Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to w końcu jest?

Niby Bóg stworzył świat nie? I niby na początku był chaos czyli GÓWNO - NIC. To skąd on się tam wziął? No chyba się nie zrespił jak Wódz Orków w MT2.

Pytam się.. skąd się wziął Bóg skoro niczego nie było?

I własnie to jeden powód dlaczego nie wierzę w Boga ^.^

photo261314.png

Opublikowano

Boga nie ma. Bóg jest postacią fikcyjną stworzoną przez ludzi. Proponuję zamknąć temat bo zaraz jak to bywa zawsze zacznie się wojna...

tak podobno ludzie wymyslili boga zeby w cos wiezyli ludzie ale sa dowody ze bog istnieje zapytalem kiedys ksiedza o to samo i powiedzial "nasze muzdzki sa za male zeby to pojac" nikt Ci nie broni nie wiezyc ja sam nie wiem czy wieze.. (moja babcia chyba wiezy za nas wszyskich) ale ile ludzi pisze ze bog im pomugl :D i takie tam

@Edit

jak przeczytalem nazwe tematu myslalem ze chodzi Ci o sex :D

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Najpierw była glina, potem garncarz.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

ak podobno ludzie wymyslili boga zeby w cos wiezyli ludzie ale sa dowody ze bog istnieje zapytalem kiedys ksiedza o to samo i powiedzial "nasze muzdzki sa za male zeby to pojac" nikt Ci nie broni nie wiezyc ja sam nie wiem czy wieze.. (moja babcia chyba wiezy za nas wszyskich) ale ie ludzi pisze ze bog im pomugl :D
Nie, nie ma dowodów że bóg istnieje... . Ksiądz choć co ci powie, żebyś tylko przylazł do kościoła i na tace rzucił, lub na msze dał... .

fs_pc.png

Opublikowano

Jak to w końcu jest?

Niby Bóg stworzył świat nie? I niby na początku był chaos czyli GÓWNO - NIC. To skąd on się tam wziął? No chyba się nie zrespił jak Wódz Orków w MT2.

Pytam się.. skąd się wziął Bóg skoro niczego nie było?

I własnie to jeden powód dlaczego nie wierzę w Boga ^.^

Nic dodać, nic ująć. Ja też nie wierzę w Boga i te wszystkie 'bajki' na jego temat. Dla mnie to jest zbyt nienaturalne, niemożliwe. To tak, jakby ktoś powiedział, że żyją między nami małe wróżki ze skrzydełkami. No dajcie spokój. Nie mam nic do katolików/osób wierzących, ale nie ukrywam, że ciężko mi jest zrozumieć ich tok myślenia.

Nie, nie ma dowodów że bóg istnieje... . Ksiądz choć co ci powie, żebyś tylko przylazł do kościoła i na tace rzucił, lub na msze dał... .

A kościół z Bogiem to już w ogóle nie ma nic wspólnego. To osobna organizacja, która trzepie kasę na naiwności wiernych.

Opublikowano

Ja należę do tej grupy ludzi która, żeby w coś uwierzyć musi to zobaczyć.

Tak więc równie dobrze można modlić się do słońca czy księżyca z tą różnicą, że księżyc i słońce widzimy.

Jeżeli już poruszamy tematy religijne to wg tematu "jak to jest", że ludzie stoją przed sądem za "obrazę uczuć religijnych" ...

No kurwa, jak można obrazić uczucia? To idąc tym tokiem myślenia równie dobrze, jeżeli jakaś laska da nam porządnego kosza to możemy ją pozwać za obraze naszych uczuć? Kolejna sprawa to ... księża... Mafia watykańska i nic więcej. Kasa i pedofilia to ostatnio popularne słowa kojarzone z duchownymi.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

I właśnie wszystko jest tak ustawione, że dowiemy się dopiero po śmierci, kiedy już będzie wszystko stracone

i wlasnie dlatego to jest zjebane!

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Sam jestem niewierzącym. Relgia chrześcijańska mi nie przeszkadza. Niech robią, co chcą.

Ale gdy obejrzałem film o Muzułmaninach w Anglii to moja tolerancja dla odmienności się skończyła.

My god is not the one that you wanna see, your god is a mirage,
a conspiracy, you pray for forgiveness cause your sinnin',
scared to death so your money you'll be givin', yeah

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

No wlasnie duzo osob chodzi do kosciola zeby sie pokazac . I pokazac jak jest ubrana itp i jakim autem przyjezdza . A skad bog sie wzial ?! tego to chyba nikt nie wie . Gdzies kiedys pisalo . Zeby sie modlic w kacie cichym i ciemnym pomieszczeniu . Nic nie bylo pisane o kosciolach . Ale taki kraj ktos musi zarabiac .

