Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodac mapy z Metin2Beta

TEKEN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ładnie chula, tylko dlaczego jak wpisuje do jakiekolwiek kordy mapy tepa mnie na nią na sam koniec w wode , jak to zmienic by tepalo np na srodek ?

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko ładnie chula, tylko dlaczego jak wpisuje do jakiekolwiek kordy mapy tepa mnie na nią na sam koniec w wode , jak to zmienic by tepalo np na srodek ?

Jak jestes na mapie wpisz /go 200 100 , lub /go 200 300 tp Cie w msc w ktorym bd mogl sie normalnie poruszac.Spisz kordy i zmien.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

To tak, jak wpiszę np te kordy " 3049600 3510400 " teleportuje mnie na mapę w wodę i pod mini mapą mam kordy " 0 , 0 " , jak wpiszę np " 600 , 500 " i mogę się ruszać, to jak mam zmienić by mnie teleportowało na tą mapę o tych kordach ?

Bo przecież nie mogę tych kordów " 3049600 3510400 " zmienić na " 600, 500" bo mnie nie teleportuje na mapę ..

Opublikowano

Ja akurat mam problem ponieważ dodałem te mapy, a teraz mam "błąd podczas ł. z serwerem". Czym moze byc to spowodowane?

Kiedyś długi staż na tym forum ;x

Jak ktoś pamięta to pisać ;o.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja akurat mam problem ponieważ dodałem te mapy, a teraz mam "błąd podczas ł. z serwerem". Czym moze byc to spowodowane?

Przyłączam się do pytania. Dodałem je, a teraz ciągle błąd..

Opublikowano

Po dodaniu ich (pobierał z linka wyżej tego re-upa) wpisuje warpy pierwszej lepszej:

i dalej nic, nawet nie teleportuje :/ Jak temu zaradzić ?

Siemka :) Zaraz Ci to opiszę, gdzie zrobiłeś błąd.

1. Łączysz się z FTP np. poprzez filezillę.

2.Wchodzisz w ścieżkę: usr/home/game/channel1 i przeciągasz na pulpit plik CONFIG. Otwierasz go edytorem tekstu np. notepadem i na końcu linijki "MAP_ALLOW" klikasz "TAB" i dopisujesz 200, potem jeszcze raz "TAB" i dopisujesz 201, potem znowu "TAB" i dopisujesz 202 i jeszcze raz "TAB" i dopisujesz 207.

3.Zapisujesz plik "CONFIG" i przeciągasz go do "channel1" w filezilli i podmieniasz.

4. Tak samo postępujesz z plikami "CONFIG" w ścieżkach: usr/home/game/channel2 i usr/home/game/channel99.

5.Rebootujesz server.

6.Logujesz się do gry i wpisujesz warpy do mapy i ma działać.

7.Jesteś zadowolony dajesz mi +sa/y i 5 :D

Myślę, że pomogłem ;)

Opublikowano

TEKEN5 napiszesz tutaj albo mi na pw jak wyciągnąć te zbrojki z klienta ? Bo chce wyciągnąć ze spatchowanego (dziś pobierałem i patchowałem) mapki i dodać je do swojego clienta? :)

Opublikowano

TEKEN5 napiszesz tutaj albo mi na pw jak wyciągnąć te zbrojki z klienta ? Bo chce wyciągnąć ze spatchowanego (dziś pobierałem i patchowałem) mapki i dodać je do swojego clienta? :)

Zbrojki?

No to tak wypakowywujesz locale_pl==>item_proto szukasz nazwe zbrojki,patrzysz id,wypakowywujesz icon,wyciagasz iconke,oraz wpis icon.xml nastepnie wrzucasz iconke do swojego icon/item dodajesz wpis do icon.xml,pakujesz icon , kopiujesz wpisy item_proto,wypakowywujesz swoje locale_pl-->item_proto wrzucasz wpisy , wyciagasz wpisy item_list.txt dodajesz do sb,patrzysz id value3 w item_proto jakie jest,nastepnie wypakowywujesz root ,wchodzisz w pliki .msm odnajdujesz id shapeindex takie jak miales w value3, patrzysz jakie pliki masz w wpisie wpisane,wypakowywujesz PC,pc2 wyciagasz te pliki wrzucasz do swojego PC,pc2,dodajesz wpisy PC,pc2.xml, pakujesz PC,pc2 , wchodzisz w root--->.msm kopiujesz wpisy,wrzucasz do sb zmieniasz id shapedata,shapeinex jesli trzeba,potem wchodzisz w item_proto dajesz takie same value3,pakujesz item_proto,pakujesz locale_pl,pakujesz root.

