Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yangi z allegro oszustwo?

ARKA997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,pare dni temu zakupiłem sobie na allegro yangi na s26 solar. Kupiłem wyjątkowo tanio 2paczki 10kk ,po 5,35zł.Już od początku na gg koleś coś kręcił ,bo po moim przelewie mówił ,że nie dostał go i żebym nie ściemniał. Potem już mówił ,że dostał ten przelew tylko musze poczekać, chociaż w aukcji było napisane że w 5minut, on się spierał ,że ma 10dni na wysyłke.A dzisiaj w skrzynce widze taką wiadomość(niżej).Niezły przekręt ,co?

użytkownik

xxx

1 wiadomość od niego

2 wiadomość od niego

Treść wiadomości
Witam !
Z tej strony właściciel konta na którym Państwo dokonali zakupów Grzegorz Lichtański – Konto ProArms.
Mam wielką prośbę, aby dokładnie przeczytać tą wiadomość i uszanować to jakie problemy mam przez człowieka, który włamał się na moje konto i wystawił aukcję z Yangami do gry metin2.
W ciągu kilku dni zorientowałem się, że na moim koncie są wystawione Yang, które są wielkim oszustwem z kilku powodów.
1. Yang miały być przekazywane w 5 minut.
2. Na stronie „o mnie” był napisany wielki przekręt .
Oto wycinek ze strony „o mnie” :

„Jeśli chodzi o grę Metin2 i yangi na serwerze solar, informuję że paczki mają swoje nazwy. Kupując paczkę o nazwie "10kk" - kupujesz yangi na serwerze solar metin2.pl w wysokości - 10.000YANG.
Kupując paczkę o nazwie 100kk - kupujesz yangi na serwerze solar metin2.pl w wysokości - 100.000YANG. Yang to wirtualna waluta w grze metin2. Kupując na aukcji akceptujesz dany regulamin. Proszę o przemyślenie oferty przed zakupem !!!”

Jak widzą Państwo powyżej jest wielki przekręt / oszustwo.
Włamywacz chciał wybrać pieniądze z konta tzn 800zł, lecz nie zdążył z powodu, że zmiana nr konta bankowego trwa w PayU 3 dni.
Po zgłoszeniu sprawy do allegro, dali mi instrukcję co mam w takiej sytuacji zrobić oraz na moją prośbę potwierdzili, że zwrócą kupującym pieniądze.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację, konto zabezpieczyłem tym razem bardzo mocnym hasłem.
W związku z powyższym prosiłbym o sprawdzenie czy pieniądze są u Państwa na allegro w PayU, bądź w zakładce saldo.
Wielką prośbą jest także, żeby państwo nie wystawiali negatywnych komentarzy, bo zamieszanie nie było z mojej winy i nie mogłem temu zapobiec.
Oczekuję na neutralne, bądź te bardziej zadowalające komentarze czyli pozytywne.
Rozumiem, że państwo zostali oszukani i poszkodowani w czasie, lecz proszę wziąć pod uwagę, że nie było to celowe i że ja Państwa nie oszukałem tylko jakiś obcy człowiek.
Dziękuję za przeczytanie i pozdrawiam Grzegorz Lichtański - ProArms
Wszyscy uważajcie na takie aukcje ! masakra,a najlepsze jest to ,że koleś za te 800zł kupił sobie jakiegoś laptopa ,albo tableta ,bo z ostatnich 30dni na jego komentarzach dostał pozytywa od jakiegoś sklepu ze sprzętem elektronicznym :rolleyes: I jeszcze ściemnia ,że allegro zwróci kase hahaha

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Podaj mi numer tego sprzedawcy. ;-) Porozmawiam sobie z nim o całej sprzedaży tych yang i zobaczymy co mi powie (ciekawe ile w ogóle ma lat). To zwykłe oszustwo, więc zgłoś też jego konto - jeżeli yang nie dojdą w 10 dni to napisz odpowiedni negatywny komentarz, aby przekonać do siebie ludzi.

(Team Allegro.pl nie zrobi nic jeżeli kwota nie przekroczyła 100 zł bodajże)

PS. Następnym razem przeszukaj to forum zanim coś kupisz po raz kolejny, np.:

[Mega-TuT] Strony, na których można zakupić yang! - Metin2 - Tutoriale - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online

Opublikowano

Poczekaj 10 dni, jak nie dostaniesz to negatywny komentarz.

A nie zgłaszaj bo nic nie zrobią, za mała kwota. Kwota musi 100 zł przekroczyć.

b48c1b09f193c4058182616.png

Opublikowano

"e 100kk - kupujesz yangi na serwerze solar metin2.pl w wysokości - 100.000YANG." A 100.000 to nie 100k ?

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...