Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lepszy komputer mniej Fps'ów?

generallepl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu mam nowego laptopa Lenovo z570, 4Gb Ram dwurdzeniowy (na MC przydzieliłem 1gb), kartę graficzną 1gb gt520m. Na moim starym komputerze stacjonarnym miałem bodajże 256mb grafiki oraz 2gb procesor. Nie wiem czy to złe ustawienia czy co, ale z optifine (ustawione mulri-core) i gamebooster'em włączonym "w lesie" mam nie więcej niż 20 fps'ów. Sterowniki niedawno pobierałem .Czy może ktoś mi pomóc?

Opublikowano

Zapoznaj się z tym tematem na pewno ci pomoże www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

Opublikowano

Poaktualizuj wszystko - nowy komputer = brak wszystkiego co potrzebne, a ze starszego długo korzystałeś.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Część tych rzeczy już zrobiłem i powiem szczerze, że 30 fps'ów to troche mało :( Nie wiem czy to pomoże, ale gdy chciałem wykonać punkt 6. przy włączeniu tego ekranu nvidi wyskoczył mi błąd "Użytkownik nie korzysta z karty graficznej na tym ekranie" czy jakoś tak. Nie wiem czy jest spalona czy co, ale jakby była spalona to mc by nie chodził wogóle (tak mi się zdaje).

Opublikowano

Zadaj sobie pierw pytanie, czy minecraft Ci się zacina. No bo ludzie marzą o miliardach FPS'ów, chociaż i tak w porządku minecraft im działa. Ogólnie to minecraft potrzebuje 30FPS na poprawne działanie...

Opublikowano

Tak, po części tak. Na "preriach" wyciska 30 fps'ów, ale w lesie czy w dżungli już poniżej 30. Chodzi mi głównie o to, aby w lesie przynajmniej 30 fps'ów wyciskało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...