Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Porcja pytań ;)

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do 2.

Masz jakiś lepszy? :D

ps. Ty kiedykolwiek śpisz?!

Znaczy lepszy... ja po prostu jestem z tych czasów gdzie był blok 100%, więc i tak siedziałam w Procyon troszkę czasu zanim nazbierałam PU. Więc ja bym leciała na bloku 50% aż do samego wejścia do Tomba. :) Po drodze dropiąc itp. itd. Ale to jest tylko mój, osobisty pomysł. ;f A czy dobry? Nie wiem.

Śpię.

Opublikowano

Ja to biłbym ze zwierzakiem walczącym w margadoom na masę, wtedy przynajmniej jakieś emocje są, a PU się jakoś wbije. Po Margadoom poszedłbym do Dratan, a po dratan na Gremliny do Egeha.

Opublikowano

Dobrym sposobem na PU jest też zadanie w Alvitar.

Polega on na zabijaniu 'Diabelskich przewodników'. Z tego, co pamiętam za to zadanie jest 50 PU i jest ono powtarzalne.

Z bonusem ucznia (mamy go tylko 24h niestety) będziemy mieć za to zadanie aż 100 PU. :)

Więc dobijamy ten 60 lvl (bonus na PU jest na 45), bierzemy questa i robimy MC z tymi Diabelskimi, bo w Alvi jest ich mało i dużo czasu by to zajęło.

Można je robić do 75 poziomu. Później robimy questa na naplecznik - za niego jest 1000PU (oddane na 4 pasku dostaniemy 2.5k PU, nie wiem czy buff gildyjny działa razem z paskiem).

I już mamy jakiś zapas. ;f

Więc w sumie - do 45 bij na bloku 50%. Jak otrzymasz bonus ucznia poproś o zdjęcie i szybciutko leć do 60 i rób tego questa tyle razy ile zdołasz. :)

Nawet jak skończy się bonus opłaca się go robić za te 50 PU.

Opublikowano

Żywy czy martwy? (Dratan, poziom 60-75) 50 PU
Oczyszczenie Świątyni Zapomnienia (Dratan, poziom 60-75) 50 PU @
Usuwanie czynników ryzyka (Dratan, poziom 60-75) 1000 PU
Kara dla Erebusa (Dratan, poziom 60-75) 1500 PU

Ah widzisz - w Alvi są jeszcze dwa zadania, o których zapomniałam. Za jedno masz 1000PU, za drugie 1500PU. W sumie daje Ci to 2500PU, oddane na pasku daje 6.250 PU (do tego możesz wziąć buff gildyjny i buffek uczniowski, ale nie wiem czy to działa ze sobą - nie pamiętam). Później na 60 lvl'u masz to zadanie na naplecznik za 1000PU, na pasku 2500PU. Czyli masz już za same zadania 8750 PU. Do tego porobisz sobie te questy za 50 PU (zawsze lepiej zrobić niż nie zrobić) i wpadnie Ci w sumie około 10k PU. Na razie Ci wystarczy. Później masz jeszcze questa na weterana. Więc jak polecisz na bloku 50% do 45 poziomu to w zupełności na razie wystarczy.

Ale to ma chyba nawet Gerbi u siebie w poradniku. :) Więc po dokładnej analizie - jego sposób jest najlepszy i najefektywniejszy.

Opublikowano

Co znaczy tzw. "na pasku"

;___;

Jak bijesz mobki to w lewym, górnym rogu obok obrazka Twojej klasy ładuje Ci się taki pasek, prawda? Będzie on leciał tylko na mobkach do 6 lvli niższych/wyższych od Twojego. Czyli np. Ty masz 30 to nabijesz pasek na mobkach od 24 do 36. :) I tak - wbijasz, wbijasz i czwarty pasek to jest właśnie pasek na PU. Wbijasz go do momentu aż zacznie lecieć Ci różowy (piąty pasek). Przed oddaniem questa po prostu naciskasz to takie kółeczko. I wtedy masz pomnożone PU za zadanie.

Tylko pamiętaj! Aby aktywował się pasek na PU musisz wbić tyle, żeby zaczął lecieć różowy, ale nie wbijać go na max.

