Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Metin2 Pl mod

djredo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, że po ostatniej akutalizacji globala co do jego kodu przstał mi poprawnie działać mod - wywala co 10 sec albo po zmianie mapy/postaci jest czarny ekran..

Czysta gra reinstalowana kilka razy (aktualna spaczowana) + najnowszy mod + wymagany MV C++ + najnowsze licencjonowane sterowniki do sprzętu.

Najlepsze jest to że u kolegi wszystko działa cacy. (czysta gra i nowy mod)

Problem występuje na lapku

Windows 7 Ultimate SP1 x64

Nvidia GeForce GT650M

Intel Core i5-3210M 2x2 2.50Ghz

ST1000LM024 HN-M101MBB

Opublikowano

Pobierz CCleaner oraz Odkurzacz i wyczyść cały komputer ze śmieci. Upewnij się, że posiadasz najnowszą aktualizację .NET oraz aktualne pliki systemowe Windowsa. Pobierz na nowo najnowszego moda ze strony, wgraj do sptachowanego klienta i odpal jako administrator.

Opublikowano

Wydaje mi się że jest to spowodowane tym że nie ma zaktualizowanego NETFlamework i SP. Tak dla pewności przeskanuj cały komputer a potem wyłącz go i uruchom metina...

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Ten sam problem na zwykłym PC.

Użycie dowolnej funkcji z nowego hackbaru/standardowego F6 = czarny ekran przy zmianie mapy/postaci.

Kompy wyczyszczone cleanerami, najnowszy net f 4.5, windows full aktualizacje. Wszystko zrobione zgodznie z instrukcjami jak wyżej.

Jednak tak mi świta po głowie jak patrzę na panel sterowania.. że to możę byc wina MV C++...

Mam zainstalowane 7 wersji. 4 na 2008r, 2 na 2010 i 1 na 2012. W tym są one i x64 i x86. Z tego co jest na stronce kamera potrzeby jest ten 2008. Mam usunać całą reszę i zostawić ten na 64 bity ?

Edit. Usunięcie wszystkich wersji MV i zostawienie tylko wymaganej nie pomaga..

Opublikowano

Najnowszy..starsze jak dobrze pamiętam nie mają hackbaru. No ale mniejsza.. mam ten na 24.01.2013

Opublikowano

-Pobierz NetFramework 3.5,4.0,4.5

-Zaaktualizuj SP3.

-Zainstaluj Clienta gry na innej partycji np. na D.

-Wpakuj tam moda i sprawdź czy działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...