Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IslandWorld - Plugin na skyblock

MijamO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam problem z tym pluginem pisze mi IslandWorld nie wystartował prawidłowo, sprawdź logi proszę o szybką odpowiedź

Jeśli pomogłem daj lajka!

Opublikowano

Mam problem z tym pluginem pisze mi IslandWorld nie wystartował prawidłowo, sprawdź logi proszę o szybką odpowiedź

Masz stworzony świat za pomocą np multiverse-core? bo jak nie to się nie dziw, że nie działa.

Jeśli zrobiłeś wszystko tak, jak opisane to czy na pewno masz wymagane pluginy? bo islandworld wymaga worldedita i worldguarda, oraz najlepiej, żeby było permissionsex :)

jak coś to mogę pomóc, gg, lub skype ;)

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

Opublikowano

Powinny być itemy w skrzynkach, zaraz dam edit.

Idę sprawdzić.

@Edit

Kiedy ja tworzę wyspę, mam w skrzynkach itemy, a sprawdzałem pobierając plugin z tego tematu.

SS:

Nie zwracaj uwagi na siodło, nasiona i spawn creepera - szybko sprawdzałem i nie oczyściłem eq.20130209133253.png

A mnie to niestety nie działa. P.S. Zrób edit i dodaj to, że po użyciu komendy /islandev setspawn spawn ustawia się zawsze w kierunku "SOUTH"

Masz stworzony świat za pomocą np multiverse-core? bo jak nie to się nie dziw, że nie działa.

Jeśli zrobiłeś wszystko tak, jak opisane to czy na pewno masz wymagane pluginy? bo islandworld wymaga worldedita i worldguarda, oraz najlepiej, żeby było permissionsex :)

jak coś to mogę pomóc, gg, lub skype ;)

W folderze Plugins>IslandWorld przerzuć folder schematics na pulpit, a potem ponownie wrzuć go do folderu :)

Opublikowano

Przeczytaj PKT. 3 # w instalacji ;)

A mnie to niestety nie działa. P.S. Zrób edit i dodaj to, że po użyciu komendy /islandev setspawn spawn ustawia się zawsze w kierunku "SOUTH"

W folderze Plugins>IslandWorld przerzuć folder schematics na pulpit, a potem ponownie wrzuć go do folderu :)

Jak to nie działa? U mnie wszystko ładnie, tralala xD

Oraz to, że po użyciu komendy /islandev setspawn spawn ustawia się zawsze w kierunku "SOUTH" to mały szczegół : D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy pomożesz mi z tym pluginem? Ponieważ wszystko stowrzyłem swój schemat też, wgrałem i chcę stworzyć wyspę więc /is create - wyskoszczylo tworzenie wyspy czekam az mnie tp a tu nie tp. pisze /is home nic nie dziala mi. napisz na pw lub na gg dam passy ftp zebys pomogl

Opublikowano

Nie działa/

Wgl wywala jakieś błędy w konsoli/

2013-05-21 18:50:16 [SEVERE] Could not load 'plugins\IslandWorld.jar' in folder 'plugins'
org.bukkit.plugin.UnknownDependencyException: WorldEdit
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:195)
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_5_R3.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:239)
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_5_R3.CraftServer.<init>(CraftServer.java:217)
	at net.minecraft.server.v1_5_R3.PlayerList.<init>(PlayerList.java:55)
	at net.minecraft.server.v1_5_R3.DedicatedPlayerList.<init>(SourceFile:11)
	at net.minecraft.server.v1_5_R3.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:106)
	at net.minecraft.server.v1_5_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:382)
	at net.minecraft.server.v1_5_R3.ThreadServerApplication.run(SourceFile:573)
2013-05-21 18:50:16 [SEVERE] Could not load 'plugins\WorldGuard.jar' in folder 'plugins'
org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.NoClassDefFoundError: com/sk89q/minecraft/util/commands/CommandsManager
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:184)
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:305)
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:230)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: com/sk89q/minecraft/util/commands/CommandsManager
	at java.lang.Class.forName0(Native Method)
	at java.lang.Class.forName(Class.java:264)
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:173)
	... 9 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.sk89q.minecraft.util.commands.CommandsManager
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
	at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass0(PluginClassLoader.java:80)
	at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:53)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:423)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:356)
	... 12 more
Opublikowano

czy pomożesz mi z tym pluginem? Ponieważ wszystko stowrzyłem swój schemat też, wgrałem i chcę stworzyć wyspę więc /is create - wyskoszczylo tworzenie wyspy czekam az mnie tp a tu nie tp. pisze /is home nic nie dziala mi. napisz na pw lub na gg dam passy ftp zebys pomogl

Tzn. co nie działa? Bo nie za bardzo rozumiem.

