Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duża temp.

xRukkar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gdy gram w grę BF 3 to laptop mi się grzeje. Sprawdzałem temp. programem SpeedFan wyszło tak:

HD0- 52o

Temp1- 87o

Temp2- 52o

GPU- 70o

Mam nadzieje, że nie przeszkadza, że nie ma ss.

I teraz pytanie. Jak mógłbym schłodzić laptopa? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

czytać forum a nie zadawać po raz któryś tam z rzędu to samo pytanie !

kup podstawkę chłodzącą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

LOL, napewno w sklepie kupisz. ;D Ale jak już kupujesz to kup dobrą, o sredniej cenie, bo te tanie to same shity są. Po za tym laptop jest mało przystosowany do gier własnie ze względu na to ze mają predyspozycje do szybkiego przegrzewania.

Opublikowano

Kupiłem go z miesiąc temu. Nie potrzebne mu czyszczenie, wczoraj patrzyłem. Podkładka powinna pomóc. Ale jaka? Tak, żeby temp. nie przekraczała 45o.

Opublikowano

Rozbierz laptopa, przeczyść go, zmień pastę termoprzewodzącą, kup:

http://allegro.pl/aab-cooling-nc27-chlodzenie-laptopa-b-ciche-12db-i2972313195.html

Kopia zalmana za 150 zł

Jak chcesz korzystać z podkładki chłodzącej to musisz zdjąć spód lapka tzn. tą klapę plastikową z dołu

Opublikowano

czytać forum a nie zadawać po raz któryś tam z rzędu to samo pytanie !

kup podstawkę chłodzącą

Te podstawki chłodzące są takie zajebiste, że jak mój kolega kupił i trzymał na kolanach to zamiast laptopa, chlodzilo mu nogi i temperatury na laptopie i tak nie zniżało, dalej rosła.

Najlepiej regulowac recznie wiatraki programem speedFan.

Opublikowano

Zarax, jak nie wiesz to nie pisz. Widocznie kolega nie potrafi korzystać z tego typu zaawansowanego sprzętu, ty chyba też. W speedfanie to sobie szumu narobi co najwyżej, wentylator laptopa ma zerową wydajność nawet na 100%

Opublikowano

Zarax, jak nie wiesz to nie pisz. Widocznie kolega nie potrafi korzystać z tego typu zaawansowanego sprzętu, ty chyba też. W speedfanie to sobie szumu narobi co najwyżej, wentylator laptopa ma zerową wydajność nawet na 100%

Mi to się sprawdza, to bardziej zależy od wiatraków, ja na PC ustawiam na FULL i szumienia nie mam.

Może i daje coś ta podstawka, ale niewiele .

Opublikowano

Owszem daje i to wiele, inaczej by się ich nie produkowało. Dobre podstawki zrzucają nawet 20 stopni, np. Zalman ZM-NC2000, na jednym teście lapek miał z nim 62 st, bez podstawki 83

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...