Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak łatwo przetłumaczyć pluginy

Taureus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałeś kiedyś problem żeby przetłumaczyć jakiś plugin np. Survival Games, Factions, uSkyBlock ?

1.Po pierwsze potrzebujemy plugina który chcemy przetłumaczyć wypakowujemy go i szukamy plików .class

2.Otwieramy plik .class za pomocą programu InClassTranslator (link na dole).

3.Po otwarciu po lewej stronie będą różne frazy po angielsku tutaj trzeba poszukać takich fraz które są wyświetlane podczas wyświetlania /help danego pluginu ( Factions /f help,uSkyblock /island help, SG /sg help)

4.Klikamy na daną frazę zostanie przeniesiona w inne większe pole i pod nim jest kolejne puste tam wpisujemy tłumaczenie danej frazy następnie dajemy Zapisz (Ctrl + S).

5.Teraz należy przetłumaczone pliki podmienić do oryginału pluginu w pliku .jar

6.Uruchamiamy nasz serwer razem z pluginem i powinno wszystko działać.

(Mogę pomóc tłumaczyć albo jakoś gotowca wysłać jakby ktoś potrzebował, chociażby za małe doładowanie konta mojego serwera :) )

(Jeżeli będzie trzeba dodam SS lub zrobię film cały TuT robiłem sam)
InClassTranslator: grajpopolsku.pl/downloads.php?cat_id=20&file_id=248
Skan: https://www.virustot...89b8e/analysis/

ScreenShoty programu i jak tłumaczyć plugin (Na przykład wziąłem plugin uSkyBlock).

1. Po znalezieniu plików .class otwieramy wszystkie po kolei aż znajdziemy to czego szukamy.
2. Teraz bierzemy się za tekst u mnie wygląda to tak :
- Wybieramy Frazę teraz ukazuje się ona obok.

dwm2013021119061333.jpg

- Teraz pod spodem mamy puste "okno" gdzie wpisujemy tłumaczenie.

dwm2013021119072533.jpg

- Po wpisaniu tłumaczenia zapisujemy ( Lewy górny róg taka "dyskietka" )

3. Plik już jest zedytowany więc musimy go podmienić do oryginału ( wrzucamy w to samo miejsce tylko w spakowanym pluginie z rozszerzeniem .jar .

Teraz Odpalamy Serwer (po wykonaniu wszystkich punktów) i patrzymy czy to co przetłumaczyliśmy działa :)
Więc po wpisaniu komendy /island help , zamiast [skyBlock command usage] powinno pisać [Komendy SkyBlock].

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dodaj ss'y, bo chcę zobaczyć jak to wygląda : D

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Napisałem go sam Jeżeli jest jakiś podobny to proszę o link. Nie mam sobie nic do zarzucenia a sposób znalazłem sam bo program jest przeznaczony do tłumaczenie gier na telefony komórkowe które są w Javie a że Minecraft tak samo to sama Java to wszystko ładnie się klei.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie chcę spolszczyć plugin Factions a dokładnie jego komendy gdzie miałby szukać bo tam jest dużo tych .class leci plus jak pomożesz poleci 2 :)

936131400425106482086.png
Opublikowano

@UP nooo z tym dużo zabawy jak będę na kompie to ci poszukam gdzie to może być i powiem jak znajde

@Topic REF.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...