Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jungla na 13 lvlu - Opłaca się?

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zagrałęm se amumu, wszystko pięknie ładnie, ale jungla jest masakrycznie trudna. Zabicie blue buffa czy red buffa graniczy z cudem, bez masterek i run. Dodam że grałem w jungli pierwszy raz, mam 13 lvl. Robiłem tak jak w poradnikach, w średniej grze miałem około 3-4 lvle do tyłu, pod koniec się wyrównało, staty 4/0 miałem więc myślę że nie złe, macie jakieś propozycje/porady co do jungli na takim niskiem lvlu? Może lepiej zostawic se ją na 30 lvlu aż kupie runy i masterki?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

fakt bez run i masterek jest problem , tak samo z solo toperem który pewnie nie ogarnie 1vs 2

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

W drugim sezonie dawało radę. Ale teraz myślę, że nie warto. Tym bardziej, że na 13lvlu Twój sojusznik nie poradzi sobie 1vs2 na topie i nie będzie potrafił wykorzystać przewagi.

Ale jeśli już junglujesz to myślę że potrzebna jest spora pomoc na wilkach i potem jeszcze spory pull na blue buffie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Solo toper ogarniał, próbowałem gankować, myśle ze gdyby nie moje ulti i tankowatość, to byśmy gre przegrali. A wygraliśmy ją wsumie, bez większych problemów i nie chwaląc się duża zasługa w tym moja, wsumie taka jest rola tanka i junglera. Ale ciężko jest, ubije na początek blue buffa z pullnięciem, wilki i cofam bo nie daje rady z maną i hp.

@EDIT

Najgorsze jest to że amumu bardzo mi się spodobał, i cięzko mi będzie z niego zrezygnować :) Zanim wbije 30 lvl to hoho :> Ale mam jeszcze Lux i Cho'Gatha więc jakoś przeżyje, cho'gath też niby jungler, ale bardzo mi się nim fajnie gra na topie.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Powiem tyle jest to dobre bo twoj solotoper zgarnia wiecej expa, ale bedzie mu ciezko ogarnac 1 vs 2. gdyz malo kto na tym lvl robi jungle, z tym ze z blue buffem muszą ci pomoc, osoba z topa i mid, tylko niech nie zabieraja ci expa wtedy wbijasz 2 lvl i dalsza jungla jest prosta, zabijasz moobki gankujesz, i tak w kolko :D

Opublikowano

Mam ten sam problem. Po zrobieniu blue buffa nie zostaje mi nic potek i muszę recalla robić, albo nawet golem mnie deda. Także dołączam się do pytania. PS. Mam 16 lv

Opublikowano

Solo toper ogarniał, próbowałem gankować, myśle ze gdyby nie moje ulti i tankowatość, to byśmy gre przegrali. A wygraliśmy ją wsumie, bez większych problemów i nie chwaląc się duża zasługa w tym moja, wsumie taka jest rola tanka i junglera. Ale ciężko jest, ubije na początek blue buffa z pullnięciem, wilki i cofam bo nie daje rady z maną i hp.

Niemożliwe, z czym zaczynasz? Teraz na blue buffie powinien Ci ostro pomagać ten z topa/ci z bota. Sam pull z mida psuje jungle nawet na 30lvl'u. Tak że po wilkach i blue powinieneś mieć 70-90% hp i jeszcze 3-4 potki z zapasie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Mozesz mnie dolaczyc, nick Tibuxu, jedna gre mozemy zrobic razem, ja ci pomoge z blue zobaczymy jak pojdzie :D

@EDIT

kto ci broni grac amumu na lini np. z jakims ADC? jak dla mnie dobra opcja gdyz masz 2 stuny :P

Opublikowano

Niemożliwe, z czym zaczynasz? Teraz na blue buffie powinien Ci ostro pomagać ten z topa/ci z bota. Sam pull z mida psuje jungle nawet na 30lvl'u. Tak że po wilkach i blue powinieneś mieć 70-90% hp i jeszcze 3-4 potki z zapasie.

