Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - Kupiłem przedmiot, lecz go nie otrzymałem.

Delma™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dnia 23.01.2012 zakupiłem telefon na allegro. Była to aukcja grzecznościowa wraz ze wcześniejszą rozmową na gg ze sprzedającym. Wszystko było ok, aż do czasu gdy wysłałem przelew. Konto na które miałem dokonać dostałem na GG. Na drugi dzień wysłałem (wraz z kupieniem na allegro). Sprzedający napisał, że gdy tylko otrzyma dowód wpłaty, to od razu wysyła telefon, więc wysłałem mu w formie .jpg skan przelewu. Dostałem odpowiedź od niego, że dziś (24.01) o 18 wyśle telefon, nawet poprosił mnie o numer telefonu do kuriera. Od tamtego momentu zamilkł. Wysłałem mu na gg i email wiadomość, że jeżeli w ciągu jednego tygodnia nie otrzymam wyjaśnień/przesyłki zgłaszam sprawę allegro. Co było dalej? Oczywiście nie odezwał się, więc napisałem do allegro. Po 2 dniach otrzymałem wiadomość od serwisu, że na jego konto zostały nadane ograniczenia oraz jeżeli nie otrzymam towaru w ciągu 5 dni, niech się odezwę znowu. Dobrze, więc jestem teraz w tym momencie, że czekam te 5 dni (Do piątku, 8.02). Wątpię, by ta przesyłka doszła, więc myślę że sprawę załatwi allegro. Napisałem na forum, by dowiedzieć się, może mieliście podobną sytuację, co potem mam robić itp.

Dodam, że mam konto JUNIOR na allegro.

Czekam na wypowiedzi.

Dzięki!

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

poprostu cię wydymał

ja jak już kupuję coś albo sprzedaje to wybieram formę ZAPŁATY PRZY ODBIORZE!!!

możesz to zgłosić ale już raczej nic nie zrobią

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Miałem cos podobnego ale paczka w końcu przyszła tylko ze dzwoniąc do sprzedawcy mówił ze juz wysłał i moze kurier jeszcze nie dowiózł . Jak nie przyjdzie to allegro to powinno załatwić .

Polecam płatność przy odbiorze , możesz przy kurierze otworzyć paczkę i sprawdzić czy nie ma tam kartofli :)

Nic nie zrobią ?? eee to nie jest strona jak Tablica gdzie cie wydymają . Powinni coś zrobic .

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Jak nic kurwa nie zrobią na policje pójdzie jego dane z Allegro i tyle..

Opublikowano

Jak kliknąłeś " kup teraz " albo wygrałeś licytację to zgłoś tą sprawę.

Podam Ci przykład, kiedyś dawno temu tata kupował kompletny silnik, przelew jedynie w gre wchodził, lecz tata ino telefon do ręki i pogadał, podał dane i gość wysłał, silnik doszedł lecz inny ;o gość numer zmienił i 900 zł w plecy.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ile kosztował towar?

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Poczekaj jeszcze chwile/kilka dni, ostatnio mi kurierem Opek paczka szła 2 tygodni.

Napisz do supportu po 2tygodniach od zakończenia aukcji.

A jak nic to zgłoś to np. policji

A ile kosztował ten telefon?

Opublikowano

Allegro to jedno. Zapewne coś zrobią, zwłaszcza, że mówisz tu o telefonie. Jeżeli po 5 dniach dalej nie będzie paczki napisz do Allegro i zgłoś sprawę na policję. Do tego mam dla Ciebie radę - jak kupujesz jakiś droższy sprzęt wybieraj opcję 'wysyłki za pobraniem'. Zawsze zakupiony przedmiot możesz sprawdzić i nie ma obawy, że ktoś Cię oszuka. :)

A i jeszcze coś - nie wiesz może jaką firmą kurierską paczka została nadana? Zawsze możesz tam zadzwonić i dowiedzieć się czy w ogóle paczka została wysłana.

Opublikowano

Przecież Allegro ma Program Ochrony Kupujących, więc może uda się odzyskać.

Telefon kosztował 620zł. - Galaxy S2.

Opublikowano

Tak... Allegro ma taki program.

Ale Ty nie płaciłeś (chyba) poprzez PayU, tylko od razu na jego konto, co wygląda tak, jakbyś sam mu je po prostu wysłał a nie za ten telefon.

Możesz jedynie skontaktować się z Allegro, podając im całą rozmowę przez gg (numer musi się zgadzać z tym które podał w aukcji/ profilu) i możliwe że jakoś Ci pomogą.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Najlepiej szukac aukcij z mozliwoscia zaplaty przy odbiorze, masz 100% szansy ze cie nikt nie wydyma ^^ Chyba ze ci wysle cegle zamiast telefonu ...

61093c6efb.png

Opublikowano

jeżeli allegr przyzna Ci racje, to ALLEGRO oddaje pieniądze taka sama kwota a gościowi wytaczają sprawę gdzie gdy wygrają płaci 5x :)

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Zgadza się Lenart. Nie wpłaciłem na PayU.

GG nie miał podane na allegro, napisał wcześniej do mnie.

to w takim razie gdyby potrzebowali, pokaż im maila na którym widać jego mail i jak podaje swoje gg.

Po prostu udowodnij im że to jest jego numer.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ja na moją paczke czekałem ponad dwa miesiące, więc albo gość cie wydymał, albo poprostu paczka jeszcze leży na poczcie. Wybrałeś kuriera czy nie?

btw. Sgs2 za 600 zł? To z miejsca śmierdzi fejkiem.

Opublikowano

@Zavetti

Możliwe, to był używany oraz telefon + ładowarka + instukcja i gwarancja.

@stefanek103

WTF?

@Lenart

To było tak, że ja wystawiłem na gumtree ogłoszenie, że kupię telefon. Po jakimś czasie on mi napisał na GG, że posiada ten telefon. Wystawił aukcje, ja kupiłem i zapłaciłem.

Opublikowano

kurwa, chuj ze zaplaciles, zaplaciles mu tak jakby do reki, allegro pewnie ci nie odda kasy, jedyne co mozesz zrobic to byc frajerem i isc na psy albo poskarzyc sie mamie elo

4ieVbpu.png
Opublikowano

Jak nic kurwa nie zrobią na policje pójdzie jego dane z Allegro i tyle..

Nie pierdol bo od 250 w dol to psiarnia nic nie zrobi.

@top

Kupilem kiedys gre po bardzo atrakcyjnej cenie, a w opakowaniu byla glina ; p.

Sorry za bledy, fon

Opublikowano

Sprawa na policję. Jest to po prostu oszustwo internetowe :)

Tak jak koledzy/koleżanki pisali, jak jest do droższy sprzęt, sprawdź czy nie ma opcji, z zapłatą przy odbiorze.

Cóż..pozostaje Ci czekać na rozwój sprawy, a gdyby paczka nie przyszła, zgłosić w piątek sprawę na policję :)

Opublikowano

Dobra, więc czekamy do piątku. Zobaczymy co potem allegro odpisze.

Jak macie jakieś pomysły - piszcie.

tak jak zrobiłeś na allegro do supportu, a jak nie pomoże to policja.

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...