Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ZE SKLEPEM NA SERWERZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otoz nie wiem jak to rozplanowac targowisko na ktorym gracze beda mogli wystawiac swoje sklepy bo wogole nie mam pojecie jak to zrobic, mianowicie jak zrobic zeby mogli postawic skrzynie na terenie zabezpieczonym przed budowaniem (spawn) ? Bo zeby wystawic sklep chyba jest potrzebna skrzyniea, i jakie komendy dla gracza i wgl. A i jedno, mam na serwerze LWC i mam Button Warp, i u gracza wyskakuje jak chce sie tepnac za pomoca guzika, ze nie ma do tego prawa bo jest zablokowane, a jesli ja-admin wpisze /cpublic i nacisne na guzik to ten guzik sie niszczy :/ ooo... i jeszcze mam problem z pluginem "heroes" gdy gracz wpisze /hero choose np.warrior wyskakuje mu takie cos: At internal error occurred while attempting to perform this command

Z góry dziekuje, bedzie duuuuuuzo plusiko :*

Opublikowano

Po 1. żeby mogli budować na cubie zrób na każde stoisko osobnego cuba i daj flage "build allow"

Po 2. Jak dajesz /cpublic to możesz kliknąć PPM na niego albo po prostu wyłącz sobie gamemode.

Po 3. Wgraj najnowszą wersje pluginu heroes.

Jeśli pomogłem daj like. Jeśli nie pomogłem, napisz wtedy pomoge ponownie.

Opublikowano

Czyli np. buduje jaki budynek w ktorym mial by byc targ, i robie np. 20 cuboidow na 1 kratke z flagą "build allow". No dobrze ale inni gracze beda mogli niszczyc te skrzynie :/ I jakie sa komendy dla gracze zeby mogli wystawic taki sklep ?

Opublikowano

Nie będą mogli niszczyć skrzyń bo raczej będą one zablokowane przez lwc.

a sklep się tworzy stawiając sign nad skrzynią.

1 linijka: nick

2 linijka: ilość itemów jaką będą mogli kupić/sprzedać gracze

3 linijka: cena (cena kupna:cena sprzedaży)

4 linijka: nazwa lub id itemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...