Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 3500-4000zł. do gier

eros96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym się doradzić was jakie części złożyć do 3500-4000 zł. Komputer ma być przeznaczony głównie do najnowszych gier FPS.

Proszę o Odpowiedź ! ;D

Opublikowano

Ale się rozpisałeś....

Po pierwsze czego dokładnie potrzebujesz? Ma to być sama puszka? Czy monitor, system, mysz, klawiatura itp też? Jeśli monitor masz to jaka jest jego maksymalna rozdzielczość?

Po drugie to zamierzasz robić OC procesora?

Opublikowano

Sam Pc bez monitora, nic się nie odzyska ze starego :/ także proszę o pełen komplet tzn. sama skrzynka

Opublikowano

Wiedziałem ze mi tu coś nie pasuje :D

tera autor pytanie dopłacisz do ramu czy chcesz przytnac na czymś? ( nie warto bo to dobrze podespoly )

Opublikowano

Może dlatego, że 3570K, to grzałka i potrzeba bardzo dobrego chłodzenia?

A na 2600K wystarczy Fortis i dobra cyrkulacja powietrza.

Dodatkowo 2600K też bardzo dobrze się kręci.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może dlatego, że 3570K, to grzałka i potrzeba bardzo dobrego chłodzenia?

A na 2600K wystarczy Fortis i dobra cyrkulacja powietrza.

Dodatkowo 2600K też bardzo dobrze się kręci.

Ale PO CO w takim budżecie i7 ? lepiej zainwestować w dysk, bude, chłodzenie, płyte, ram, wszystko inne, 2500k/3570k spokojnie wystarczy

Opublikowano

Ale PO CO w takim budżecie i7 ? lepiej zainwestować w dysk, bude, chłodzenie, płyte, ram, wszystko inne, 2500k/3570k spokojnie wystarczy

Zgadzam się z tobą, między tą i7, a tą i5 różnica w grach to około 5fps. A za zaoszczędzone pieniądze może dokupić dysk ssd, albo coś.

Opublikowano

A może on coś renderuje? Nawet nie wiecie. Po chuj dokładać do dysku, po chuj do budy, po chuj do chłodzenia, po chuj do MOBO, po chuj do RAM'u?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Opublikowano

osobiście ten komputer nie jest dla mnie tylko dla kuzyna on sie na o/c nie zna, ja tylko troche tam wiem takze bez o/c i budzet tylko 4k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...