Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak zmniejszyć lagi na serwerze minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się was spytać jak zmniejszyć lagi na serwerze minecraft i ile mój sprzęt uciągnie graczy.

Oto mój sprzęt:

Procesor: Intel® Core™2 Duo CPU E4600 @ 2.30GHz

Karta graficzna:NVIDIA GeForce 8500 GT
RAM: 3GB, DDR2 Dual 333.3MHz
Zasilacz: Modecom Feel2 400W

System operacyjny:Windows 7 64bit

Łącze internetowe: 4 Mb

Powiedzcie mi jeszcze co wywalić z moim pluginów (Serwer ma być typu Frakcje/Pvp).

Oto moje pluginy:

ackhvj.png

Opublikowano

essentials protect zamien na worldguard i nie potrzebujesz reservations bo rezerwacje slotow ma essentials clearlag takze nie jest potrzebny nie wiem rowniez do czego potrzebujesz letitrain i azrank co do sprzetu to masz wolny ram i nie wiem jaki upload internetu jesli mniej niz 1mb to nie postawisz serwera na wiecej jak pare osob

• 1 rok później...
Opublikowano

Najlepiej wykup serwer na jakims hostingu. Nie bedziesz musial sie martwic o to czy twoj komputer uciagnie serwer ;)

Opublikowano

Jeśli przeznaczysz na serwer 3GB to starczy Ci to na ok. 30slotów.

Pamiętaj jednak, że pluginy swoje zabierają.

Nie ma sposobu, żeby zmniejszyć lagi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Usuń

ColoredSigns bo to ma essentials

OpenInv bo to ma essentiala (/invsee)

Reserwatrions bo to ma zgadnij co xD, tak essentials. (permisja essentials.join.fullserver)

Iconomy bo to ma essentials

Oto pluginy których nie potrzebujesz.

sygnaturka2.png

Opublikowano

AZRank nie potrzebny - /pex user <nick> group set <grupa>  (lista grup pod /pex groups).

Jedyne co stracisz to rangi na czas, ale to chyba nie jest aż tak potrzebne (chyba, że sprzedajesz VIPy czasowe).

Wywal też te pluginy o których mówili Glox99 i nieznany1234567 i spróbuj zamienić bukkita na spigota (też o tym mówił nieznany).

Spróbuj też zamienić ClearLag na LagProtect - może trochę gorszy, ale chyba mniej RAMu zużywa.

Jeżeli zapisywanie mapy co określony czas nie jest dla ciebie ważne wywal AutoSaveWorld, ale wtedy przy crashu będzie mapa z ostatniego wyłączania serwa (więc warto się zastanowić, czy to wywalić).

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano
Jeżeli zapisywanie mapy co określony czas nie jest dla ciebie ważne wywal AutoSaveWorld, ale wtedy przy crashu będzie mapa z ostatniego wyłączania serwa (więc warto się zastanowić, czy to wywalić).

Często hosting umożliwia ustawienie zaplanowanych zadań w panelu i tam można skonfigurować auto zapis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...