Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nagroda za streamowanie?

CrevaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, dziś oglądając stream gościa którego pewnie znacie, RockAlone2k, powiedział on kwestie, iż dostał on RP i IP od RIOT po zagraniu kilku meczów streamując, ponieważ został obiecującym graczem (pewnie poprostu stream - widzowie - nowi gracze). Pytanie tutaj do was, ilu trzeba mieć widzów, i czy to koniecznie trzeba streamować by dostać te rp i ip ( na jego koncie jest 65k ip, co jest niemożliwe po zagraniu 50 meczów jak on określił swój staż w lolu)

167161466687770313241.png

Opublikowano

nawet o tym nie myśl, rock ma kilka tysięcy widzów i dlatego jest obiecujący bo ma filmiki z różnych gier, i jakiś starcraftowiec może dzięki rockowi do lola przyjdzie

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Zwykły random nic nie dostanie, bo nie zasłużył i nie miałby za co dostać. Bardzie poważni streamerzy mają szansę na taką "wypłatę" ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@Up

Reffery też mu robią, ale dostał RP i IP od Riot ponieważ ma około 100 k widzów na yt (jak ktoś wie dokładną liczbę proszę mnie poprawić) i streamami z lola reklamuje tą grę :)

Opublikowano

@UP

200k+ widzów

@TOPIC

Według mnie w tym, że dostał te IP nie ma nawet żadnej przyjemności z gry bo może odrazu sobie kupić wszystkie postacie poskładać runy, i to wszystko za darmo, a własnie o to chodzi w lolu, żeby grać te mecze a potem za zdobyte IP kupować sobie postacie/runki.

Minus.png
Opublikowano

@UP

200k+ widzów

@TOPIC

Według mnie w tym, że dostał te IP nie ma nawet żadnej przyjemności z gry bo może odrazu sobie kupić wszystkie postacie poskładać runy, i to wszystko za darmo, a własnie o to chodzi w lolu, żeby grać te mecze a potem za zdobyte IP kupować sobie postacie/runki.

300k+ jak już :P

Jeżeli masz dużo kasy kupisz dużo postaci, przez to gra nie będzie ci się nużyć i nie będziesz musiał nabijać tyle ip zeby sobie cos kupic, szczegolnie jak nie masz na to dużo czasu, a dla Racka jest to idealne rozwiązanie bo nie gra jakoś dużo wiec pokazanie na streamie jakiejś róznorodności trochę by zajęło...

Opublikowano

Przecież Rock ironizował wtedy. Wszystkie te jego RP i IP pochodzą z refferali (pomijając jakieś tam początkowe za które kupił sobie paczkę bohaterów) o czym mówił wielokrotnie. Ot taki przywilej bycia popularnym streamerem, youtuberem. Chcesz iść jego śladami, musisz zacząć streamować, nagrywać gry, ale przede wszystkim mieć coś ciekawego do powiedzenia. Bez tego ostatniego warunku nic z tego nie wyjdzie.

Opublikowano

300k+ jak już :P

Jeżeli masz dużo kasy kupisz dużo postaci, przez to gra nie będzie ci się nużyć i nie będziesz musiał nabijać tyle ip zeby sobie cos kupic, szczegolnie jak nie masz na to dużo czasu, a dla Racka jest to idealne rozwiązanie bo nie gra jakoś dużo wiec pokazanie na streamie jakiejś róznorodności trochę by zajęło...

Tak racja 300k, jak ten czas szybko leci pamiętam jak miał 30k :)

Wiadomo, czasami to jest nuda nabijanie tych IP, ale wiesz, o to właśnie w tej grze chodzi, żeby zdobywać te wszystkie nagrody za mecz i za to kupywać postacie, a to, że masz za darmo prawie 60k+ i wszystkie runy poskładane to nawet satysfakcji nie masz.

Minus.png
Opublikowano

Riot nie rozdaje żadnych rp ani ip... Jak się ma ponad 300 tys. Widzów to nie problem aby kilka dziesiątek / setek ludzi wbiło refferale, tym bardziej że znaczna liczba jego widzów dopiero zacznie swoją przygodę z lolem.

2 poprzednie konta zbanowane za multiacc, zakładam kolejne a nagle okazuje się że tamte zostały odbanowane a jedno z nich wyczyszczone z warnów. Planujecie na mnie kolejny zamach?

Opublikowano

@UP

200k+ widzów

@TOPIC

Pozdro , uniwersalne runy AD ok. 16k IP

Uniwersy AP ok. 18k IP

Juz masz po 34k IP , zostaje Ci na... 4 postacie za 6k? (prawie 4) rzeczywiście wszystko za friko.

Opublikowano

Pozdro , uniwersalne runy AD ok. 16k IP

Uniwersy AP ok. 18k IP

Juz masz po 34k IP , zostaje Ci na... 4 postacie za 6k? (prawie 4) rzeczywiście wszystko za friko.

Dokładnie, przecież cały sklep wykupi za to 60k

Ludzie grałam z rockiem jak zaczynał streamować (2/3 tygodnie temu) Miał 9lvl i ~23k więc to nie jest dziwne, że przez 2/3 tygodnie "fani" wbili mu 40k za refy

Opublikowano

Dokładnie Rock nie dostał IP od Riotu tylko od widzów przecież chyba jest nawet filmik w którym pokazuje jak można zarejestrować się i pobrac do gry z reflinkiem

A jeśli nawet nie to Rock ma tyle widzów że sami dla przyjemności to robią żeby mu pomóc ;D

Pooglądajcie innych streamerów w Lola i jakoś nie maja tyle Ip ;]

A na 100% riot nie dał by rockowi Ip za dodatkowych Polskich Gimbusów w Lolu :D

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@up a jednak sie mylish kolego jednak dostal "za to ze jest obiecujacym graczem" a bylo to dane dlatego ze przekroczyl refflinki a dalej wskazniki reffow lataly :) wiec pan z riotu wbil na stream poogladal spodobalo mu sie potem zobaczyl ze robi filmiki ... dlatego dostal ... u rocka reffeale przekraczaja 5k :)

jk7u34.jpg

Szukam jakis typow do MM'ow w cs;go 

Moja ranga : Gold nova 4 (spadlem z kalacha II)

Oczekuje: Gold nova 4 +

Kontakt : http://steamcommunity.com/profiles/76561198041058543/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...