Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dla smoka kryt czy szycie i dlaczego?

kubson888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy, bijesz z dzwona i chcesz ciskać duże hity to przeszywa, a jak chcesz walić dużo ze skilli to polecam wachlarz oraz kryta, a smokiem łatwo dużo kryta wbić bo pomoc z full intem daje około 50-60% + bonusy w itemach to masz około 80% więc, prawie za każdym razem walisz kryta.

Minus.png
Opublikowano

W skrócie.

Dla szamana jak dzwon to będą duże hity w przyszywce.A jak ze skilla i wachlarz kryt;).

Myślę ,że coś tam pomogłem ;))

Pozdrawiam.

x21n2u.png

Opublikowano

Jeżeli bijesz ze skilli to kryt, jeżeli masz dzwonek to polecam przeszywkę. :) Napisz szczególnie, a będziemy w stanie Ci odpowiedzieć.

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Czycie bo i tak dużo kryta masz w pomocy.

Dużo też zależy od tego w jakim kierunku rozwijasz postać.

Opublikowano

Po co mu bony na przeszywkę, jeżeli jest Szamanem Smokiem i uderza skillami? Jeżeli ma buffy chociażby 40% to nadal jest mało i kolejne % się liczą. Co prawda bony nie łączą się z umiejętnościami, ale zawsze większa szansa - szczególnie, jeśli będzie miał kryta w większości itemów.

Opublikowano

Zależy czy grasz na Globalach czy privach.

Ja osobiście Ci polecam jeżeli grasz na prywatnych serwerach zaopatrzyć się w to szycie gdyż kryta masz aż nadto + jeszcze do tego rosy czyli jest świetnie. A jeżeli to Global to kryt. chociaż do Skilli bardziej kryt niż to szycie.

Zależy jaki styl gry preferujesz.

Opublikowano

Zależy czy grasz na Globalach czy privach.

Ja osobiście Ci polecam jeżeli grasz na prywatnych serwerach zaopatrzyć się w to szycie gdyż kryta masz aż nadto + jeszcze do tego rosy czyli jest świetnie. A jeżeli to Global to kryt. chociaż do Skilli bardziej kryt niż to szycie.

Zależy jaki styl gry preferujesz.

Roski na kryta nie używa się z buffem bo to tylko pogarsza wchodzenie ciosów krytycznych... ;) Osobiście sprawdzałem na wielu prywatnych serwerach... Inne osoby także to potwierdziły...

@Top

Jeśli to global to tylko krytyk, jednak jeśli to priv to polecam szycie, na pewno się nie zawiedziesz ;)

Opublikowano

Na prywatnych serwerach to kryta masz z buffa bardzo dużo, a dzięki szyciu będziesz bił w metki bardzo mocno itd.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Szaman i szycie ? Szaman to postać, która większość swojego dmg zada magią, a nie hitami. Kryt to podstawowy bon do expa, jak i pvp dla szamana. Szycie jest dobre dla wojownika (Szczególnie BODY ) oraz sury ( WP ), bo to oni zadają większość dmg przez hity. Tyle w tym temacie.

Mam wrażenie, że większośćgrała szamanem tylko jako buffem..

Opublikowano

Dla smoka jest ważny kryt gdyż nie bije z hitów tylko ze skilli i muszą być mocne bo wiadomo krytyk nadrabia to że nie uderzasz z hitów tylko 2x mocniejszy skill.

Dłuższej grafiki się nie dało?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kto grał smokiem (nie jako bufem) myslę że przekonał sie o tym że krytyk jest ważniejszy niż szycie.Mając identyczne dwa eq (jedyna różnica w bonach to właśnie kryt i szycie) zawsze w pvp lepszy był krytyk.

Opublikowano

Wiadomo, że krytyk bo szaman wali prawie tylko skilami a szycie na skile nic nie daje jedynie krytyk.

Czasami ale bardzo rzadko się zdarza, że szaman robi dzwon to wtedy pod hity szycie.

Opublikowano

@Up

Samymi skilami? Zartujesz sobie chyba.

Jak ma dobry wach, lub dzwon to hitami wali tyle co talikiem.

Daj w szycie, pomoc Ci daje wystarczajaco kryta

x

Nowicjusz
Opublikowano

Gdy przeciwnik ma sporo ABS na magię oczywiście że bd lepsze szycie ponieważ bd bił " hitami ".

Jeśli PVP 1:1 to szycie i jedziesz takiego na hity. :)

Jeśli wojna to krytyk bo same skile lecą.

Gdybym był na twoim miejscu wybrał bym " krytyk " ponieważ wolę bić sie na wojnach i zadymkach.

wSK.png

Opublikowano

Jeżeli jest to priv to polecam i to i to.

A jeżeli jest to PL, to kryt.

Może kiedyś będzie ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...