Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pisanie kilku pluginów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników. Mam do Was kilka pytań, i prośbę o pomoc w napisaniu pluginów na serwer.

Przejdźmy do rzeczy:

Chciałbym napisać plugin, który pozwala każdemu nowemu graczowi (JEDNORAZOWO!) wybrać jedną z 2 przynależności. Np. Wchodzi na serwer gracz Maniek i jest w grupie [Gracz]. Spawnuje się w małym pomieszczeniu. Wpisuje komendę np. /dodajmniedogrupy x lub /dodajmniedogrupy y, jednakże nie może wpisać np. /dodajmniedogrupy ViP, Admin, SViP i tak dalej. Ma do wyboru jedną z 2 grup. Po wpisaniu komendy przenosi go do spawnu grupy x lub grupy y. Po wpisaniu komendy /spawn zawsze teleportuje go do spawnu tej grupy, do której jest przypisany. Chodzi też o to, aby grupa x nie mogła walczyć z innym członkiem grupy x, a grupa y z innym członkiem grupy y. Walczyć mogą tylko osoby z grupy x z osobami z grupy y. Dodatkowo, chciałbym, aby po wpisaniu komendy np. /pvp pawel do pawla wysyłana by była wiadomość Gracz Maniek chce z Tobą pojedynek PVP!, oraz aby gracz pawel miał do wyboru komende /akceptuj lub /odrzuć. W przypadku odrzucenia do Mańka wracałaby wiadomość ,,Gracz pawel nie chce z Tobą pojedynku", a w przypadku akceptacji aby przenosiło obu graczy w jakieś z góry ustalone miejsce, i aby tam walczyli. Ta komenda /pvp [nick] byłaby dostępna tylko pomiędzy graczami jednej grupy, a więc jeśli gracz Maniek jest w grupie x, a pawel w grupie y to nie mogą używać tej komendy. Muszą być w jednej grupie. Nie musi to być jeden plugin, ważne, aby to wszystko znalazło się na serwerze. Niekoniecznie w jednym pluginie.

Chodzi mi o napisanie takiego pluginu (wiem, że to pracochłonne i nikt się nie podejmie chyba :D) lub linki do poradników, wskazówki co do napisania takiego pluginu/pluginów. Z góry dziękuję za pomoc.

@edit: Proszę też o nazwe pluginu (gdzieś go widziałem) że tylko określone grupy mogą wylewać lave lub wodę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...