Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BF3 na nowym komputerze.

Seba0855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przed wczoraj kupiłem komputer za 2900 zł. Gdy pościągałem WSZYSTKIE sterowniki zacząłem pobierać Origin i Steam. Jak bf się ściągnął zacząłem w niego grać na ustawieniach ultra. Po 30 minutach komputer się zawiesza + na monitorze pojawiają się takie pionowe brązowe paski o.O ... Chciałbym się dowiedzieć czego to może być przyczyna ?

Specyfikacja komputera:

Główniak: MSI B75A-G43

Procek: Intel core i5-3470

Grafika: VTX Radeon 7850 1gb GDDR5

Zasilacz: Neotec 600W

Monitor: LG FLATRON E2240

System: Windows 8 64 bit

PS może dołączę sceena z tymi paskami.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Może przez Windowsa 8 zmień ten sh*t

Nie byłem pewny co do kupna tego systemu operacyjnego. Mówili w sklepie, że lepiej mieć ten system, bo za pare lat będą gry, które będą tylko chodziły pod tym systemem. Może i przez to się to dzieje, na starym laptopie z windowsem 7 jak bf się zawieszał to nie trzeba było resetować całego komputera tylko włączyć menedżer zadań i wyłączyć proces.

9La1rOf.gif

Opublikowano

@2up Shit to jesteś ty. Przeczytał kilka opinii w necie i myśli że jest znawcą.

@topic Sprawdź temperatury podzespołów np. CPUID HWMonitor i daj screena.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Podaj podczas grania i w większej rozdzielczości bo nic nie widać.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

niby normalne ale nie wiem co do grafiki 54c no ale raczej normalne

ale nie wiem co do zasilacza na 1 forum miał dobre opnie ale z 2 strony no name ;x bo nie ma go na listach ani białej ani czarnej

uruchom orgin/bf3 z zgodnością win 7

Opublikowano

Mam powaloną kartę sieciową (wi-fi) i jak ciągnę kabel przez cały dom to rzadkość. Ale do czego zmierzam.. Pogram na jakimś serwerze bf'a i jeżeli zrobi się to o co się tu mniej więcej rozchodzi to zrobię zdjęcie z telefonu, zresetuje kompa i wstawie tu.

9La1rOf.gif

Opublikowano

1. Po chuj vertex? O niebo lepszy Sapphire, Asus.

2. Zasilacz podejrzany.

3. Zapewne jebnięta GPU ;]

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

1. Po chuj vertex? O niebo lepszy Sapphire, Asus.

2. Zasilacz podejrzany.

3. Zapewne jebnięta GPU ;]

Prosiłem w sklepie o sapphire nie vtx. Mówili, że nie mają. >.>

9La1rOf.gif

Opublikowano

Dokładnie... Vertex3D to ch*je nie firma! Nigdy nie kupuj podzespołów z tej marki. A to artefakty, a to zwiechy, albo coś gorszego... Spróbuj stery i DirectX, ale możliwe, że grafa fabrycznie uszkodzona :) Te pasy jak wyglądają? Jak występują? Pewnie artefacts :)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Tak jak wisniaboss to pewnie artefakty... W niektórych sklepach masz możliwość zwrotu towaru w ciągu iluś tam dni bez podawania przyczyny, pójdź tam, gdzie kupiłeś to "coś" i oddaj GPU i kup safirke na morelach/techplanet. Jeżeli nie będziesz mógł zwrócić to sprzedaj ją na allegro i kup safire.

Opublikowano

Dokładnie... Vertex3D to ch*je nie firma! Nigdy nie kupuj podzespołów z tej marki. A to artefakty, a to zwiechy, albo coś gorszego... Spróbuj stery i DirectX, ale możliwe, że grafa fabrycznie uszkodzona :) Te pasy jak wyglądają? Jak występują? Pewnie artefacts :)

Pasy są wąsko obok siebie położone są brązowe i po 20 sekundach jak się obraz nie przywróci do pierwotnego stanu to resetuje się komputer. Tak w ogóle mam cały czas gwarancje i paragon. Poproszę ich o to aby mi wymienili na sapphire.

@edit

po uaktualnieniu sterowników nadal pasy występują

9La1rOf.gif

Opublikowano

lol jaki złom kupiłeś i za 3 kafle lol za 3k byś miał 2x lepszy. zasilacz to bomba , karta do d*py.

a winą może być za słaby zasilacz, wina dysku, lub systemu wiec zainstaluj na innej partycji system i napisz czy znów to samo się dzieje

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ewidentnie ci GPU wywala. Spróbuj na 13.2 beta 5 coś ugrać. Jak dalej będzie to karta do zwrotu.

Jaki to sklep z ciekawości? Każdy porządny sklep ma na stanie szafirki. Zresztą PSU to wrak

Opublikowano

Wymień tę grafę na Sapphire/ASUS, i zasilacz na XFX Core 550W, a nie ten noname.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Artefakty, czyli pewnie uszkodzona karta, jednym słowem VTX to shit i nie kupuj z tego nic.
Zmień ten noname zasilacz, bo ci komputer wybuchnie xD
Zainstaluj najnowszy DirectX oraz stery.
Idź do nich i im powiedz, że to co ci dali to shit i żądasz wymiany, lub pieniędzy.

Minus.png
Opublikowano

Ewidentnie ci GPU wywala. Spróbuj na 13.2 beta 5 coś ugrać. Jak dalej będzie to karta do zwrotu.

Jaki to sklep z ciekawości? Każdy porządny sklep ma na stanie szafirki. Zresztą PSU to wrak

AmigoPC..

Mógłbym prosić o link do tych sterowników 13.2 ? A tak w ogóle.. Dziś zauważyłem, że dzieje się to tylko wtedy kiedy mam ustawienia grafiki na ultra... Narazie gram na średnich i jest ok :P

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...