Dodajesz zapytania item_proto-mysql,ustawiasz takie same value3

Koniec.

2252770056.png

Opublikowano

Zbrojki?

No to tak wypakowywujesz locale_pl==>item_proto szukasz nazwe zbrojki,patrzysz id,wypakowywujesz icon,wyciagasz iconke,oraz wpis icon.xml nastepnie wrzucasz iconke do swojego icon/item dodajesz wpis do icon.xml,pakujesz icon , kopiujesz wpisy item_proto,wypakowywujesz swoje locale_pl-->item_proto wrzucasz wpisy , wyciagasz wpisy item_list.txt dodajesz do sb,patrzysz id value3 w item_proto jakie jest,nastepnie wypakowywujesz root ,wchodzisz w pliki .msm odnajdujesz id shapeindex takie jak miales w value3, patrzysz jakie pliki masz w wpisie wpisane,wypakowywujesz PC,pc2 wyciagasz te pliki wrzucasz do swojego PC,pc2,dodajesz wpisy PC,pc2.xml, pakujesz PC,pc2 , wchodzisz w root--->.msm kopiujesz wpisy,wrzucasz do sb zmieniasz id shapedata,shapeinex jesli trzeba,potem wchodzisz w item_proto dajesz takie same value3,pakujesz item_proto,pakujesz locale_pl,pakujesz root.

Dodajesz zapytania item_proto-mysql,ustawiasz takie same value3

Koniec.

O matko ! Jebło mi się :D Chodziło mi o te mapki :P Sorry za zamęt xD

Opublikowano

O matko ! Jebło mi się :D Chodziło mi o te mapki :P Sorry za zamęt xD

Te mapki sa w patchu wiec wyciagasz .eix,epk dodajesz do Index wpis , wypakowywujesz root-->atlasinfo dodajesz wpisy

Po stronie serwera chyba wiesz jak :D ?

2252770056.png

Opublikowano

Te mapki sa w patchu wiec wyciagasz .eix,epk dodajesz do Index wpis , wypakowywujesz root-->atlasinfo dodajesz wpisy

Po stronie serwera chyba wiesz jak :D ?

Który to jest ten patch od nich? :D

Mam taką paczkę co są tam te żyły, bronie, zbroje i mapki i w tej paczce mam tak:

-metin2_patch_5th_armor ~~ to wiem

-metin2_patch_ds ~~ tego nie wiem

-metin2_patch_mineral ~~ to wiem

-metin2_patch_newmob ~~ to wiem

-metin2_patch_nz ~~ tego nie wiem

-metin2_patch_w20_etc ~~ tego nie wiem

Które to od mapek ? :D

Opublikowano

No raczej nie metin2_patch_ds, bo tam są jakieś nowe ikonki itemów i wgl... ._. Kojarzysz co się dzieje? Helooou :dd

Jeżeli ktoś wie w którym patchu są te nowe mapy proszę napisać ;>

1377019234-U697852.png

Opublikowano

@up, dzięki, naprawdę nie potrafię szukać... To jedna z moim wad :D

@top,

Zna ktoś może komendę (mam 100% pewność że taka istnieje), dzięki której na czacie wyświetli nam informacje o postaci, łącznie z indexem mapy, koordynatami (tymi długimi, podobnymi do kordów w setting), bo potrzebuję je do zrobienia tp u npc... Przez te w setting ląduje w wodzie, bloki itd.. ;>

1377019234-U697852.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieciaku, na początku jak robiliśmy Cie zapytałem czy byś chciał, a nie prosiłem to jest duża różnica.. :) Widać że dzieciak, kozaczek w necie :)

Antywarn@

Temat bez sensowny, tylko dla lajków niczego nie wprowadza.

Sorry, że odkopuję, ale spierdalaj nie mogę wytrzymać jak mówisz do kogoś dziecko, a sam masz 15 lat.

#guwno.

Opublikowano

Mógłby ktoś mi reuploadowac te pliki .eix i .epk oczywiście za lika !!!

@Edit.

Ok mam już te pliki .eix i .epk . Ale teraz gdy chcę sie tepnac wpisuje kordy oczywiście dwóch ostatnich zer nie pisze. No ale mnie nie przenosi na te mapy :( . Pomoże ktoś???

76989123606991442937.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...