Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

School Days

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

17594.jpg

Ilość odcinków: 12

Rok produkcji: 2007

Gatunki: Dramat, Romans, Harem

Makoto to nieśmiały, przystojny nastolatek bez jakichkolwiek doświadczeń z płcią przeciwną. Pierwszego dnia drugiego semestru w liceum wpada mu w oko pewna dziewczyna, nie ma jednak odwagi, by z nią porozmawiać. Jak się później okazuje, nie tylko chodzi z nią do jednej szkoły, ale jeżdżą nawet tym samym pociągiem. Przez jakiś czas biedny Makoto bije się z myślami: podejść, czy nie podejść. Jego frustrację zauważa koleżanka z ławki, Sekai i proponuje mu pomoc. Chłopak odmawia i prosi, żeby nikomu nie mówiła o jego sympatii do nieznajomej dziewczyny. Ku utrapieniu, a może i szczęściu bohatera, Sekai zaprzyjaźnia się z jego obiektem westchnień, doprowadzając do ich pierwszego spotkania. Kotonoha Katsura, bo tak nazywa się owe dziewczę, jest typową nieśmiałą i cichą uczennicą, która na dodatek ma czym oddychać, przez co wpędza Sekai w kompleksy. Kotonoha i Makoto przypadają sobie do gustu i zaczynają ze sobą chodzić.

Coś ode mnie:

Produkcja zaczyna sie bardzo sztampowo. Chłopakowi podoba sie dziewczyna i ów młodzieniec prosi koleżankę o pomoc. Koleżance udaje się zeswatać parkę i wydawałoby się, że to fajny romans i warto go oglądać. NIC BARDZIEJ MYLNEGO! To anime to NAJGORSZA produkcja jaką widziałem do tej pory w życiu.

Uwaga! Spoilery fabularne!

Większego bullshitu można spodziewać się tylko w Bollywoodzie(horrory, w których wszyscy aktorzy nagle zaczynają tańczyć). Idiotyzm bohaterów widac praktycznie od samego początku, ale co się zaczyna dziać pod koniec to istna masakra. Przez 12 epów widzimy jak cichy i nieśmiały Makoto, który nie potrafi zagadać do dziewczyny, staje się playboyem, który dyma wszystkie laski w szkole. Nie, to nie żart. Głupsza od głownego bohatera jest tylko jego dziewczyna, Kotonoha, która wiedząc, ze jej chłopak dyma wszystkie laski, uważa, że to nic złego i dalej deklaruje się jako jego dziewczyna. Jakby taka ilość bullshitu nie wystarczyła, żeby skutecznie odepchnąć od tej produkacji, to mamy zakończenie, które wygląda jak wyrwane z innej produkcji. Mianowicie Sekai(swatka z początku anime) oznajmia, że jest z Makoto w ciaży i gdy dostaje adres do kliniki aborcyjnej postanawia zabić swojego sex-przyjaciela. Chwilę po tym, na miejsce zbrodni wchodzi Kotonoha i widząc swojego martwego chłopaka, zaczyna płakać. Jakis czas później, Kotonoha spoytka się z Sekai, by zabić tę drugą, rozciąć jej brzuch i upewnić się, że Sekai nie była w ciąży kwitując to słowami "A jednak nie byłaś w ciąży". Ostatnie co widzimy w anime, to krótka scena, w której Kotonoha opala się na jachcie trzymając pod pachą głowę Makoto.

To anime to porażka z każdej możliwej strony. Gdyby nie przekaz, jakiego mozna sie doszukac w tym anime, to dałbym tej produkcji 0,5/10(tylko dzięki openingowi, który był spoko). Jednak biorąc pod uwagę przekaz daję temu anime 3/10. Jeśli ktoś szuka głupiego do bólu romansu, to moze spróbować tej produkcji.

Online:
http://www.anime-shinden.info/615-school-days.html
Pozdrawiam.

P.S. W końcu mogłem popastwic sie nad tą produkcją publicznie.

P.S.2 Serdeczne pozdrowienia dla autora mangi, na bazie której powstało anime, za obrzydzenie mi szkolnych romansideł.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Najgorsze anime jakie dane było mi obejrzeć. Główny bohater, to idiota z niepohamowanymi popędami seksualnymi, a zakończenie to dopiero pokaz. Fabuły nawet nie skomentuję.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...