Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Minecraft

ziomek8000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z Minecraft ,że jak miałem kość Ram 512 MB (w mój komputer pokazuje ,że 448 MB) to Minecraft działał mi na 15/20 ( czasami więcej i dobrze się grało )FPS a teraz jak mam 3x kość Ram 512 ( w mój komputer pokazuje ,że 1,37 GB) to mam max 10 FPS i jeszcze laguje. Wie ktoś dlaczego ? Może mam coś poustawiać ? Proszę o pomoc bo nie chce za każdym razem wyciągać ramu żeby pograć w Minecraft a potem wkładać jak chce pograć w coś innego :(

Opublikowano

Pewno masz kiepską kartę graficzną.

(wiem o tym) Ale chodzi mi o ram nie grafe... na moje pytanie dlaczego na 0,5 GB (nie mb edytowałem) nie laguje a na 1,5 laguje odpowiadasz że mam słaba grafe... Poco mi to ?

Opublikowano

Jaka częstotliwość taktowania starego i nowego ramu? Jak nowego niższa to...

@top

Powinieneś napisać w dziale komputery :D

Niestety niższa ... Czemu w dziale komputery ? To jest bardziej pytanie do minecrafta bo wszystko inne chodzi mi ładnie.

To mam jakieś rozwiązanie na to że mniejsze taktowanie ?

Opublikowano

Tak, kupić inną albo dokupić takie samo taktowanie, ale więcej ramu.

Jeśli taktowanie jest niższe to po prostu sama kostka ramu jest wolniejsza.

Nic nie poradzisz, na przyszłość patrz nie tylko na pamięć, ale też taktowanie (ja mam DDR3 i śmiga :))

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Tak, kupić inną albo dokupić takie samo taktowanie, ale więcej ramu.

Jeśli taktowanie jest niższe to po prostu sama kostka ramu jest wolniejsza.

Nic nie poradzisz, na przyszłość patrz nie tylko na pamięć, ale też taktowanie (ja mam DDR3 i śmiga :))

OK dzięki... raczej nie kupie nic teraz bo nie chce mi się wydawać kasy. Zainstaluje optifine włączę game boostera i jakoś będę grał z tymi lagami <_<

A o tym taktowaniu nie wiedziałem że będzie tak... mówię sobie a co tam jak więcej ramu to lepiej a jakieś tam mniej mhz to nic nie robi i teraz du pa i jest wolniej :/

Przynajmniej ze skype działa a na 0,5 gb od razu się wyłączał minecraft i skype i mulił się komp

Można zamknąć czy jak to tam się robi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...