Nie działa/

Wgl wywala jakieś błędy w konsoli/

2013-05-21 18:50:16 [SEVERE] Could not load 'plugins\IslandWorld.jar' in folder 'plugins'
org.bukkit.plugin.UnknownDependencyException: WorldEdit
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:195)
2013-05-21 18:50:16 [SEVERE] Could not load 'plugins\WorldGuard.jar' in folder 'plugins'
org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.NoClassDefFoundError: com/sk89q/minecraft/util/commands/CommandsManager
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:184)
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:305)
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:230)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: com/sk89q/minecraft/util/commands/CommandsManager
	at java.lang.Class.forName0(Native Method)
	at java.lang.Class.forName(Class.java:264)
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:173)
	... 9 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.sk89q.minecraft.util.commands.CommandsManager
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
	at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass0(PluginClassLoader.java:80)
	at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:53)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:423)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:356)
	... 12 more

Też tak miałem, zła wersja bukkita ;]

Jeźeli jest ściągnij nowszą, a jeżeli jest najnowsza to ew. starszą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak u was ale u mnie ten plugin nie działa '-' ;o Wgl nie wykrywa go w /plugins ;> Jaki to może być problem ? ;p Ps wgrałem plugin do plugins ;x zrobiłem ogólnie jak nakazuje instrukcja ;p Chociaż takie rzeczy to podstawa ;p Ps : Nie działa mi również World Guard {wgrałem swojego}

image.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pewien problem. Na serwerze wszystko ładnie chodzi plugin IslandWorld działa ale zaden z adminów nie może nic zrobić na innych wyspach. Chodzi przede wszystkim o pomoc w np. z generatorem itp. Gdzie może znajdowc sie błąd czy w samym pluginie island czy trzeba cos zmianiec w permision.ex ?

Prosze o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Mam pytanie jest skrzynia na tej wyspie a więc czy w niej można zmienić jakoś przedmioty ?.

Chodzi mi o to że wpisuję przykładowo id przedmiotu i przedmiot ten znajduję się w tej skrzyni.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pewien problem. Na serwerze wszystko ładnie chodzi plugin IslandWorld działa ale zaden z adminów nie może nic zrobić na innych wyspach. Chodzi przede wszystkim o pomoc w np. z generatorem itp. Gdzie może znajdowc sie błąd czy w samym pluginie island czy trzeba cos zmianiec w permision.ex ?

Prosze o szybką odpowiedź.

Jest do tego uprawnienie IslandWorld.island.bypass :)

Bardzo Fajny Plugin mi się przyda Thx.

Dzięki ;)

Moim zdaniem, kawał dobrej roboty, like ;>

Trochę się napracowałem, ale warto : D

Mam pytanie jest skrzynia na tej wyspie a więc czy w niej można zmienić jakoś przedmioty ?.

Chodzi mi o to że wpisuję przykładowo id przedmiotu i przedmiot ten znajduję się w tej skrzyni.

Niestety, nie ma takiej opcji. Jedyna taka rzecz to zmiana generatora wysp.

Opublikowano

Proszę o pomoc robię wszystko jak w opisie a jak chcem użyć jakiejś komendy z /is piszę mi "Island not started correctly, check logs!
Wpisałem komendę z punktu #3 ????????? PLIS POMOCY !

Opublikowano

Proszę o pomoc robię wszystko jak w opisie a jak chcem użyć jakiejś komendy z /is piszę mi "Island not started correctly, check logs!

Wpisałem komendę z punktu #3 ????????? PLIS POMOCY !

Jaka wersja bukkita?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...