Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BS nv4_disp.dll

AśNaebaem :*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z Blue Screenem. Wywala błąd nv4_disp.dll i jest to bardzo uciążliwe, ponieważ nie da się nic zrobić (Co prawda mam 2 inne kompy ale tamten ma dobrą karte graficzną i jako tako gry ciągnie.

Jest ona GeForce GT240 1GB. Procesor coś koło 2GhZ i 2 GB ramu. Oddałem komputer do naprawy ponieważ coś mi się pospsuło. Wymienili zasilacz i zmienili RAM.. Do zapłacenia 300zł a wydaje mi się, że zasilacz był dobry.

Dla przypomnienie bluescreen wyskakuje z błędem ,,nv4_disp.dll" podejrzewam, że jest to od Karty graficznej. Wszelkie reinstalacje sterowników nie pomagały. Podmieniałem ten plik również z innymi z internetu (Tak było w poradnikach z tym BS). Liczę na pomoc z waszej strony o ile to możliwe

:).

Pozdrawiam Hubert.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Również dobre rozwiązanie to może być format..

Komputer dopiero co po formacie -.-. Tzn. dopiero, w naprawie był z 3 miechy temu i nie był używany przez BS. Teraz chciałbym aby było już dobrze więc pisze tutaj :).

@Natan, aktualnie czekam na Bs'a, ponieważ wypięła mi się karta graficzna i nie mogłem jej wpiąć już jest dobrze lecz teraz trzeba z 10 minut czekać :>.

Wykorzystałem Bluescreenview tak jak napisałeś i mam nv4_disp.dll

SS

2u5u8m1.jpg

plik zrzutu.

23wtzqr.jpg

Wychodzi na to, że kod błędu to: 0x000000ea

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

tak jak myślałem thread stuck in device driver :P

Ten problem występuje, jeśli karta graficzna wpadła w nieskończoną pętlę podczas oczekiwania na bezczynność sprzętu wideo.Może to oznaczać, że występuje problem ze sprzętem wideo lub że karta graficzna nie może poprawnie zaprogramować sprzętu.

Komunikat o błędzie może również wystąpić w przypadku sterowników kart wideo, które nie reprezentują urządzenia fizycznego. Na przykład ten komunikat o błędzie Stop może wystąpić w sterowniku wirtualnej karty wideo, który jest używany przez program Symantec PCAnywhere. Jeżeli program PCAnywhere jest zainstalowany na komputerze, na którym występuje ten komunikat o błędzie, odwiedź witrynę sieci Web firmy Symantec w celu ustalenia, czy są dostępne poprawki dla danej wersji programu PCAnywhere.

2 normalne rozwiązania na microsofcie są zmiana karty lub update sterownik lub zainstalować starsze

jak byś mógł dla pewności daj ten plik .dmp

Opublikowano

Za minutę będę miał sterowniki zainstaluje, i zobaczę czy dalej będzie problem..

Często zamist bluescreena komputer po prostu się ścina i obraz tak jakby ,,zamarza".

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

no niestety tak jak mówisz ze się wygięła się i tez takie zamazania itd to wina grafiki i już z tym nic nie zrobisz ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...