Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Częste crash'e Minecrafta, mało FPS, brak dzwięku ? - To juz nie problem

Sunnyline2

Pomocny owy tutorial ?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pomocny tutorial ?

• Tak
      37
    • Nie
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak zainstaluje te nowe LWJGL, to strasznie to utrudnia w walce pvp... Podczas bicia nie mozna biegac, tylko stać w miejscu. Nie wiem czy to jakis bug, i czy ktoś to zauważył, mi to poprostu przeszkadza na pvp. :f

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Jak zainstaluje te nowe LWJGL, to strasznie to utrudnia w walce pvp... Podczas bicia nie mozna biegac, tylko stać w miejscu. Nie wiem czy to jakis bug, i czy ktoś to zauważył, mi to poprostu przeszkadza na pvp. :f

Miałem podobne, to najprawdopodobniej wina starej karty. Na lepszym kompie działa normalnie. Nie wiem czemu tak się robi, spróbuj LWJGL najnowsze. http://www.newdawnsoftware.com/jenkins/view/LWJGL/

Opublikowano

U mnie, po zaktualizowaniu LWJGL, nie można używać Shift + LPM na np. założenie zbroji bo się nie zakłada tylko wskakuje "na kursor", też tak masz/macie?

Opublikowano

od zrobiłem tak jak w tut i zaraz dam edita czy mam poprawę fpsow i brak crashy

miałem 30-50 fpsow wcześniej

edit

teraz dobija mi do 65 fpsów WOW aż mnie to zaskoczyło

gram na 96 modach na multi :D

edit 2

teraz miałem 96fpsow

rageguydajdiaxa.png

Opublikowano

Przydało się, ponieważ już mi praktycznie nie crash'uje, tylko problem mam właśnie z przekładaniem itemków, nie działa shift i LPP, nawet spacja i LPP, próbowałem już wersję 2.8.5 oraz 2.9.0 i nadal to samo. Jest jakaś wersja, na której działa to przekładanie itemów?

@Edit:

Jednak nie całkiem podziałało na crache. Co jakiś czas wykorzystanie RAM spada do ok 250-300MB i strasznie przycina i za chwilę jest komunikat "serwer shutting down" czy coś w tym stylu. Oczywiście podczas gry na singlu.

Opublikowano

Dzieki, koledze bardzo pomoglo. Ma oporowy sprzet no ale mowi ze teraz to o wiele lepiej mu smiga wszystkom bez wiekszych problemow ;)

Just keep and flying

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...