Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z RAM 2

Persi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie! Mam problem, dziś zakupiłem RAM 2gb, podpiołem wszystko działa ładnie pięknie ale gdy biore PPM na mój komputer i własciwości to pisze tam ze mam 1.5 gb Ram (wczesniej juz miałem 512) lecz w programie CPU-Z pisze normalnie ze mam 2.5gb RAM (tyle ile powinno byc) wiec sam juz nie wiem ile wkoncu ich mam. Prosze o pilna pomoc. (jak bys cos to moj system to win XP):D

Opublikowano

Podaj cały sprzęt (mobo,proc,psu,grafa, wszystko podaj).

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Podaj cały sprzęt (mobo,proc,psu,grafa, wszystko podaj).

Pentium 4 3.0 GHz (1rdzeniowy)

KG: Geaforce FX 5500 256mb

Ram DDr 2

Opublikowano

Pentium 4 3.0 GHz (1rdzeniowy)

KG: Geaforce FX 5500 256mb

Ram DDr 2

CAŁY, czy ja nie wyraźnie piszę? Płyta główna, procesor, zasilacz, karta graficzna, pamięć, możesz podać nawet obudowę i dyski jak chcesz ^^

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Procesor jest 32bitowy. Niestety ale z takim procesorem i systemem (32 bitowym) możesz używać maksymalnie właśnie 1,5GB. Jest to ograniczenie tej architektury.

Aby móc obsługiwać więcej ramu musisz wymienić procesor i system na 64 bitowy.

Opublikowano

nie

działa jak należy tylko nie wyłączył karty zintegrowanej na płycie która nadal ma zarezerwowaną pamięć dla niej

zresztą na tym badziewiu mieszając rożne kości nie może sie spodziewać że mu będą właściwie programy liczyły pamięć a system jak należy obsługiwał całość wpiętą do slotów, płyta obsługuje TYLKO Single Channel

było kupić 2x 1Gb 2x 2Gb a nie jedną kość 2Gb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie

działa jak należy tylko nie wyłączył karty zintegrowanej na płycie która nadal ma zarezerwowaną pamięć dla niej

zresztą na tym badziewiu mieszając rożne kości nie może sie spodziewać że mu będą właściwie programy liczyły pamięć a system jak należy obsługiwał całość wpiętą do slotów, płyta obsługuje TYLKO Single Channel

było kupić 2x 1Gb 2x 2Gb a nie jedną kość 2Gb

1. Jak wyłączyć tą karte?

2. Czyli te 2GB RAMu mi nie bd obsługiwać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...