... do jakich celów ma być ten komp za 2.000zł ? Może wystarczy Ci tańszy ? Nawet za 1000zł można złożyć coś fajnego (oczywiście z niektórych części używanych).

Opublikowano

Odłącz dysk, tak żeby Ci się komputer nie włączał, a jak mama zawoła informatyka to go podłącz od nowa, a jak pójdzie to znowu odłącz i powiedz jej, że Ci się psuje to kupi Ci pewnie ;). Sam tak zrobiłem ;D ;.;

Minus.png
Opublikowano

Powiedz Tacie, że dasz mu czasami pooglądać fajne filmy (jak mamy nie będzie w domu).

Tylko mu to ogranicz, bo Cie wygryzie od kompa i bedzie fapac 24/h

<3

TW9yZWxvdnlfX19ldXdfX18zNDVfX19OVUxMX19fNF9fXzEwMF9fX1dITy5wbmdfX181X19fMV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Powiedz rodzicom ,że ... dawać abo wpierdol . ;)

Wtedy na pewno dostaniesz ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...