Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Playstation 3 Slim-Fioletowo-zielone plamy podczas gry Pomocy !

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Witam ostatnio dużo czasu spędzam na grze przy PS3. Podczas długiej gry w Battlefield 3 (Single-Player) (Dokładnie podczas operacja Nocna Zmiana) zauważyłem , że zaczeły się pojawiać fioletowe plamy. Pomyślałem , że to bug więć się tym nie przejąłem. Lecz z czasem plamy te pojawiały się coraz częściej. Po dłuższej rozgrywce doszedł do tego zielony kolor. Występował on nawet podczas filmików. Wentylator z konsoli nie chodzi głośno a to oznacza , że konsola ma dobre chłodzenie. Co robić w tym przypadku ? Proszę o pomoc.

PS3 Slim 320 GB

Firmware:4.31

Konsola nie była przerabiana.

Gość kamil40013
Opublikowano

Przed BF grałem w SportChampions 1 i wszystko było ok. Sprawdzę jeszcze na innych grach i dam znać.

Opublikowano

Podczas zwykłego oglądania telewizora też dzieją się takie rzeczy?

@Jak masz telewizor kineskopowy (te starsze telewizory) To siada ci powoli kineskop.

fs_pc.png

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Telewizor nie jest kineskopowy.

Gość kamil40013
Opublikowano

Nie. Te plamy są takjakby nałożone na textury. Problem występuje tylko podczas gry.

Opublikowano

Nie. Te plamy są takjakby nałożone na textury. Problem występuje tylko podczas gry.

Tylko podczas gry w battlefielda ? Bo pisałeś wyżej, że sprawdzisz jeszcze na innych grach i dasz znać. Najlepiej jakbyś sprawdził grając albo przynajmniej zostawiając konsolę z grą na dłuższy czas.

Jak nie grasz, to w menu jest wszystko dobrze ? Albo obejrzyj jakiś film i daj znać czy w filmie tak samo będzie.

Jak jest tak w innych grach to może coś z kablem HDMI ?

Spróbuj podpiąć kablem który miałeś razem z Ps3 i napisz czy dalej to samo.

Ewentualnie spróbuj zmiejszyć grafikę na 480p. Lub usuń dane gry.

Jak to nie pomoże to juz nie wiem, może coś z konsolą ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Wymieniłem kabel HDMI na nowy , bo poprzedni był naprawdę stary i spokojnie gram po 6h i nic się nie dzieje. Dzięki za pomoc :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...