Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki typ serwera atrakcyjniejszy?

RevelPL

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera wolicie?

• Beta fb+survival
      1
    • Wersja Minecrafta 1.0.0 fb+survival+frakcje
      2
    • Minecraft 1.4.7 z modami (w miar? rozs?dku)
      5
    • Minecraft 1.4.7 fb+survi+SG+skyblock+frakcje
      3
    • Minecraft 1.4.7 RPG tzn. wioski, królestwa handel mi?dzy królestwami w?adze itd.
      6
    • Inny typ napisa?em w odpowiedzi do tematu
      4
    • Co? na wzór metro 2033 kana?y pvp apokalipsa
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie bo myślę nad założeniem serwera do minecrafta i tu zaczyna się moje pytanie jaki serwer lepszy postawiony na becie lub wersji 1.0.0 czyli taki bez tych całych nowych dźwięków itp. czy lepiej serwer na aktualnej wersji z jakimiś modami , clientem itd. a może bez modów tylko jakiś typ inny typu rpg . Moglibyście się wypowiedzieć i doradzić mi co wybrać jeśli macie jakieś własne propozycje to piszcie i drugie pytanie to jaki hosting wybrać? Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Inny typ, jak szukasz pomysłu oto mój pomysł:

Cały world to end, mooby to tylko endermany :D

Frakcje + jakiś sklepik :D

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

the end jest mało atrakcyjnym światem jak na grę i mało kto by chciał tam grać mało budulców mało mobów :P

Opublikowano

Myślałem od jakiegoś czasu o projekcie, ale nigdy go ni zrealizuje, zwłaszcza ze inny czeka :) mianowicie gra dzieje sie... w kanałach Na zewnątrz życie toczą (oczywiście nic tam ni ma, to sama fabula) NPC, które wygoniły ludzi do kanałów Ci jednak przeżyli i zrobili z kanałów male państwo pełne rozpadających sie namiotów i prowizorycznych bazarów :) w skrócie PVP, cos na ksztalt roleplay (dostajesz maly skrawek kanalow na wlasna siedzibe) i Campfire mod (namioty i ogniska) zbite w kupe! A zeby zapobiec expiarzom- brak mozliwosci craftniecia zbroi diamentowej. Pvp wlaczone wszedzie, cuboid na wszystko, bo od razu trolle zaczna zawalac dirtem przejscia :)
taki mój pomysl, inspirowałem sie metro 2033. Nie wiem jak wy, ale dla mnie wizja ciemnych kanałów z rozbitymi namiotami (campfire mod), palącymi sie ogniskami i krzątającymi się ludzmi jest taka klimatyczna :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Myslalem od jakiegos czasu o projekcie, ale nigdy go ni zrealizuje, zwlaszcza ze inny czeka :) mianowicie gra dzieje sie... w kanalach. Na zewnatrz zycie tocza (oczywiscie nictam ni ma, to sama fabula) NPC, ktore wygonily ludzi do kanalow. Ci jednak przezyli i zrobili z kanalow male panstwo pelne rozpadajacych sie namiotow i prowizyrycznych bazarow :) w skrocie- PVP, cos na ksztalt roleplay (dostajesz maly skrawek kanalow na wlasna siedzibe) i Campfire mod (namioty i ogniska) zbite w kupe! A zeby zapobiec expiarzom- brak mozliwosci craftniecia zbroi diamentowej. Pvp wlaczone wszedzie, cuboid na wszystko, bo od razu trolle zaczna zawalac dirtem przejscia :)

taki moj pomysl, inspirowalem sie metro 2033. Nie wiem jak wy, ale dla mnie wizja ciemnych kanalow z rozbitymi namiotami (campfire mod), palacymi sie ogniskami i krzatajcymi sie ludzmi jest taka klimatyczna :)

Właśnie niedawno zakończyłem czytać książkę "Metro 2033", jeszcze wcześniej czytałem "Do Światła" i tak właśnie się zastanawiałem : jak to by było, przenieść całe universum jakie stworzył Dmitry Glukhovsky do Minecraft'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...