Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak opanować bullet drop ?

warchlak2255

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zaczołem grać snajperem i kupiłem L96 i bardzo ciężko się strzela na dalekie odległości.

Mój maksymalny strzał z daleka to ok:150 metrów.

Takie mam dodatki: Lufa predator, magazynki viper, kolba thunderbold, luneta range ace.

Opublikowano

Jak z takimi dodatkami i taką bronią nie umiesz grać, to sorry ale jesteś mega nieogarem (ładnie pisząc).

W l96 nie masz nic do opanowania to jest sniperka do wszystkiego, lajtowo wyciskam z niej 300m.

Jeśli nie umiesz opanować l96, to przykro mi ale się nawet nie bierz za snipera.

Potem takie nubki bd wbijać na serwy i śmiać się z sniperów, że to klasa do likwidacji przez takich jak ty, bo już nawet assaulci lepsze rangedy walą.

Sorry, ale prawda boli.

436951440626370320491.png

Opublikowano

kurwa nooby co snajperem nawet nie moge dobic do 100 a wy nibo 200 alicie szkoda słów, bo wtedy był evet japierdole normalnie byscie nie mogli nawet 120 wbić a co dopiero assaultem nim max z 50 niecale noobiarnia phaja kłamstwa i już i broń dobra polecam celownik cerberus.

...

Opublikowano

Nie klnij, to nic ci nie da.

Jaki event ja się pytam?

Z l96 walę hedy z dokładnością do 260m, koło 300 hedy ciężko włażą i tyle.

Mało wiesz o bfp4f i się wypowiadasz, z l85 na assaulta idzie spokojnie wbić 270m jak masz trochę skila.

Jak chcesz to ci wrzucę ss jak zabiłem kolesia z tych 300m, problemu nie ma, a to że ty lamisz to nie mój problem.

W sumie trochę mi ciebie żal, zaraz będę miał trochę wolnego to zrobię filmik z dedykacją dla was...

A i polecam lekturę tego:

http://bfp4f.alchemical.ch/en/_/53fb7f6f6a6c7a20e91edc2c62850a4e75fc01b7191a7c55359a7024456e6fdc

Zobacz ile jedna głupia lufa może zdziałać,

z tej stronki idzie wywnioskować, że z sks lajtowo możesz ubić kolesia z 450m, z l96 z382, a z gola 350, więc mi tu nie pieprz...

A i proszę cię tutaj masz co do l85, idzie z niej ubić z 370m, więc nie hejtuj.

http://bfp4f.alchemical.ch/en/_/7388584281983c7b03ac2dca105c9a18516d4b60dfc3d65faebe1eb0597e8a79

@down

Mój kolega wbił na omanie z towa na pkt A 270m killa kolesia na dźwigu.

Czysty fart ale zawsze coś xD

Opublikowano

@surasmen

On mówi prawdę, szturmowcem z l85a2 z celownikiem max da się wbić 100- 150 m, oczywiście jeżeli cel się nie rusza, a chyba inni gracze są trochę ogar.

Opublikowano

@up ale czasami mają mało hp :D

@topic

Musisz się wczuć... na początku jest dosyć ciężko jak się nigdy snajperem nie grało. Na dalsze dystanse celuj nad głową troszeczkę... później będziesz miał wyczucie

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Wyższa szkoła jazdy? Nie lubie takich reconów, siedzą lub krecą sie na granicach map, oddaleni od walki min 200m i czekają 5min aż ktoś im przebiegnie przez srodek ulicy albo ustanie przy fladze lub na afku stanie... nawet jak mu podpierniczają flage którą ma pod nogami nawet nie zergnie.

Opublikowano

Wyższa szkoła jazdy? Nie lubie takich reconów, siedzą lub krecą sie na granicach map, oddaleni od walki min 200m i czekają 5min aż ktoś im przebiegnie przez srodek ulicy albo ustanie przy fladze lub na afku stanie... nawet jak mu podpierniczają flage którą ma pod nogami nawet nie zergnie.

Tu się z Tobą nie zgodzę.

Ja nawet jak mam m95 zrobioną na długie dystanse to bronie i przejmuje flagi czy mcomy SAM lepiej niż nie jeden assault czy medyk.

