Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje dobrego kompa pod serwer Minecraft'a

leper1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosiłbym was o podanie linku najlepiej z allegro do komputera/maszyny serwerowej chodzi mi głównie żeby uciągło minimum 300/400 Graczy bez laggów na serwerze craftbukkit z około 25 pluginami. Serwer chodziłby 24h/7. Maksymalna kwota: 15 000 tysięcy złoty. Internet mam dobry 160 MB/S

ref

x

Opublikowano

Internet mam dobry 160 MB/S

Upnij jakikolwiek film i sprawdź, jaka jest rzeczywisty transfer.

Nawet, jeśli taką przepustowość gwarantuje producent, to w praktyce może być różnie.

Ogólnie taniej Cię wyjdzie wykupienie maszyny dedykowanej ;).

Opublikowano

Upnij jakikolwiek film i sprawdź, jaka jest rzeczywisty transfer.

Nawet, jeśli taką przepustowość gwarantuje producent, to w praktyce może być różnie.

Ogólnie taniej Cię wyjdzie wykupienie maszyny dedykowanej ;).

Prowadzę najlepszy i największy serwer Minecrafta PvP na którym gra codziennie minimum 250 Graczy i do teraz wynajmuje serwer z Hostingu za 700 zł i nie jestem z niego zadowolony cały czas restarty itd.... Ten serwer prowadze już około 2 lata, więc jakbym prowadził go dodatkowo jeszcze 2 lata to pieniądze za serwer mi się zwrócą gdybym miał własną maszynę. Więc proszę wysłać lub napisać jakiego kompa/ maszynę bym musiał mieć żeby uciągnał 300 - 500 Graczy bez lagów.

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...