Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Podkręciłem procesor 2 miesiące temu.

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 2 miesiące temu podkręciłem sobie procesor 4rdzeniowy z 2,6 GHz do 3,1 i ładnie śmiga, czy trace coś na tym? zyskuje?

Prosze o wypowiedzi osób, które podkręciły procesor, ale tak porządnie.

Tutaj Screen:

1359923455-U179206.png

I jeszcze takie pytanie ;)

Jest ryzyko spalenia?Ja obserwuje temperature procka podczas gry/renderowania filmów i nie widzę różnicy po podkręceniu, czyli wszystko ok?

Opublikowano

Tak. Jak temperatury te same, to jedynie wydajność poszła w górę, a to dobry znak :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Tak. Jak temperatury te same, to jedynie wydajność poszła w górę, a to dobry znak :>

Też tak właśnie myślałem, bo temperatura poszła w góre tylko na początku, ale wytrzymał.

Ja używam takiego fajnego programu, że reguluje prace wiatrków, niedlugo zrobie tutaj Tutorial z tym programem jak dodać wiatrakowi powera.

Opublikowano

Jak nie widzisz realnego przyrostu wydajnosci to obniz sobie taktowanie bo tylko meczysz procesor i skracasz jego zywotnosc.

A tak poza konkursem, to po co az 32gb ramu? Stawiasz serwery do gier?

Nie wiem, wziąłem ramy, bo ojciec mi dał.

Jak daje to trza brac :D

ps.Wydajność widać, ale nie ma różnicy temperatury.

Podkręcał z was ktoś już procesor?

Opublikowano

Ja podkręcałem, ale i7 2700K - to jest odlot :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Koledze podkręcałem, z stocka 3,5GHz do 4,4GHz. Tyle mu wystarcza. Bo to od procka zależy, nie każdego tak wykręcić można :>

Opublikowano

Koledze podkręcałem, z stocka 3,5GHz do 4,4GHz. Tyle mu wystarcza. Bo to od procka zależy, nie każdego tak wykręcić można :>

Mocna sztuka :P

Ja swojego już nie podkręcam.Nie chcem spalić, chyba kupie se jakis lepszy.

Ale to za pół roku najszybciej, bo co ja zrobie ze starym...

Opublikowano

Zrób testy wydajności np. 3dmarkiem, jak to OC nic nie dało to szkoda męczyć CPU. Co do spalenia - prędzej spalisz mobo niż CPU.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...