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/System+wytrwałości
Arcymistrz
Opublikowano

Ok

Czyli jak mam to :

Wtedy klikam i dostaje kilka razy PU za wszystko więcej.
Jak konik ma 3 lvl to ile zajmie wbicie mi i jemu lvlu wierzchowca?
Opłaca się robić statuę czy lepiej kamyki sprzedawać?
Opublikowano

Why, dnia 09 Feb 2013 - 01:57, napisał:

Ok

Czyli jak mam to :

http://scr.hu/0jsy/cjze1

Wtedy klikam i dostaje kilka razy PU za wszystko więcej.

Jak konik ma 3 lvl to ile zajmie wbicie mi i jemu lvlu wierzchowca?

Opłaca się robić statuę czy lepiej kamyki sprzedawać?

Tak, z tym, że nie wbijasz całego różowego paska. Musisz mieć tam czerwone kółko. To zazwyczaj jest mały kawałeczek, ale musi on być, bo inaczej aktywuje Ci się tylko bonus ataku. ;) Jak masz ten kawałek różowego paska i czerwone kółko to dostajesz 2.5x więcej PU.

No expienie wierzchowca troszkę zajmuje, ale się opłaca. Chodzi Ci o statue księżycową? W sumie to zależy. Nie ma tam nic super do wygrania, a np. krwawy czy błękitny kamień można sprzedać za jakąś ładną sumkę. Nawet zwykłe księżycowe dobrze schodzą.

EDIT:

Tak wbity pasek jest zły (aktywuje się pasek na atak):

70440799936003583837.jpg

Jak masz to:

03683645763787951909.jpg

to znaczy, że wbiłeś ostatni, piąty pasek. I podniesie Ci zdobyty exp, a nie PU.

Mam nadzieję, że rozumiesz. ;f

Tłumaczę Ci to w miarę dokładnie, bo kolory tych kółeczek różni ludzie różnie interpretują.

Dla jednych czerwone to jest to, co masz na pierwszym obrazku, a dla innych to, co Ty wkleiłeś.

Ale teraz już chyba się nie pomylisz. :)

@ElPadrino

Nie bądź taki do przodu. Huh, nie wiedziałam o tym. Ale to nie znaczy, że nie znam gry. Na PL-u dawno mnie nie było z braku czasu. Ale mam zamiar wrócić. Z resztą co ma ta aktualizacja do wszystkiego? Sposób na zdobycie Why ma? Ma. Więc nie wiem o co się rozchodzi.

Opublikowano

Dziwisz się, że nie leciało Ci PU na 85 lvl'u w Tombie? W Tombie nabije sobie PU spokojnie. Oczywiście dodatkowo robiąc questy. I w ogóle po drodze będzie zbierać.

Pani kidmoderator,widze ze Pani nie ogarnia PL.Od ponad 4 miesiecy jest aktualizacja ze na mniejszym lvl'u od moba leci zawsze max pu (czyli antyk daje 4000 pu na 85lvl jak i na 102)..

Pozdrawiam Pania kidmod,ktora ogarnia ta gre jak malo kto ;)

Arcymistrz
Opublikowano

Kolejne :D

1. Jak zdobyć lepszy kamień do ulepszania?
2. Jak zrobić aby mój pet na (ma 3 lvl) zbierał rzeczy?
3. Przy jakiej różnicy lvl moby stają się niebieskie?
4. Gdzie i na jakich lvl'ach expić? Mam 30 ;__;
5. Co to LCGN01
6. Lepiej expić siebie a pet niech ma gorzej czy jakiś inny sposób?
7. Co to znaczy "zerowanie"
8. Co to skrzek
9. Co znaczy stwierdzenie "full koks"
10. Słyszałem, że ludzie expią w jakimś 'tomb' gdzie to, co to, kiedy tam expic? :D

ps. Serio nie kłóćcie się przez grę. Nie ma to sensu.

