Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Druid - bardzo uniwersalna postać , może być Ranged Dpsem , mele dpsem , healerem i tankiem . Expiąc można sie hilać , uciekać w formach .

Ale nie najłatwiejszy do ogarnięcia :(

Jak dla mnie to Prei, Mag, Shaman, Lock, Dudu i Rogal są trudni, a reszta łatwa na start.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na starcie jest bardzo , ale to bardzo łatwy . Jeszcze na globalu to expienie na low levelach jest takie łatwe ;) Wchodzisz w kota , bijesz skilami zależnie od patcha i speca , a instantami hilasz . Co w tym trudnego ? Na 90 gralem w resto i bala . Resto to reju na większość osób i wild growth . Bala to dajesz dwa doty , używasz 3 skili + starfall .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Rogal hmm... fajnie fajnie , w dodatku jak chcesz kogoś stunować przez wieki nie ujawniając się ... i te hity w plecy ...

Ja preferuję war/pal może potem przesiadka na dk łatwe postacie , nie toleruję używania prota do pvp -.- powinno być jakieś ograniczenie używania tego speca tylko do pve -.-

Edytowane przez Valert

2wsk.jpg

Opublikowano

Według mnie, to hunt jest dobry do expienia.

Nie potrzebujesz pomocy znajomych do zabicia elity, bo ci pet może wytankować. A od Cata dodali pety tanki właśnie.

Opublikowano

Ale na większym levelu hunter jest bardzo trudny do ogarnięcia . Gadałem z ziomkiem co miał topke na at to ogarniał hunta ponad 5 lat ;)

1377430129-U769346.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam swoje początki - zaczynałem od warriora, później hunter - chyba dwie postacie, którymi najlepiej mi się grało na samym początku.

Opublikowano

Osobiście, najbardziej odradzam priesta shadow, non stop się mana kończy i dosyć często się pada(bez heirloomów, tak btw.), najbardziej jestem skłonny polecić Huntera/Paladyna, z tego względu, że nigdy im niczego nie brakuje i nawet nie potrafiąc w ogóle grać, naciskając co popadnie zabija się wszystko :P

G8loSX2.png
Opublikowano

Najlepszą klasą do rozpoczęcia przygody z wowem jest Hunter, ma peta, robi bardzo duży DMG i najprościej się nim gra a na BG początkowych zamiata.

Opublikowano

Osobiście, lock jest jeszcze dobrą klasą do robienia solo questów. Tylko że w MoPie dostał empowered minions talent, który np.

Zmienia Voidwalkera w Void Lorda, lub Felguarda w Wrath Guarda.

Tylko lock ma raczej niskie survi, jeśli nie ogarniasz.

Opublikowano (edytowane)

Widzę że niewiele osób popiera casterów, a przecież nie każdy lubi gre w zwarciu - polecam więc maga - jest to bardzo elastyczna klasa, która pozwoli wykazać się zarówno nowemu jak i doświadczonemu graczowi, oraz nauczy pewnych niezbędnych w tej grze odruchów, takich jak właściwe używanie bindów oraz poruszanie się głównie za pomocą myszki z wsparciem klawiatury.

Polecanie paladyna na początek - bo łatwy, to produkcja faceroll'i na masową skale ;)

Edytowane przez gereid
Opublikowano

od wotlk sporo sie zmieniło, ale tendencja jest raczej do upraszczania rozgrywki, więc zdecydowanie mniej doświadczone osoby też mogą się dobrze bawić. Zresztą, jeśli coś jest wyzwaniem, to przynosi też satysfakcje ;)

co do priesta - teraz ma niesamowite bańki - do 80 lvl można spokojnie robić questy w discipline - dmg świetny (niewiele gorszy od shadow) , i nic w pvp nie jest w stanie go zabić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warrior i do tego Human chyba, jestem trochę zacofany z buffami rasowymi, więc dokładnie nie wiem.

Zapraszam wszystkich serdecznie na mój kanał youtube. Nagrywam CS:GO. Jeżeli ludziom będą podobać się moje filmy, będą łapkować, komentować i subskrybować, to będę wrzucał w miarę regularnie filmiki. Zapraszam do oceny mojego najnowszego filmu 1vs5 - clutch [ACE!].

https://youtu.be/ek1A_2F34HE

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja też polecam maga kwestia ogarnięcia go do perfekcji na TBC zajeła mi 1,5 roku i taki rogal czy tank to się spinają na czacie ze frost jestem :)

Więc mag Frost pod pvp

Fire dosyc spoko się expi

ale wkurzające sa walki np przeciwko takiemu dudu,shaman bo się ciągle leczą :( raz z dudu biłem się 14 min to mi Dampen Magic spadł i musiałem też 14x Ice Barriera robic ;p ale wkońcu wygrałem ludzie pod origimar się zbiegli i gapili te 14 min jak się lejemy ;p

Opublikowano

W fire nie masz przeżywalności jak w frost jeśli chodzi o solowanie elit.

Ice Barrier -> Frostbolt spam -> Water Elemental -> Stun. -> Blink. -> Again frostbolt spam.

Idealna taktyka.

Opublikowano

Polecam Hunter BM sam mam ogarniam w 70% taki mi sie wydaje :P wcale najgorzej mni nie idzie :D również na początek polecam paladyna retri no i druid bala bo juz w feral to combo do nabijania jest okropne :D

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Paladyn. Można iść i w healera, i tanka, i DPS. Niby Hunter do levelowania jest najlepszy, ale jego to bym dopiero jako drugą klasę zrobił. A tak na marginesie, Paladyn ma zawsze najlepiej wyglądające itemy tierowe. :P

Opublikowano

deso a polymorph,ice block,frost nova,ice lance jak zamrożony to hity ładne lecą,fireblast niby fire spell ale 1,5k na tbc za 1 kliknięcie to nie mało

Opublikowano

Tylko z tego co pamiętam, to polymorph leczy target który bijesz, to w przypadku jak lejesz jedną elitę jest to nieskuteczne. Chyba że uciec chcesz po nieudanej próbie to inna gadka.

A po co używać fire blasta? Lepiej jak walisz już tego ice lance jak uciekasz gdy idzie do ciebie, jak Shatter lub Frost Nova nie wsiądzie lub mają CD.