BUM

Opublikowano

W dawnych czasach gdy ludzie mieli małą wiedzę naukową i nie potrafili wyjaśnić zjawisk zachodzących w przyrodzie typu pioruny, tornada, wymyślili sobie bóstwa, a pod wpływem strachu przed śmierci wymyślili sobie że po śmierci dalej coś jest. Z czasem bardziej od wiary w wielu bogów modna stała się wiara w jednego. Większość wierzących jest chrześcijanami, gdyż to oni najskuteczniej prowadzili krucjaty. Obecnie żyjemy w czasach gdzie powoli wychodzi z tej przepraszam za określenie ciemnoty. Tradycja, wychowanie itp. sprawiają że nadal wielu ludzi wierzy w te wszystkie rzeczy, świat idzie do przodu, ale powoli...

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Weteran
Opublikowano

No chyba się nie zrespił jak Wódz Orków w MT2

:D

To jest trochę dziwne wszystko.. Od czegoś się to wszystko zaczęło, ale nikt nie wie od czego.. chciałbym wyrazić swoje zdanie, ale jak tylko zaczynam myśleć, jak to się zaczęło, to mi mózg rozsadza o.O

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jeżeli w Boga nie wierzysz, to jednak musisz w coś wierzyć ^^

Bo jeżeli byś nie wierzył, to nie pytał byś o to co jest wyżej :D

--

A ja osobiście, jestem pomiędzy.

Opublikowano

Dla mnie bogiem jest kanapka z serem żółtym.Skoro wy wierzycie(nie wszyscy ofc) w boga który ejst ukryty w hostii to tak samo ja wierze w boga ukrytego w kanapce z serem.I tu i tu MOŻE istnieje jakaś sfera duchowa.Poza tym lubie kanapke z serem.

Opublikowano

Jeżeli istnieje bóg i zawsze istniał to to jest troche nie logiczne.

Ponoć tego nie pojmiemy, no chyba że po smierci

Nie na każde pytanie jest odpowiedź, trzeba po prostu żyć, a po śmierci być może dowiemy się jak jest naprawde.

A jeżeli są dowody na Boga, to proszę podajcie kilka.

Nie chcę mi się szukać.

Ja sam nie wiem czy wierze, w każdym bądź razie ostatnio w kościele bylem jakieś 2,3 lata temu.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Cytuję naukowców (może nie dokładnie):

"Prawa fizyki dopuszczają powstanie wszechświata opisane przez teorię "wielkiego wybuchu""
"Przed powstaniem wszechświata nie istniał czas, ani nic, tylko nieskończenie mały punkt o nieskończonej masie i energii"
(są inne teorie, ale kiedyś też musiał on powstać, nie? więc są jeszcze bardziej złożone i skomplikowane)
Ktoś musiał stworzyć tą energię i zapoczątkowac to wszystko. Nie wierzę w słowa "wielki wybuch przeczy prawu przyczyny i skutku"

Toleruję bezbożników,niewiernych.

Ale niektórzy nie tolerują nas.

Zacytuje za bezbożnika który napisał posta w konkursie na najlepszy żart*:

"Słyszałem taki żart:
Bóg istnieje"

Segz

16ob.png

Opublikowano

Wystarczy jedno zasadnicze pytanie:

Gdzie był Bóg, gdy ojciec gwałcił swoją córke przez 24 lata i przetrzymywał ją w piwnicy. Ile ona musiała błagać, prosić żeby się ten koszmar skończył! Ile czekała? 24 lata? I teraz niech jej ktoś powie prosto w oczy, że za to będzie miała lepsze życie tam na górze. Dziękuje za uwage, mam nadzieje, że to was zainteresuje :)

Opublikowano

po tym jak zmarla moja ciocia zaczelem sie modlic codziennie. Tydzien po tym zmarl dziadek. Fuck you God. Ja stawiam sprawe tak, cos istnieje nie jest to allah,budda ani uzdrawiajacy dotykiem , chodzacy po wodzie jezus i jego ojciec itp...

nasz kosciol katolicki nas oglupia tym calym umartwianiem smutnymi historiami itp glupim narodem latwiej wladac. O ile lepszy bylby kosciol gdyby byl weselszy i nie wyludzal tyle hajsu...

Opublikowano

Ja należę do tej grupy ludzi która, żeby w coś uwierzyć musi to zobaczyć.

Tak więc równie dobrze można modlić się do słońca czy księżyca z tą różnicą, że księżyc i słońce widzimy.

Jeżeli już poruszamy tematy religijne to wg tematu "jak to jest", że ludzie stoją przed sądem za "obrazę uczuć religijnych" ...

No kurwa, jak można obrazić uczucia? To idąc tym tokiem myślenia równie dobrze, jeżeli jakaś laska da nam porządnego kosza to możemy ją pozwać za obraze naszych uczuć? Kolejna sprawa to ... księża... Mafia watykańska i nic więcej. Kasa i pedofilia to ostatnio popularne słowa kojarzone z duchownymi.

Polać mu.

Nie wierze w Boga, ale chodze na religie bo piątka na świadectwie zawsze się zda. ;)

Bóg się wziął z nikąd.

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...