Opublikowano

Kolejne :D

1. Jak zdobyć lepszy kamień do ulepszania?

2. Jak zrobić aby mój pet na (ma 3 lvl) zbierał rzeczy?

3. Przy jakiej różnicy lvl moby stają się niebieskie?

4. Gdzie i na jakich lvl'ach expić? Mam 30 ;__;

5. Co to LCGN01

6. Lepiej expić siebie a pet niech ma gorzej czy jakiś inny sposób?

7. Co to znaczy "zerowanie"

8. Co to skrzek

9. Co znaczy stwierdzenie "full koks"

10. Słyszałem, że ludzie expią w jakimś 'tomb' gdzie to, co to, kiedy tam expic? :D

ps. Serio nie kłóćcie się przez grę. Nie ma to sensu.

1. wydropic, odkupić kupić w IS

2. Klikasz " J " i tam masz zbieranie o ile pamiętam

3. -6 lvl'i

4. Wbijasz igni (pasek) w merac i zbijasz np w eghe lub w Alvi o ile dasz rade

5. Last Chaos Generic Name 01 // 02 (liczba oznacza ep) prywatny server, prowadzony przez jednego z 3 adminów ogarniających wszystko

6. Podczas bicia zwierz się expi ^,^

7. Zerowanie = PLVL = Power Lvling = robienie tak by mobek miał mało HP a Ty go dobijasz

8. Pierwsze mobki w grobowcu theosa (tomb [ piramida w dratan ] )

9. Wszystkie potionki z Item Shop'u

10. Patrz pkt 8

Będziemy się kłócić, bo nie lubimy Padrina ;D

Padrino co do Ciebie. Nie każdy patrzy na LC PL gdyż to jest wielkie g*wno nastawione na zarobek na takich osobach jak Ty.....

Ostatnio patrzyłam na forum kupe czasu temu, sama się dopiero dowiedziałam, że tak jest.....

ElGownino .... bo dodam rozmowy z GG :D

Arcymistrz
Opublikowano

Kolejne *.*

1. Gdzie kupować dalsze EQ jak w Juno Randol już nie ma? Czy muszę już dropić?
2. Do czego służy czarna perła?

btw. Mam problem, bo jak gram to co jakiś czas wyświetla się okno

Send Report?

Yes   No

I nic więcej. Po czym gra się wyłącza.

Opublikowano

Kolejne *.*

Send Report?

Yes   No

do 37 u npc juno-strayana dalej musisz dropnąć

Czarna perła na zwierzaki, których niema na PL'u istnieją jedynie na LC USA i opartych na nich server'ach prywatnych....

Co do error'a nic nie można zdziałac.....

Opublikowano

Kolejne *.*

Send Report?

Yes   No

1. Z tego, co pamiętam eq można kupować też w Moorasce (ale pewna nie jestem...). W każdym razie musiałbyś kogoś poprosić, bo tam można wejść dopiero po zrobieniu q na 130 lvl. Jeżeli jednak nie ma takiej możliwości to niestety pozostaje Ci drop bądź kupno.

2. Czarna perła to jest tzw. quest item.

3. Send Error Raport to jest dość częsty błąd wyskakujący na PL-u. :) Nic chyba z tym zrobić nie można.

Arcymistrz
Opublikowano

Dostałem na 31 lvl 30 Pkt. Statystyk

Widziałem, że na Symulację potrzeba 17 int.

Mam to dodawać pod skille? Czy jak polecacie?

Opublikowano

17 int

17 con

100 dex

lecz najpierw polecam dać w dex tyle i ile wymaga Twoj skill atakujący (nie pamiętam nazwy ten z 38 lv ;D)

następnie możesz dawać

- w dex = zwiększy sie Ci atak i szansa na crit i deadly

- w con = zwiększy sie Ci mana i HP

Opublikowano

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/Zamachowiec+31%2B

Tutaj masz opisane jak najlepiej rozdawać punkty na początku, aby starczyło Ci na skille. :)

17 ma być w inteligencje, 17 w kondycje i reszta w zwinność.

Nie dawaj pkt. później w kondycje, bo to jest mało opłacalne na PL-u. Lepiej podnieść dobie atak/krytyka/śmiertelny zwinnością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...