Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer zaczął wolno działać

KrystianGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam piszę ten temat ponieważ ostatnio mój komputer (laptop) zaczął wolno działać . Zacznę może od tego że jakiś tydzień temu miałem taką sytuacje że normalnie sobie przeglądałem internet itd , i nagle odpaliłem jakiś program chyba steama . I strasznie zaczął mulić ( wolno działał ) no i zgasiłem tego steama bo myślałem że to coś przez to no ale komp dalej wolno działał wszystko wolno się ładowało itd , no więc walnąłem mu reseta . Po resecie komputer miał czarny ekran ( Zamiast ekranu logowania do konta był czarny ekran z kursorem ) nic nie dało się zrobić . W końcu wziąłem płytę do Windowsa i przywróciłem system . Po tym wszystko działała ale po kilki dniach (2-3) znowu wolno chodzi . Wczoraj miałem również taką akcje że siedziałem na necie i oglądałem coś na youtube , i nagle głośniki ( z laptopa , bo na nich słuchałem ) zaczeły głośno piszczeć i pojawił się Ble Screen (http://toin.pl/wp-content/uploads/2011/02/blue-screen.jpg ) To coś takiego było ale od razu mówię że to nie to co ja miałem to zdjęcie wziąłem żeby pokazać jak mniej więcej to wyglądało . No i wtedy się ponownie uruchomił i tyle . Ogólnie komputer dalej wolo działa czyściłem go już CCleanerem ale to nic nie pomaga . System włączą się około 3-4 min ( wliczam czas załadowaniu pulpitu i programów startowych ) a wcześniej było to ok. 1,5-2,5. min . Podobnie jest z wyłączaniem . Mój system to Windows 7 64bit . Posiadam Laptop lenovo y580 , jest on dosyc nowy mam go niecałe 2,5 miesiąca i w tym linku jest jego pełna specykifacja (trzeba trochę zjechać w dół ) : http://laptopy.gadzetomania.pl/2012/12/10/lenovo-ideapad-y580-krol-oplacalnosci-test

Hotline-Miami-Logo-Small-360x183.png

Nauka w szkołach powinna być prowadzona w taki sposób, aby uczniowie uważali ją za cenny dar, a nie za ciężki obowiązek. ~ Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...