Mam przy sobie zawsze skaner i nie pieprz mi tu, że czekam aż ktoś mi podleci do celownika bo średnio z mapki mam staty 30/1.

Skanerem i motion sensorem sprawdzam, czy ktoś mi do mojej obecnej bazy się nie wpieprzy, jak tak to czy to czołg czy 10 szturmów to ich udupię, nie ma bata.

A co do przejmowania flag, często sniperzy są bardziej przydatni od reszty klas.

Ostatnio zaszedłem bazę wroga od tyłu i wbiłem się do niej to zabiłem 15, a moi w międzyczasie przejmowali spokojnie flagę :rolleyes:

Reasumując sniperem można lepiej obronić flagę z tych nawet 300m, niż jeżeli miałoby tam stać 10 szturmów nieogarów -.-

Opublikowano

Nie klnij, to nic ci nie da.

Jaki event ja się pytam?

Z l96 walę hedy z dokładnością do 260m, koło 300 hedy ciężko włażą i tyle.

Mało wiesz o bfp4f i się wypowiadasz, z l85 na assaulta idzie spokojnie wbić 270m jak masz trochę skila.

Jak chcesz to ci wrzucę ss jak zabiłem kolesia z tych 300m, problemu nie ma, a to że ty lamisz to nie mój problem.

W sumie trochę mi ciebie żal, zaraz będę miał trochę wolnego to zrobię filmik z dedykacją dla was...

A i polecam lekturę tego:

http://bfp4f.alchemical.ch/en/_/53fb7f6f6a6c7a20e91edc2c62850a4e75fc01b7191a7c55359a7024456e6fdc

Zobacz ile jedna głupia lufa może zdziałać,

z tej stronki idzie wywnioskować, że z sks lajtowo możesz ubić kolesia z 450m, z l96 z382, a z gola 350, więc mi tu nie pieprz...

A i proszę cię tutaj masz co do l85, idzie z niej ubić z 370m, więc nie hejtuj.

http://bfp4f.alchemical.ch/en/_/7388584281983c7b03ac2dca105c9a18516d4b60dfc3d65faebe1eb0597e8a79

@down

Mój kolega wbił na omanie z towa na pkt A 270m killa kolesia na dźwigu.

Czysty fart ale zawsze coś xD

byl zwiększony ranged kill czy jakos tak ja tam z 210 potrafilem wyciagać a normalnie do 100 snajper moze assault do 50 mechanik do 25 co mnie dziwi i medyk do 75 a tak to assault nie moze ostro jeździc po statach

...

Opublikowano

Gdy przeciwnik znajduje się dalej musisz unosić lufę nad jego głową, ponieważ pocisk na dalszej odległości opada, przez co gdy znajduje się daleko, a celujesz mu w korpus lub głowę, pocisk może do niego nawet nie dolecieć.

Co do ulepszeń to możesz zmienić lufę na precyzyjną bo daje większy zasięg.

Opublikowano

Ogarnij lunete

Ogarnij opadanie pocisku (z czasem ogarniesz)

wszyscy panowie wyżej to noobki które sami musieli ogarnąć snajpera od razu nic nie przychodzi ;) musi minąć trochę czasu zanim ogarniesz

Opublikowano

Każde klase trzeba najpierw ogarnąć i wyczuć tak samo jak i broń,ale jak niektórzy piszą,że zabijają assaultem czy medykiem ponad 270+ i jest to dla was nic to ja nie wiem,ale przy takich odległościach to gówno widać.Co prawda gram sam medykiem i mając lunetke m145 ledwo ubiłem snipera na dragon valey na 207 +(i jest to mój rekord)bronią Qbb i powiem,że ledwo postać było widać nawet jak namierzałem to i tak mało co widziałem i nic w kolesia nie trafiałem dopóki wróg nie zaczął się ruszać dopiero coś ujrzałem.Także nie wiem jak wy walicie większy range nie mówiąc tutaj o sniperze.Bo jeśli chodzi o przedział 100-150 to nie powiem,ale te przedziały to pestka,żeby kogoś ściągnąć nawet w tym ujebać heada,ale nie tak jak piszecie o większych range(-ach) chyba,że walicie w heli i później wam się rozbije,albo na jakiś cheatach.

