Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Lagi na mc

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś popołudniem zacząłem mieć lagi na minecraft, objawia się to tym że po wbiciu na serwer mam 0 ładowania chunków, komputer dobry, internet działa wzorowo, serwer też (sprawdzałem na kilku), czysty minecraft świeżo updatowany.

Opublikowano

Problem jest tylko na 1 serwerze ? Jeśli tak to pewnie jego wina, zła konfiguracja, za dużo pluginów - jest dużo powodów :-)

Opublikowano

Problem jest na wielu serwerach, jest tak że wchodzę na serwer mam 250-300 chunk update (ładowanie mapy chyba) a po chwili spada do 0 i po paru sekundach wywala mi błąd :

internal exception java.net.socketexception connection reset

Reinstal javy nie pomaga

Arcymistrz
Opublikowano

Twoje łącze internetowe nie jest zbytnio obciążone? Spróbuj pozmniejszać proporcję Minecrafta, a ewentualnie zwiększyć jego znaczenie w procesach. Albo dodaj dodatkowy ram.

Opublikowano

Twoje łącze internetowe nie jest zbytnio obciążone? Spróbuj pozmniejszać proporcję Minecrafta, a ewentualnie zwiększyć jego znaczenie w procesach. Albo dodaj dodatkowy ram.

Jestem sam na łączu w domu, kompa i modem restartowałem, mc włączony na najmniejszych detalach dzięki czemu mam po 1000fps, mam dodane 2gb ramu na mc z 4gb możliwych, priorytet czasu rzeczywistego ustawiłem i nie pomaga.

Arcymistrz
Opublikowano

Zmniejsz chunk update.

Wgraj programy jak OptiFine, AppBooster.

Jeśli to nie pomoże to jest to wina serwera, ich położenia maszyny, albo twojej lokacji.

Opublikowano

Źle to napisałem chyba, jest tak:

Wbijam pierwszy raz na serwer rejestruje się i mnie wywala

Wbijam drugi raz i już mogę się logować ale po wpisaniu /login hasło nic się nie dzieje tzn nie loguje mnie i wywala błąd javy...

Mam tak na wielu serwerach.

Reinstalowałem:

jave 7 x64

sterowniki: karta graficzna, płyta główna, monitor, myszka.

minecrafta

Instalowałem: Optifine, speed bustery, narzędzia do normalizacji łącza.

Internet działa normalnie.

Komputer:

4 rdzenie po 3.3 GHz

4 gb ramu

2 gb karta grafiki

Programy typu ts3, gg działają normalnie.

Opublikowano

Może masz jakieś programy typu skype itd.

Nie mam, wszystko wyłączone, dzieje mi się tak od czasu instalacji hamachi ale już je wywaliłem.

Opublikowano

Mam teraz tak że niektóre serwery działają w 100% normalnie a na niektórych wiszę na momencie logowania, nie chce mnie dalej zalogować i wywala błąd javy.

Robiłem reinstall systemu

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@Up Może masz za małe połączenie na serwerze a mody na powiększenie mogą nic nie dawać.Najlepiej graj na tych co działają w 100% reszte wywal w cholere.

an-Defunger-000000ffffffxxxxxx35002-2-0-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...