Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[6500+2400+2000]Komputer do Gier/Renderingu/Streamu/Modelingu

PolskiChomikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka Chomiczki :3 Chcę kupić nowy komputer typowy do Gier,Renderingu - Photoshop,AdobeAfterEffects,Adobie Premiere oraz Sony Vegas,Streamu oraz modelingu w MayA.

No więc tak : Mam 7000 - Doszło 500zł na sam komputer,2400 na 3 fajne monitory najlepiej by po bokach miały cienką ramkę oraz 2000 na Liquid Cooling pod : Procesor,Grafike,Ram Wszystko ma być kolorystycznie na niebiesko.

Okej teraz co na pewno biorę pytacie się ? No to :

Obudowa Cooler Master Storm Stryker

http://proline.pl/?p=CM+STORM+STRYKER

RAM Corsair Dominator 2x8GB - Specjalnie przystosowany do LQ

http://www.morele.net/pamiec-corsair-dominator-platinum-2x8gb-1866mhz-ddr3-cl-9-10-9-27-xmp-cmd16gx3m2a1866c9-498498/

ZasilacZ SeaSonic-750KM3 F3

http://www.morele.net/zasilacz-seasonic-ss-750km3-f3-534553/

Monitory

http://www.morele.net/monitor-led-lg-ips237l-bn-518788/

I teraz wy czy możecie mi coś polecić ? Oczywiście Monitor i Zestaw jak możecie oddzielnie gdyż najpierw zamówie zestaw a po dwóch dniach monitory

Moja praca poprostu pozwala mi kupić niezły komputer :D

39466707956402987703.png
Opublikowano

Zasilacz przesada...

Do zamiany na:

Silentiumpc 600W/XFX 550W

Obudowa też ni jaka....

Ile masz na samą skrzynkę?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Na sam komputer mam 7,000

Na skrzynkę mam 600-700 czyli 6,300 bez budy :)

Ale o to chodzi że ta skrzynka jest nawet dobra. Chodzi mi o jej funkcjonalność :)

Zasilacz taki gdyż pewnie za kolejne 2-3 miechy dodam jeszcze 2 kartę :D

39466707956402987703.png
Opublikowano

Wodować zamierzasz ? Jak nie to zmiana budy na Regnum L50/ Zalman Z11 Plus

Serwer stawiasz ? RAM'u 3x2 Gb lub 2x4Gb

Co do zasilacza to Be Quiet Dark Pro P10 550W lub jak będzie SLI/CrossFireX 650W

Opublikowano

Tak zamierzam wodować, wystarczy troszkę doczytać :D

Od razu mówię że ram też chce wodować.. mój kolega tak ma i podoba mi się :) A tak wgl to ten corsair jest pod wode a jest tylko 2x8gb :) Uprarłem się na ten Ram :D

39466707956402987703.png
Opublikowano

To obudowa na Corsair Obsidian, HAF-X lub 600T

Co do ramu:

1. po co go wodować ? OC ramu nie daje wydajności

2. po co taki drogi ? bo pod wodowanie ? czytaj pkt. 1

Opublikowano

Bierz obudowę HAF-X, zasilacz SilentiumPC Deus 600W lub XFX 550W.

http://www.morele.net/inventory/info/ZRadR4/

Ja myślę, że taki blaszak spokojnie starczy... i kasy ci zostanie trochę. Wodowanie... po co ci? Wystarczy dobre chłodzenie i po sprawie.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Zabije,Zabije i wyrzucę zwłoki do kubła.. Nie będę brał chłodzenia AC .. Chce Wodować to będę.. Widzę że pisać tu to katorga. Mam wybrane to co chce wziąść to odrazu : Nie nie nie ten zasilacz jest tak denny jak Windows 8 weź ten i tą budę.. Dziękuje do widzenia. Poskładam sobie komputer sam przynajmniej dam to co chce :)

39466707956402987703.png
Opublikowano

Zabije,Zabije i wyrzucę zwłoki do kubła.. Nie będę brał chłodzenia AC .. Chce Wodować to będę.. Widzę że pisać tu to katorga. Mam wybrane to co chce wziąść to odrazu : Nie nie nie ten zasilacz jest tak denny jak Windows 8 weź ten i tą budę.. Dziękuje do widzenia. Poskładam sobie komputer sam przynajmniej dam to co chce :)

Widzę jesteś ekspertem, specjalistą, znaffcą... Nie to nie, tylko po co w ogóle temat zakładasz, skoro i tak wiesz lepiej???

