Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co lepsze Psp czy ps vita

AfterLive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście lepsze jest PS Vita, jest nowe, lepszy procesor, ram, ogólnie wszystko. Dużo świetnych gier na niego jeszcze wyjdzie.

PSP to już stara konsola, raz na jakiś czas wyjdzie na nią jakaś gierka.

Plusem PSP jest, że można ją przerobić, a PS Vita raczej jeszcze przez dłuższy czas będzie nieprzerabialna .

Opublikowano

Oczywiście lepsze jest PS Vita, jest nowe, lepszy procesor, ram, ogólnie wszystko. Dużo świetnych gier na niego jeszcze wyjdzie.

PSP to już stara konsola, raz na jakiś czas wyjdzie na nią jakaś gierka.

Plusem PSP jest, że można ją przerobić, a PS Vita raczej jeszcze przez dłuższy czas będzie nieprzerabialna .

Aha, OK... No właśnie nie. Z tym, że ma lepsze parametry przyznam Ci rację. Co do gier to niestety ale się mylisz. Konsola PS Vita została uznana największą porażką 2012 roku. Wszyscy producenci znanych gier wycofują się z produkcji gier do tej konsoli. Jej zbyt na rynku jest bardzo niski. Na pułkach w sklepach jej ich masa.

@TOPIC

Jeśli masz ochotę kupić PSP to stanowczo polecam PSP. Tak jak wyżej wspomniałem PS Vita to jedna wielka porażka. I nie sądzę żeby to się zmieniło :)

Opublikowano

Aha, OK... No właśnie nie. Z tym, że ma lepsze parametry przyznam Ci rację. Co do gier to niestety ale się mylisz. Konsola PS Vita została uznana największą porażką 2012 roku. Wszyscy producenci znanych gier wycofują się z produkcji gier do tej konsoli. Jej zbyt na rynku jest bardzo niski. Na pułkach w sklepach jej ich masa.

@TOPIC

Jeśli masz ochotę kupić PSP to stanowczo polecam PSP. Tak jak wyżej wspomniałem PS Vita to jedna wielka porażka. I nie sądzę żeby to się zmieniło :)

Trochę prawdy w tym jest, owszem pojawiły się informacje o tym, że developerzy wycofują się z gier na Vitę i przechodzą na 3DS'a ale to tyczy się Japońskiego rynku gier. W Europie gry nadal będą produkowane.

@topic

Rozumiem, że jeśli jesteś skłonny kupić Vitę to piractwo Cię kompletnie nie interesuje i gry będziesz kupował legalnie w sklepie?

Jeśli tak to nie ma co się zastanawiać, bierz Vitę i wykupuj z miejsca Playstation Plus a miesięcznie będziesz dostawał 1-2 gry. W ciągu roku dostaniesz 12-24 gier do pobrania, roczny abonament to tylko 195zł czyli tyle co gra na konsolę w dniu premiery... W lutym w ramach abonamentu będzie choćby taki hit jak WipeOut 2048 który nie odstaje od wersji konsolowej i gra się tak samo dobrze

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja bym bral PSP.

Tak jak to tripipi mówił, na vicie dostaniesz te gry, ale PSP se przerobisz i masz unlimited games for free.

Psp 3004 s&l oczywiście:-)

image.png 

Opublikowano

Ci co wypowiadają ze vita lub psp jest złe to chociarz ja mają lub grali ?

Bo ja Mam Vitę i grałem na psp więc się wypowiem.

PSVITA

Plusy

+ Dobra grafika

+ PS+

+ Dużo aplikacji

+ jak kupisz 3g to masz 3g

+ Dobra bateria

+ wytrzymała

Chyba wystarczy plusów

Minusy

- Niezadobry aparat [ ale w konsoli nie chodzi o robienie fotek tylko o GRANIE ]

PSP

Plusy:

+ Tanie gry

+ możliwość przerobienie [ nie popieram piractwa ]

+ Konsolka jest tania

+ wytrzymała

+ Dużo gier ale psp ma już swoje lata

Minusy:

- Niezadobra Grafika

- Słabe Głośniki

- Ma już swoje lata

- Już nie wychodzą tak gry [ nie licząc fify itp. ]

OPINIA KOŃCOWA:

PsVita jest bardzo dobra wybierz ją jeśli pragniesz dobrej grafikę i dużo ciekawych rzeczy i będziesz kupywać gry Legalnie [ chodzi o nie piratowanie ] to wybierz PsVitę

Psp też jest dobre ale ma już swoję lata i nie licz się z nowymi tytułami lecz jeśli pragniesz konsolki na kilka chwil lub jeśli chcesz zdobywać nielegalnie gry [ chodzi o piractwo ] to wybierz PSP !

JA POLECAM CI PSVITĘ SAM JESTEM JEJ POSIADACZE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY !

Mam nadzieję że pomogłem .

Edit: I jeszce coś opowiem historię na moim przykładzie : Kupiłem PsVitę i jeden z moich kolegów mówił że psp jest lepsze od PsVity

a oczywiśćie nie widział na oczy PsVity . A raz zabrałem na wycieczkę szkolną PsVitę i jak pokazałem ją mojemu koledze

to zmienił opinie Psvicie na lepsze :) .

matise00.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...