Powracając do snipera polecam osobiście Ci ustawić set na

http://bfp4f.alchemical.ch/en/compare/result?

@Edit Link prawidłowy :P problemu chyba nie ma jak ktoś osobiście sobie sam doda broń.

Opublikowano

@Up.

Coś źle skopiowałeś linka.

Co do tw wypowiedzi, to akurat na omanie jest pełno początkujących sniperów, co siedzą na dźwigu tylko w 1 miejscu, więc mając l85 lajtowo idze zawalić kolesi z 276m.

Stajesz koło towa na a i heja, tym bardziej, że l85 ma zerowy bulletdrop.

Wszystkie range kille powyżej 400 są ustawione, tzn bierzesz kolegę on stoi a ty do niego napieprzasz.

maxymalnie bez ustawiania mi się chyba udało 396m uwalić, a tak to jakieś 5 minut temu 406m z headshootem.

(rekord na l85 był robiony na holografiku B) )

Opublikowano

Na omanie łatwo-idziesz na dźwig albo na blok i walisz ludzi ;) ale musisz clemory na drabinki pokłaść :D

Ja osobiście na L85 trafiłem 365 (z normalną lufą oryginalną :D) headem

Opublikowano

tak gra prawdziwy snajper ;)

a8ac30e6.png

Opublikowano

Na omanie łatwo-idziesz na dźwig albo na blok i walisz ludzi ;) ale musisz clemory na drabinki pokłaść :D

Ja osobiście na L85 trafiłem 365 (z normalną lufą oryginalną :D) headem

Gotcha.

Z l85 bez lufy precyzyjnej za przeproszeniem kupę zrobisz, a nie 365m i heda

http://bfp4f.alchemical.ch/en/_/03c713c1a6726ff062d6e16e3d55fb278591aaadbac4ea7546f138e05042ada9

Tutaj masz biało na czarnym, że bez lufki 270m, a z precką 370 więc byś miał nawet z tą problemy...

Chyba, że piszesz o l96, ale też bez lufy możesz sobie nią postrzelać do kaczek...

Ja tam nie lubie dźwigów i budynków, bo to są kampy tak oczywiste, że boli.

Ja zawsze napieprzam sniperem pierwszy na flagi, rozwalam wszystkich na bazie a kolega spokojnie przejmuje.

Opublikowano

W większości broni pisze jakiego to nie ma zasięgu,ale co z tego skoro nie widzisz celu bo jest mgła ?? i nie masz zooma co za tym idzie brak ostrości i nie widzisz celu -.- ,a większości to tylko sniperki mają do gadania w tym dobra lunetka w sniperce i masz zoom więc niwelujesz mgłe i widzisz dużo więcej,a tak co do innych klas postaci i ich broni to rozkłada się na wiele czynników albo aim(a aim to mnie nie interesuje) czy też trafienie w heli i po czym się rozbije bądź i też może się trafić fuks,ale to na oślep !.I od tego też trzeba zacząć im dalszy cel tym większy odrzut.

Poza tym na moim przykładzie ss: Na białym zaznaczeniu było możliwe zabicie bo też i było widać ledwo osobę i po upewnieniu się poprzez zaznaczeniu (Q) wiadomo,że siedzi tam wróg,a nie ktoś z teamu,ale jeśli chodzi o zaznaczenia te na żółto pomimo zaznaczaniu (Q) i zatwierdzaniu,że jest tam wróg to i tak gówno dało się zrobić bo też te zaznaczenie nie jest pewne raz wystarczy,że ktoś będzie tam za ścianką i też będzie potwierdzać,że jest wróg według mnie powinno wykrywać wroga po zaznaczeniu,ale wtedy gdy jest on odkryty mniej wiecej,ale to szczegół zaś drugi w tych obszarach zaznaczonych na żółto nic nie widać i postacie jak chwilo ujżysz to szybko zanikają,ale to naprawdę w szybkim tempie.

I tak propo zabijąc tego gościa jak akurat wyszło na ss +203 musiałem się nieźle napracować myszką bo odczuwałem odrzuty po mimo tego,że na innych dystansach odrzutu prawie,że nie ma.

screen104.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...