Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszny problem z gra przez serwer hamachi.

oleeeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Potrzebuje pomocy otóż zakładam serwer hamachi mój kuzyn dołacza normalnie, a moja siostra nie może sie połączyć na laptopie nie moze wejsc na serwer nie pokazuje jej że działa jak by był wylaczany przez lan tez nie moge dolaczyc. Powiedzcie mi co mam zrobić zeby grac z bratem co ma inny internet i siostra który ma ten sam internet co ja żeby grać na 1 serwerze. Kiedyś na tamtych wersjach wszystko działalo normalnie .

Opublikowano

Jak masz win7 to witaj w klubie :D

Wie ktoś jak naprawić taki sam problem na 2 kompach z win7?

Ja normalnie gram na swoim serwie, a koledze pokazuje że serwer jest off ;/

w5cNAHm.png

Opublikowano

Uruchom może hamachi jako administrator albo minecrafta

Jak w LAN wyskakuje ip 0.0.0.0:Liczby to musisz sciągnac odpowiedni pliczek

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Jeżeli masz windows 7 to prawdobodobnie masz wlączona zapore systemową i ona blokuje wchodzenie na serwer hamachi/lan musisz wejść w panel sterowania i System i zabezpieczenia systemu i tam jest zapora systemu windows musisz wejsc i ja wylaczyc chyba na dwóch komputerach albo na siostry nie jestem pewien

Opublikowano

Win 7 to wyłącz zapory i jak robisz server na hamchi to ustaw ip w configu na takie :25565 [ kolega wchodzi na ip z hamachi a siostra na ten podany przeze mnie jak masz ustawiony bo to jest port domyślny i łączy wszystko tak było ze mną jak mój kolega grał z hamachi ze mno a siostra cioteczna weszła bez hamachi na :25565 bo ustawiłem w configu na ip to ]

coś z tego powinno pomóc

Edit: Jak i zapory nie pomogły i port domyślny to nie wiem

matise00.png

Opublikowano

YYY że jak?

Mam ustawione :25565, coś tam w zapoze mieszałem, ale nw co i nie pomogło to co robiłem :(

Ja z kolegą mamy win7 on i ja robiliśmy to co napisał Siveti.

I nic nie pomogło ;/

w5cNAHm.png

Opublikowano

Na pewno dobrze przepisała IP serwera?

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

w ustawieniach windowsa, jak zadaje pytanie o rodzaj sieci, ustaw publicze. po drugi, wylacz firewalla. wylacz UAC, zrestartuj kompa i vola

Opublikowano

Dobra już mam :)

Działa u mnie i u kolegi :D

Sposób pod Windows7!

Start, wpisujesz Zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi i klikacie na to. Wchodzicie z lewej strony na "Reguły przychodzące" i szukacie Java Platform SE Biniary...powinno być tam kilka takich samych wpisów...kilka zielonych i kilka czerwonych znaczków obok nich. Klikamy 2x LPM na obydwa z nich i zaznaczamy "zezwalaj na połączenie" i zatwierdzamy ok :) To jest sposób na MC, terarria jest tak samo, tylko szukamy terrariaserwer.exe :)

Proszę o like :D

w5cNAHm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...