Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odblokowanie portu 80

Lesteross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam!

To mój pierwszy tutorial więc proszę o wyrozumiałość :).

Wielu osobom nie chce się odblokować ten port (świeci się na czerwono). Otóż zauważyłem, że z tego portu korzysta komunikator skype i jego wyłączenie powoduje odblokowanie tego portu. Jeżeli nadal chcesz korzystać ze skype, a chcesz odblokować ten port, wystarczy:

1. Włącz główne okienko skype.

2. W pasku zadań wybierz "Narzędzia -> Opcje".

3. Z zakładki "Zaawansowane" wybierz opcję "Ustawienia".

4. Odznaczamy opcję "Użyj portów 80 oraz 443 jako alternatywnych dla połączeń przychodzących".

5. Restartujemy skype.

Skype powinno działać poprawnie, a port 80 powinien świecić się na zielono. Wiem że jeszcze może xammp blokować ten port. Tutaj znalazłem jakiś poradnik jak zmienić w nim port http://www.youtube.c...h?v=f1qS5oiK-i0.

Nie wiem, na ile przyda się ten Poradnik ;).

Pozdrawiam :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano
Wielu osobom nie chce się odblokować ten port (świeci się na zielono).

a przypadkiem jak jest na zielono to nie jest to poprawne ?

umarł

Opublikowano

Sory mój błąd. Mała literówka ;)

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

ja pierdole afryki to ty kurwa nie odkryles..

tak samo mozna sobie zmienic na inny port np 8080 i bd all dzialac,, geniusze...

eras.png

Opublikowano

@up

nie kurwa Ty geniuszu który nie wie jak dodać wierzchowce na serwer, limit do biologa i pewnie wiele wiele więcej jakiegoś gówna, prosząc o gotowe root ze złotym pismem GM. więc nie pierdol że nie odkrył "Afryki" bo Ty nawet po tutorialach nie potrafisz czegoś zrobić.

umarł

Opublikowano

@up

nie kurwa Ty geniuszu który nie wie jak dodać wierzchowce na serwer, limit do biologa i pewnie wiele wiele więcej jakiegoś gówna, prosząc o gotowe root ze złotym pismem GM. więc nie pierdol że nie odkrył "Afryki" bo Ty nawet po tutorialach nie potrafisz czegoś zrobić.

zamknij pizde szmato

Opublikowano

Można też dać przekierowanie na inny port w Apache. Nie sprawdzałem, ale pewnie jest taka możliwość

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...