Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Port 80 !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Zobiłem serva. I włączyłem pormap i uruchamiałem po kolei porty. I doszłem do portu 80 który mi się świeci na czerwono. Czemu ??

Mam windows 7

DAM ++

Opublikowano

Port 80 odpowiada za wyświetlenie strony, także jak takowej nie masz, nie musisz się niczym martwić :).

Masz zainstalowanego skype? Ten tutorial pomoże:

http://www.mpcforum.pl/topic/664288-tutodblokowanie-portu-80/

Można jeszcze zmienić port na inny, ale mi to nie działa, tzn. strona nie chodzi.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nie mam skype. Serv jest na plikach niesmiałego więc stronka jest wbudowana i apache uruchamiają się razem z bazą danych

Ok naprawione Do zamknięcia.

Opublikowano

Masz routera, router blokuje Ci dostęp do portu tego iż ten port może wiele zaszkodzić, dlatego routery mają to zablokowane jeśli ktoś "na siłe" chce odblokować, po prostu wystarczy do listy wyjątku w routerze dodać porcik 80 albo "ominąć" routera sposobem takim iż włączasz w 2 portmapy i potem offasz tego 1 co świeci się na zielono i jako 1 port odpalasz 80 i potem po kolei

Edit: Aham, ups sorka zatem, nie doczytałem :(

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...