Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polecane zestaw - Luty 2013 ;)

Sweet Jesus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skąd wiesz, że po prostu na tym się nie zakończy ?

Stąd to wiem, bo w obu konsolach będzie siedzieć APU GCN z modułową budową i chcąc nie chcąc będzie musiała być optymalizacja kodu pod moduły. Większość gier na PC to porty z konsoli więc nie ma przeszkód.

Sony pokazuję swoją PS4 20 lutego już.

Opublikowano

Wczoraj do mojej skrzynki wskoczył pakiet za 1850 zł lecz zamiast Intel Core i3-3220 Ivy Bridge LGA1155 BOX wskoczył Intel Core i5-3470 Ivy Bridge LGA1155 BOX

Cud, Miód i Malina :) wydałem to 2000zł + lecz to jest ostatnia inwestycja w moje pudełko ! :)

Początkujący Graffik || Motocykl to moja pasja

Opublikowano

WOW, Anoim to co dałeś nie pokazuje wydajności Buldozerów..... tylko brak optymalizacji Crysisa 3 względem procesorów z Hyper Threading ....... Pewnie gdy wyjdzie pełna wersja zostanie to poprawione. Ale rzeczywiście żeby kupować procesor do jednej gry, gdzie w pozostałych jest gorsza to rzeczywiście genialne rozwiązanie .... i3 nie jest kastratem, Intel nie robi czegoś takiego jak kastraty, nie masz w procesorze wyłączanych rdzeni, nie pobierają one tyle samo prądu co procesory z 4 czy 6 rdzeniami itp itd. Poczekajmy na pełną wersją Crysisa 3 a nie beta ....

Opublikowano

WOW, Anoim to co dałeś nie pokazuje wydajności Buldozerów..... tylko brak optymalizacji Crysisa 3 względem procesorów z Hyper Threading ....... Pewnie gdy wyjdzie pełna wersja zostanie to poprawione. Ale rzeczywiście żeby kupować procesor do jednej gry, gdzie w pozostałych jest gorsza to rzeczywiście genialne rozwiązanie .... i3 nie jest kastratem, Intel nie robi czegoś takiego jak kastraty, nie masz w procesorze wyłączanych rdzeni, nie pobierają one tyle samo prądu co procesory z 4 czy 6 rdzeniami itp itd. Poczekajmy na pełną wersją Crysisa 3 a nie beta ....

Po pierwsze, to Anoizm, a nie jakiś Anoim...

Po drugie Pan Anoizm.

Po trzecie Paweł wytłumaczył ci już, że gry BĘDĄ robione pod moduły więc nie pierdol faramazonów tylko naucz się czytać fanboyu Intela

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Aha, tylko że te wszystkie specyfikacje są nieoficjalne, jedna wersja mówi o buldozeru i karcie amd, druga mówi o nowej wersji procesora cell + grafika od nvidii znawcy od siedmiu boleści. Poczekajmy do premiery Crysisa 3 i porównajcie wtedy wydajność i do 20 lutego to zobaczymy jak te PS4 wyglądać będą. I jaki fanboju Intela przepraszam cię bardzo ? AMD jest w plecy od 7 lat produkują znacznie gorsze procesory, zresztą jak firma warta 2MLD może w jakikolwiek sposób konkurować z firmą wartą 130MLD ? Intel na dzień dzisiejszy jest jedynym słusznym wyborem, amd po prostu na dzień dzisiejszy jest totalnie nie opłacalne.

Opublikowano

Nie będzie żadnych znaczących różnic, jeśli chodzi o optymalizację między BETA a oficjalną wersją, bo ... po co twórcy mieliby to robić skoro wszystko działa ? AMD w tym momencie będzie sensownym wyborem, chyba, że Intel coś przygotuje, ale to i tak dopiero w czerwcu/lipcu najwcześniej (jeśli nie przesuną daty premiery Haswelli).