A i nie groź mi, bo to śmieszne :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Widzę jesteś ekspertem, specjalistą, znaffcą... Nie to nie, tylko po co w ogóle temat zakładasz, skoro i tak wiesz lepiej???

A i nie groź mi, bo to śmieszne :>

A czy ja mówię że jestem specjalistą ? Nie ? No tak nie mówię nic takiego. Mam wybrane 2 - 3 rzeczy ale nie.. wy musicie dać mi to bo to jest lepsze albo gorsze. Nie myślicie o tej osobie co o tym myśli. Musi ona powtarzać 2 razy jedno zdanie. No ja mam nadzieje że już się dogadaliśmy bo widzę że tu pisanie na temat komputera przynajmniej przy 1-2 osobach to katorga..

Spoko, nasz klient nasz pan. Jeśli wolisz wyrzucić kasę w błoto dla zbędnych bajerów - twoja sprawa.

Ale jakie bajery ? Od kiedy inny zasilacz i buda i ram do bajer ?

39466707956402987703.png
Opublikowano

Chodzi mi o to, że w twoim przypadku to jest zbędne... Tylko poniesiesz większe, sporo większe koszta :>

Opublikowano

Ale jakie bajery ? Od kiedy inny zasilacz i buda i ram do bajer ?

Ram - Po co ci chłodzenie ram ? Podkręcanie ramu praktycznie nic nie daje w wydajności, a normalnie się nie grzeje. Ja mam normalny ram od goodrama i wszystko działa, kolega również i gierki mu normalnie idą na full det w fullhd więc - ram który wybrałeś to zbędny bajer.

Buda - Po co ci jakiś full wypas ? Wieczorami przyglądasz się swojemu pecetowi że musi super wyglądać ? Jak bym miał gdzie postawić kompa to bym wgl. nie używał obudowy - lepsze chłodzenie ! Aktualnie mam starą, białą (pomalowałem sprayem na czarno xD) obudowę, działa.

Zasilacz - to akurat nie bajer, ale .. czemu akurat taki, dlaczego wolisz wydać więcej kasy "bo tak" skoro możesz kupić inny, wydajniejszy, taniej ?

Opublikowano

zasilacz można zmienić na ten co podał TF a co do windows 8 co masz do niego? bo ma skin zjebany? ja jestem już około 1 miech i żadnego problemu nie miałem no oprócz z cs jak nie chciał odpalić ale wystarczyło odpalić z zgodnością windows 7 ...

Opublikowano

Ram - Po co ci chłodzenie ram ? Podkręcanie ramu praktycznie nic nie daje w wydajności, a normalnie się nie grzeje. Ja mam normalny ram od goodrama i wszystko działa, kolega również i gierki mu normalnie idą na full det w fullhd więc - ram który wybrałeś to zbędny bajer.

Buda - Po co ci jakiś full wypas ? Wieczorami przyglądasz się swojemu pecetowi że musi super wyglądać ? Jak bym miał gdzie postawić kompa to bym wgl. nie używał obudowy - lepsze chłodzenie ! Aktualnie mam starą, białą (pomalowałem sprayem na czarno xD) obudowę, działa.

Zasilacz - to akurat nie bajer, ale .. czemu akurat taki, dlaczego wolisz wydać więcej kasy "bo tak" skoro możesz kupić inny, wydajniejszy, taniej ?

Budę mam na biurko lubię sobie popatrzeć do środka.. Zasilacz mi polecił informatyk z CHIP.PL jest on pół-pasywny

zasilacz można zmienić na ten co podał TF a co do windows 8 co masz do niego? bo ma skin zjebany? ja jestem już około 1 miech i żadnego problemu nie miałem no oprócz z cs jak nie chciał odpalić ale wystarczyło odpalić z zgodnością windows 7 ...

A czy ja coś do niego mam ? Metro jest denne ? Nie potrzebne dla Graczy ? Mogli by zrobić wersje bez niego ?

39466707956402987703.png
Opublikowano

no to metro chodzi ci o te kwadraty na stracie? jak tak ściągasz program windows 8 star button od np ads i już masz jak windows 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...