Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Plugin Na Gildie za opłatą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam pluginu na gildię.

Tak aby można było gildie załóżyc dopiero wtedy gdy gracz zdobędzie jakieś itemki np stack diaxów.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Daj sobie tak w mycommand:'1':  command: /f utworz  type: runcommand  runcmd:  - /clear $arg1 diamond  - /f create

I daj im ostrzeżenie, że jeśli będzie więcej niż 1 stack diaxów w eq to im je usunie :D

Tylko, że w tym przypadku musisz zablokować im jakoś komendę /f create, bo ona dzięki mycommand się zmieni na /f utworz

Opublikowano

zrób z Factions tylko w permission zablokować musisz fcraate ..

- -factions.create

chyba ... nie pamiętam nie chce mi się patrzeć w moich plikach ..

Opublikowano

A czy w tym wypadku gracz potrzebuje premission do usuwania tych itemkow z eq i tworzenia gildii?

Opublikowano

Ale wtedy wystarczy ze bedzie mial 1 daixa i bedzie mogl zalozyc gildie.

Chwila, muszę znaleźć plugin/komendę, która wygląda mniej więcej tak:

/clear nick item ilość :D

No więc chyba nie ma takiego pluginu - niestety..

Ale możesz ustawić, że np. musi mieć stak diamentów i węgla wtedy może się udać tak, że będzie na przemian:

'1':  command: /f utworz  type: runcommand  runcmd:  - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal  - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal   - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal  - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal  - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal  - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal  - /clear $arg1 diamond  - /clear $arg1 coal...  - /f create

Ale nie wiem, czy się to uda

Trochę wtedy zaspamuje tego gracza, ale nie ma innej opcji.

Opublikowano

Dodatkowo jak zrobić aby nie było claimowania a tylko cuboid w jedym miejscu np 50x50 tak jak u skkf.

Opublikowano

Usuń permisję claimowania i po prostu daj cuboid (pluginem WorldGuard) 50x50 - nie wiem czy o to Ci chodzi.

Opublikowano

No to tak się już nie da, bo aby zrobić region trzeba zaznaczyć teren, a serwer sam tego nie zaznaczy.

Opublikowano

A jesli gracz sam by zaznaczył, ale miał by np jakis limit tego zaznaczania?

Opublikowano

Tak, jest taka możliwość, zaraz daję edit, bo muszę znależć config.

@Edit, @2 DOWN

Daj pełny config.yml factions :D

Opublikowano

ja tez mam pytanie da się dać limit clamowania w jakiś sposób? bo w końcu jak gracz zdobędzie w chuj powera to sobie zabezpieczy z 1000 x 1000 kratek -.-??

za pomoc lajki

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Up już znalazłem:

As with all other settings, a reminder, you should probably change these using /f config rather than manually editing conf.json. For example, /f config econEnabled true or /f config econCostClaimWilderness 100.
  “econEnabled”: false, – Whether economy integration is enabled it all.
  “econUniverseAccount”: “”, – If you have a universe account set up which all transactions should be taken from or added to, you can set the name of it here.
  “econCostClaimWilderness”: 30.0, – The basic cost for claiming land.
  “econCostClaimFromFactionBonus”: 30.0, – How much the cost of claiming land is reduced if it is being taken from another faction, as an incentive. A negative number can be specified to make claiming rival faction land cost more instead, or 0 can be specified to disable this bonus.
  “econClaimAdditionalMultiplier”: 0.5, – If set higher than 0.0, each additional land claimed by a faction will cost more than the last. Example: with base cost of 30 and miltiplier of 0.5, the 2nd claim will cost 45, the third will cost 60, and so forth.
  “econClaimRefundMultiplier”: 0.7, – If set higher than 0.0, a refund of part of the cost of the land will be given when land is unclaimed. 1.0 would be a 100% refund, 0.7 is a 70% refund. If set to a negative number, it will actually cost that much money to unclaim land rather than refunding it.
  “econClaimUnconnectedFee”: 0.0, – Additional cost for claiming land which is not connected to existing claims. This additional cost is only added if the faction has at least 1 existing claim somewhere in the current world, and is added to the cost after all other calculations are done. This fee is not refunded from unclaiming land or even considered in actual land values.
  “econCostCreate”: 100.0, – The cost to use /f create.
  “econCostOwner”: 15.0, – The cost to use /f owner.
  “econCostSethome”: 30.0, – The cost to use /f sethome.
  “econCostJoin”: 0.0, – …etc…
  “econCostLeave”: 0.0, – …etc…
  “econCostKick”: 0.0, – …etc…
  “econCostInvite”: 0.0, – …etc…
  “econCostHome”: 0.0, – …etc…
  “econCostTag”: 0.0, – …etc…
  “econCostDesc”: 0.0, – …etc…
  “econCostTitle”: 0.0, – …etc…
  “econCostList”: 0.0, – …etc…
  “econCostMap”: 0.0, – …etc…
  “econCostPower”: 0.0, – …etc…
  “econCostShow”: 0.0, – …etc…
  “econCostOpen”: 0.0, – …etc…
  “econCostAlly”: 0.0, – …etc…
  “econCostEnemy”: 0.0, – …etc…
  “econCostNeutral”: 0.0, – …etc…
  “econCostNoBoom”: 0.0, – …etc…
  “bankEnabled”: true, – Whether faction banks are enabled, which will be normally used to pay for most costs. Enables the /f money commands.
  “bankMembersCanWithdraw”: false, – Players have to be moderator or admin to withdraw or pay money to another faction, unless this is set to true.
  “bankFactionPaysCosts”: true, – If true, payments for faction command costs are charged to faction bank.
  “bankFactionPaysLandCosts”: true, – If true, payments for land claims are charged to faction bank.

Tylko teraz jedynie chodzi mi o jakiś byle jaki sposób na automatycznego cuba.

Opublikowano

Tak, jak uruchami się plugin Factions coś w tym stylu wyskakuje:

/f config Index czy coś w tym stylu przepisz to i w configu factions tam jest za ile ma być claim itp

Opublikowano

ja tez mam pytanie da się dać limit clamowania w jakiś sposób? bo w końcu jak gracz zdobędzie w chuj powera to sobie zabezpieczy z 1000 x 1000 kratek -.-??

za pomoc lajki

chodzi mi czy mogę dać ograniczenie, bo nie wiem ile claim ma? czy 16x16 czy ile, to jak dac limit na ilośc tych clamów(dla 1 gildii[frakcji])??

Opublikowano

W conf.json da się ustawić jedynie limit claimów:

"claimedLandsMax": 0, <--- tu ustawiamy, 0 = nieograniczona ilość

@Topic

Nie da się automatycznego cuboida.

Opublikowano

W conf.json da się ustawić jedynie limit claimów:

"claimedLandsMax": 0, <--- tu ustawiamy, 0 = nieograniczona ilość

ale ten limit obowiązuje tylko na jedną frakcje(gildie) tak? czyli, że cała jedna frakcja maxymalnie może dać 30 claimów załóżmy?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Masz econenebled to zamiasz false true

I econcostwilderness (koszt)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...