AMD jest w plecy, ale mają też kilka nowatorskich rozwiązań , które mogą się sprawdzić (m.in modułowość).

Czyli z tego co rozumiem, jeśli prognozy się sprawdzą Intel praktycznie wylatuje przy każdym budżecie, skoro FX 4300 daje sobie radę ze wszystkim ;p

Opublikowano
i3 nie jest kastratem, Intel nie robi czegoś takiego jak kastraty, nie masz w procesorze wyłączanych rdzeni, nie pobierają one tyle samo prądu co procesory z 4 czy 6 rdzeniami itp

To odpowiedz mi w takim razie czym jest seria i5. Oczywiście wykastrowaną i7 bez HT i paru innych funkcji. i3 tak samo tylko jeszcze gorzej. i7 3820 to odpad po Xeona na 2011.

W skrócie co na 90% będzie miał Xbox8:

Architektura GCN:

Trinity 4C/384 VLIW4 -> Richland 4C/384 Crippled GCN -> Kaveri 4C/512 Crippled EGCN

Weatherford 4C/256 VLIW4 -> "???" 4C/256 Crippled GCN -> "???" 4C/384 Crippled EGCN

Richland 2C/128 VLIW4 -> "???" 2C/128 Crippled GCN -> "???" 2C/256 Crippled EGCN

FM2(H2 2012) -> FM2+(H1 2013) -> FM2+(H2 2013)

Aha, tylko że te wszystkie specyfikacje są nieoficjalne, jedna wersja mówi o buldozeru i karcie amd,

Ahaaa. To chyba jesteś nie poinformowany, bo nie będzie FX'ów tylko APU, a tutaj jest już różnica.

Intel na dzień dzisiejszy jest jedynym słusznym wyborem, amd po prostu na dzień dzisiejszy jest totalnie nie opłacalne.

Fanbot detected. Jedyny słuszny wybór? Jak ktoś gra w 1024x768, a nie FHD to jest różnica, ale w FHD ultra details nie zauważysz różnicy między FX'em, a i5/i7, bo pierwsze skrzypce gra GPU.

AMD jest w plecy od 7 lat produkują znacznie gorsze procesory

AMD robi bardzo dobre procesory co widać po Visherze, ale jako że programiści są leniwi i klepią gotowca na 1-2 rdzenie to już inna sprawa. W BF3, MP3, C3, C2 FX'y sobie świetnie radzą.

tylko brak optymalizacji Crysisa 3 względem procesorów z Hyper Threading ....... Pewnie gdy wyjdzie pełna wersja zostanie to poprawione.

Grałeś może w listopadzie w wersję Alpha Crysis'a 3? Ja grałem i w alphie to właśnie FX'y dostawały w dupę co potwierdza ss'ik:

crysis%203%20proz.png

Poczekajmy na pełną wersją Crysisa 3 a nie beta ....

A ta beta czym jest według ciebie? Dla mnie to jest kampania reklamowa, bo kto na miłość boską robi betą, która kończy się na 9 dni przed premierą. Nie ma mowy o zmianie kodu gry pod twojego Intel'a.

zresztą jak firma warta 2MLD może w jakikolwiek sposób konkurować z firmą wartą 130MLD

Przypomnij sobie czasy kiedy AMD wbiło się ze świetnymi Athlonami. Mała firemka zmiażdżyła Pentiumy 4 wielkiej korporacji.

Opublikowano

Następnym razem zamknę taki temat a wszelkie opinie na PW :D Moim zdaniem trochę bez sensu robienie tych spisów, i tak każdy zakłada nowy temat

Opublikowano

True ma zdecydowaną rację... Tylko kłótnie, bo każdy ma swoje zdanie, no i każdy kto chce kupić kompa zakłada nowy temat, więc nie ma to sensu :)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@true no i masz racje i inny co robią temat tez bo co 1 miech czy tydzień wychodzą nowe rzeczy i można np lepszy zestaw złożyć :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...