Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

o wagę

PanOwoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Że co proszę :D ?

Wpycham mięsa dokładniej kurczaka ile mogę. Ale na przy klad na przeliczniki pisze ze mam niedowage . :\

Opublikowano

Bo to kolego niedowagą się zwie.

Masz 166cm wzrostu by było w porządku tak 54kg max. w końcu jesteś mężczyzną.

Rób masę mięśniową.

Opublikowano

No tak.. Twój wskaźnik BMI nie jest zbyt dobry. Ale weź pod uwagę fakt, że jesteś młody i nieźle rośniesz. Jeśli jest to jedynie kwestia wagi, a nie dodatkowo problemów zdrowotnych, to po prostu zdrowa dietka :P Mięsko, warzywka itd.

#don't care

Opublikowano

Co Ci da sam kurczak? Nie możesz ciągle jeść tego samego, bo po pierwsze Ci się znudzi, a po drugie organizm zacznie się przyzwyczajać i nie będzie efektu. Najlepiej to mieszaj ogółem wysokobiałkowe produkty, czyli kurczak, tuńczyk, omlety, jajecznica, itp. I zapamiętaj... ryż to białko bez tych składników (zapomniałem nazwę), więc nie przytyjesz, ani nie wyrobisz tym masy.

Opublikowano

Dobrze się odżywiać i regularnie jeść posiłki bogate w węglowodany (ryż,makaron,płatki owsiane itd), jeżeli masz możliwości to ćwiczyć coś aby nie poszło w sadło, łykaj miltiwitaminki, generalnie w twoim jak będziesz jadł to co mama ugotuje to będzie dobrze

Opublikowano

Myślę, że to byłoby nieodpowiedzialne aby ktoś tutaj układał Tobie dietę... Mogę Ci powiedzieć jakiej zasady musisz się trzymać jeżeli chcesz zwiększyć masę ciała, po pierwsze musisz przeliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne. Następnie, znając je starczy, że zadbasz o swoją dietę w taki sposób aby przekraczała ona o 1000~1500kcal twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne. Mówiąc wprost musiałbyś jeść więcej w ciągu dnia niż jesz teraz. I lepiej aby te kalorie pochodziły ze zdrowych źródeł. Oczywiście wymaga to od Ciebie pewnego zaangażowania bo musiałbyś sprawdzać wartość energetyczną każdego produktu. A tak w ogóle, kto w twoim wieku przejmuje się wagą? Ale jeżeli jest na prawdę źle to idź do specjalisty z tym problemem...

Opublikowano

To nie jest tak, z takim pytaniem najlepiej udałbym się do lekarza rodzinnego. Też tak miałem, w Twoim wieku mierzyłem ok .187cm i ważyłem 72kg. Mimo wszystko, po jakimś czasie zacząłem przybierać na masie. Na twoim miejscu poczekałbym, nie musisz specjalnie się szprycować jakimiś pierdołami żeby na siłe przytyć, z czasem sam nabierzesz na masie.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Mówię Ci, daj sobie troche czasu, jesteś młody jeszcze.. Jeśli chcesz coś ćwiczyć w swoim wieku to jedynie drążek. Żadnych siłowni, żadnych hantli, żadnych sztang.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Masz BMI 17 i masz niedowage. Stary, mega z Ciebie chuchro, bo moja siostra 14 letnia ma 160 i 44/45 kg i widze jak wygląda.. :)

Jedź późno w nocy jakieś fastfoody a przed kompem przegryzaj czym się da. Dużo białego pieczywa, mięsa, słodyczy.

Opublikowano

@up

Wtedy to juz będę gruby a nie na biorę masy

Tylko dziwne,że nie wygląd am jak jakieś chuchro tylko tej masy cos mam ale malo wazę.

Opublikowano

Niedowaga pewna!

Pij mleko, słodycze, mięso, białe pieczywo!

Jeźdź ile możesz! Jak masz 16lat i ważysz 48kg to chucherko z cb.

"Kochanego ciałka nigdy za wiele!"

Opublikowano

gartuluje upom wszystkim.

Jest w wieku kiedy się najszybciej rośnie ,a mase mięśniową się nabiera od 15+ (ja tak miałem)

Nic nie rób, co najwyżej pompki i pobiegaj ,masa przychodzi z wiekiem,ćwicz na siłce od 16'tki.

A jak chcecie szybko na wadze przybrac(nie wiem po co) to ryż z bananem i cukrem.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

No taki szczypiorek z Ciebie trochę.

Metanabol sobie kup ;-)

Opublikowano

Z doświadczenia wiem że jak BMI przekracza 22/24 (jesteś trochę większy, nie gruby!) to masz lepszy start w życie.

Kumple cię bardziej szanują, boją się itp.

Opublikowano

Ja mam ~177cm i ważę 55 więc nie widzę problemu. To wszystko zależy od budowy ciała. Zapytaj się taty ile on ważył w Twoim wieku i wtedy będziesz mógł cokolwiek myśleć o niedowadze. Ja np. wiem, że jestem w normie.

Opublikowano
Kumple cię bardziej szanują, boją się itp.

Ja zawsze byłem szczupły i mnie też się bali.

Boją się nie dlatego, że jesteś duży, tylko dlatego, że potrafisz jebnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...