Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

/user : Write Failed , Filesystem Is Full

CrashOveride

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

/user : write failed , filesystem is full

mcncc kernel : pid 748 (db) uid 0 inumber jakiś numer on /user : file system full

748 się zmienia na inne numery np 717 a jakiś numer tez się zmienia

wyświetla się taki komunikat i serw pada wylogowuje po 5 sekundach od zalogowania

Opublikowano

no wlasnie pisalem o tym niedawno , brak miejsca.

Musisz wyciagnac przez ftp baze z /var/db

zrobic nowy serwer

i skopiowac baze na ten nowy serwer

i nie /user tylko /usr

ubda1202.gif
Opublikowano

W takim razie, nie zostalo ci wystarczajaco ram na dobre funkcjonowanie systemu, lub masz za malo miejsca na dysku...

brak ;<

Opublikowano

W takim razie, nie zostalo ci wystarczajaco ram na dobre funkcjonowanie systemu, lub masz za malo miejsca na dysku...

kurde przez miesiąc serw chodził bez zarzutu a miejsca na serwer mam wolnego 100giga i 1000mb ram na system musi to trybic

Opublikowano

jaka waga serwera ? ja to mialem przy 11.8GB , w katalogu /usr brakuje miejsca na nowe dane , i dlatego trzeba przerzucic baze na nowy serwer.

ubda1202.gif
Opublikowano

jaka waga serwera ? ja to mialem przy 11.8GB , w katalogu /usr brakuje miejsca na nowe dane , i dlatego trzeba przerzucic baze na nowy serwer.

dokładnie tak jak mówisz 11,8 giga trafiłeś w 10

Opublikowano

no ale problem jest banalny, musisz wyciagnac baze danych z tego serwera

/var/db

zrobic od nowa serwer ktory ma 4GB i skopiowac przez ftp ta baze do tej lokalizacji nadpisujac wszystko.

30 min zajecia

ubda1202.gif
Opublikowano

zresetuj serwer zaloguj sie i go nie odpalaj powinno isc , jak nie to jakis problem z filezilla moze, sprubuj za pomoca innnego

http://www.instalki.pl/programy/download/ftp/

ubda1202.gif
Opublikowano

zresetuj serwer zaloguj sie i go nie odpalaj powinno isc , jak nie to jakis problem z filezilla moze, sprubuj za pomoca innnego

http://www.instalki.pl/programy/download/ftp/

ok thx za pomoc

Opublikowano

sobie poradziłem tak...

zapisałem całą baze MySql... w

1)same scripty

2)tabele

3)kazdej tabeli script

postawiłem serwa na innym IP z hamachi wgrałem Sql i juz ten błąd nie wyskakuje ;>

Opublikowano

witam ponownie a tym db nie trzeba całego kopiować tylko wystarczy wejść do mysql

wejść do folderu a account i przekopiować plik i ponownie to zrobić z folderem common i player

reszty nie trzeba i wszystko będzie gitara tyko nie kopiujcie całego folderu tylko same te pliki bo jak włożycie foldery z dysku one nie będą działały bo będą tylko do odczytu a nic się w mysql nie zapisze i nie będzie można edytować itemow ani niczego

Opublikowano

witam ponownie a tym db nie trzeba całego kopiować tylko wystarczy wejść do mysql

wejść do folderu a account i przekopiować plik i ponownie to zrobić z folderem common i player

reszty nie trzeba i wszystko będzie gitara tyko nie kopiujcie całego folderu tylko same te pliki bo jak włożycie foldery z dysku one nie będą działały bo będą tylko do odczytu a nic się w mysql nie zapisze i nie będzie można edytować itemow ani niczego

zalezy co kto ustawial w bazie , jesli jedyne zmiany jakie wprowadziles sa w tych tabelach " mysql

wejść do folderu a account i przekopiować plik i ponownie to zrobić z folderem common i player" to bedzie dzialac ale zmiany z innych tabel typu usuniecie yangbagow czy shop list bedzie takie jak w normalnym zpmt2.

Ja dzis zmienilem program na Virtualbox bo mi sie rozlaczal MS VPC co jakis czas , nawet dobrze ten VB sie sprawuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...