Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co wymienić?

OlsenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj najgorszym elementem jest grafika, ale chcąc kupić lepszą grafikę musisz mieć dobry zasilacz. Więc kurcze w 600zł się nie zmieścisz !

TO dlaczego ja zmieściłem się jeszcze z MOBO ? :>

Poallegrowałem i :

970A-UD3 - kup nową - 315zł

Radeon 4870 (pod tego proca bez O/C nie ma co więcej wsadzać) - używka 200zł

Zasilacz - Tutaj zaczynają się schody, ale powinieneś znaleźć używanego Corsaira z serii CX nawet 430w za ~120zł.

Lekko dopłacisz, potem dokupisz chłodzenie CPU i BF zacznie chodzić.

Opublikowano
http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/chieftec-ctg-500-80p-500w,5902.html

Znalazłem coś takiego jeśli chodzi o zasilacz. A BF3 chodzi mi na wysokich, CRYSISA 3 odpalałem i na minimalnych w miarę szło grać. Ale były opóźnienia.

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asus-f2a85-m-le-amd-a85x-socket-fm2-pcxvgadzwglansata3usb3raidddr3,34780.html

A co uważacie o takim MOBO?

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/asus-ati-radeon-hd5450-1gb-ddr364bit-dvihdmid-sub-pci-express,2892.html

Taka karta graficzna to pewnie lipa, bo tylko ma pasywne chłodzenie. Ale dziwi mnie dlaczego tylko tyle to kosztuje. Moglibyście mi na takiej stronie złożyć zestaw do 1000zł? Ale nie od podstaw. Tylko to co najważniejsze do wymiany u mnie.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Pomyliło mi się, Twój procek jest pod FM1, nie AM3 ;x

Mobo - tutaj nie mam pojęcia, jakie można wziąć, ale gdzieś 320zł pójdzie (pod O/C)

Sapphire Radeon 7770 - 430zł

Fortis - 100zł

XFX Core 450w - 180zł

Równie dobrze możesz sprzedać całość i kupić zestaw na Intelu G2020, ale cóż ;p

Tysiaczek wyjdzie Cię wszystko, robisz O/C i gry powinny zacząć jakoś chodzić.

BTW. Nakręć filmik (najlepiej z kamery/telefonu) jak grasz na wysokich ustawieniach graficznych w tego Battlefielda :PP

Opublikowano

Spoko, tylko musi mi się zaktualizować. A póki co gram w MOH:W (chodzi na wysokich ^^)

EDIT : Moglibyście mi napisać co wymienić w pierwszej kolejności, co drugie itd.? Bo chciałbym stopniowo ulepszać swój PC.

EDIT 2 : O co chodzi z tym O/C?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano
http://allegro.pl/zasilacz-xfx-core-450w-120mm-80-psu-i2988433863.html 

Tylko nie wiem czy taki zasilacz mi się do kompa zmieści o_0 Bo ja mam taki zasilacz że on jest na DVD i kabel idzie do tyłu obudowy.

http://allegro.pl/sapphire-radeon-hd7770-1gb-ddr5-128bit-i3007622698.html

Ta, karta graficzna jest spoko, powinno wszystko pasować, a czy mógłby mi ktoś jeszcze podać jakąś konkretną płytę główną?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Tak, mam takie samo ustawienie w środku, zasilacz mam patrząc na to zdjęcie w prawym górnym rogu :)

P.S. Mój komputer to był zestaw z allegro, wtedy się na tym nie znałem (nadal się na tym zbytnio nie znam).

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

REF.

Czy u mnie wtedy będzie trzeba kupić jakiś inny specjalny zasilacz czy obudowe wymienić?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Mój komputer wygląda od środka tak: post-382253-0-43875400-1360586789_thumb.jpg

Czy jeśli kupie zasilacz, który pokazałem w poście nr.27 to dam radę go zamontować sam? (jestem w tym całkiem zielony)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Dzięki, ale i tak chyba zaniosę go do jakiegoś serwisu żeby mi wymienili.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Btw. Sory za odkop. Ale mam pytanie. Bo póki co chcę wykorzystywać kompa do nagrywania lola, lola, bfa, mofa i mc. Wszystko w miare chodzi tylko komputer się strasznie grzeje i głośno chodzi. Wystarczy wymienić zasilacz i wentylator żeby dociągną do premiery ps4?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Bo póki co chcę wykorzystywać kompa do nagrywania lola, lola, bfa, mofa i mc.

Na tym chcesz nagrywać BF3 ?!

Strasznie się grzeje, bo w obudowie praktycznie zerowy przewiew...

A czemu głośny ? A bo BOX od AMD to suszara (od Intela tak samo, ale tylko po mocnym rozgrzaniu, bo na ogól zimne są), GPU pewnie nie było czyszczone, a ten mały wentylator też pewnie nieźle hałasuje.

Opublikowano

Kurcze no. Poczekajcie do piątku to wstawie jakiś film z bf. Zero różnicy czy nagrywam czy nie. Pytanie. Komp stoi pod biurkiem. Może wyciągnąć go na górę i zdjąć ta boczną klapę??

db907992c1e9c38a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...