Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem z FPS w minecraft. Dzisiaj wbijam na serwer (nazwa na pw, bo dostane pewnie pkt.) i mam bardzo mało FPS. Jest ich około 7-10 ;d Parametry laptopa:

Intel core i5 turbo 3,1

Radeon HD 7670M i Intel HD Graphic 4000

Ram 6 GB

Ekran 1366x768 HD Led

Dysk 1 TB 5600 Rpm (lub 5400 ten standardowy)

Windows 8 64 bit

Włączone programy: Norton 360 2013r. , Malwarebytes, TuneUp Utilities 2013

Wszystko zawsze aktualizuje i dysk defragmentuje, szukam błędów itd. Właśnie dzisiaj takie coś doświadczyłem i sam próbowałem naprawić, ale bez skutku. Nie mówcie, że OptiFine, ponieważ ta karta graficzna uciąga u mnie Battlefielda 3, a minecraft co wymaga ? Ta gra powinna pójść na każdej karcie graficznej.. popatrzcie na grafe..

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Ale chyba warto spróbować pobrać tego Optifine. Jeżeli nie to poustawiaj ustawienia w minecrafcie na te najsłabsze.

Opublikowano

Spróbuj tego www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

Opublikowano

Laptop kupiłem 2 miechy temu. Mam 6 GB ramu. Dysk 1 TB, 2 partycje zajęte miejsce ogólnie 80 GB. System Windows 8 64 bit. Na singlu gram normalnie, więc to może coś laguje na jakimś chunku (laguje na spawnie serwera i na działkach, gdzie mam swoją działke)

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...