Zaczynam ze cloth-armor.gif + potki.

ps.

korzystam z tego poradnika: http://www.mpcforum.pl/topic/388707-build-amumu-on-pacze/

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ten pierwszy jest z 2 sezonu. Naszyjnika na regeneracje hp już niema. I skorupy też. (a szkoda)

Drugi jest mało dokładny. I pewnie też z sezonu drugiego. Sprawdź ten build z mojego linku (głównie chodzi o itemy).

@edit

Jeśli chodzi o resztę oprócz buildu (szczególnie przedmiotów na początku, bo jest przestarzały, przedmioty sytuacyjne wyglądają ok) z tego linku:

http://www.leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=77502

to wygląda ok. Trochę tekstu, który warto sobie przeczytać.

No i na tym forum na pewno znajdziesz lepszych junglerów ode mnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Do jungli oplaca sie chodzic od mniej wiecej 20 lvl spytaj sie zawsze w looby(podczas wybierana postaci) czy ktos chce isc Solo top jak tak to możesz isc do jungli

na low lvl najlepsi do jungli to Warwick/Cho gath/Skaner/Amumu/Maokai że tak powiem Fantastyczna 5 ;D

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

A nie opłaca. Niech sobie gra, do tego służą lvl'e 1-29. Jak przegra 15 gier pod rząd to się kompletnie nic nie dzieje. Potem ludziki wbijają 30 lvl i nie umieją solo topować/junglować/supportować, bo niby przedtem się nie opłacało.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Więc tak, build przetestowany. Jungla teraz była ZUPEŁNIE inna z tym buildem. ZUPEŁNIE INNA - O wiele łatwiejsza :) Koleś mi pullnoł blue buffa a potem szło z górki. Z lvl nie byłem do tyłu, przegraliśmy gre (noob team), a staty i tak miałem 5/2 przy kolesiach z teamu 4/5 0/5 itp. Więc jak na razie pro, gra w jungli jest o wiele ciekawsza :>, ale podobno amumu to tank, a ja nie miałęm nawet 1500 hp, ale pewnie przez to że gra trwała 20 minut i nie zdążyłem nawet abyssala zrobić. :) Leci like za poradnik

P.S

Cho'Gath jest dobry na topa? Czy o wiele lepszy na jungle? Bo gram nim na topie i mam niezle staty, po 6/2 11/1 itp.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jak idziesz do jungli najlepiej zaczynasz po stronie bot line wrats/wolfy 1:40 piszesz smiteless please (to oznacza ze nie uzywasz smite na golemie/lizardzie) po czym idziejsz na 2 buffa i gankujesz top w 3 min na 3 poziomie killa masz w 100% jeśli osoba na topie gra offensywnie ;] gram tak an rankedach i w 90% jak jestem w jungli wygrywam

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

gra offensywnie czyli pushuje scieżke z stworami pod wieze żeby zniszczy przeciwnikowi farme wtedy odkrywa swoje plecy na ganki wystarczy pingowac go z 3 razy żeby twój kumpel z lini ci pomógł i kill murowany jeśli zrobicie dobrą akcje

musiał byś obejrzyć jakiś graczy na tiwchu czy cos jakie mają taktyki do jungli jest ich dosyć dużo 3-4 albo i wiecej ja ci podałem moj preferowany poniewaz dzieki temu moja druzyna ma przewage na początku gry

Jak chcesz moge ci narysowac mape z opisem :D i wstawić na forum w uproszczeniu

Opublikowano

Spoko zrobie to za darmo edytuje posta z wstawioną mapka za najpozniej 10 min bedzie ;]

Nie robie tego dla like bo to forum to poraszka tylko po to żeby pomóc graczą ogarnąć rankedy i gry ;]

Łap mape

pomocdolola.png
Jeśli zaczynasz z góry piszesz smiteless Blue
Jeśli na dole smiteless red
Jeśli to dobrzy gracze pomogą ci i junglowane masz łatwe
i chodzisz numerycznie jak na mapie ;]
1:40 pojwaia sie wolfy/wrats Czyli 1niebieska i czerwona
1:55 pojawiaja sie duze stwory (2 niebieskie Lizard oraz 2 Czerwone Golem) ;]

Opublikowano

A co to jeszcze znaczy te smiteless red? i te smitelles blue? ;d

@edit

Na dzisiaj ide spać bo jutro do szkoły :)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...